Blog

De FTS 1 Euro Club gaat van start!!!

Wil je ons maandelijks steunen door een klein bedrag te doneren? Wordt dan lid van De FTS 1 Euro Club!!!

Lieve volgers, donateurs, adoptanten en (toekomstige) ambassadeurs! Zoals jullie allemaal weten, zien en kunnen volgen doen de vrijwilligers in Griekenland geweldig werk voor de (zwerf)honden en -katten. De vrijwilligers werken dag en nacht om ze een veilig en gezond leven te geven. Het blijft helaas maar doorgaan en doorgaan; de toestroom van gevonden en/of gedumpte pups en ook volwassen hondjes, de ziektes en verwondingen die deze hondjes hebben en de castraties en sterilisaties die we laten uitvoeren (hoofdzaak!). Kort en bondig gezegd; de dierenarts-, voer-, transport-, anti parasieten kosten, onderdak en verzin het maar… het gaat maar door. Wij van FTS doen enorm ons best om altijd te helpen, en dit betekent dus ook dat wij altijd de kosten willen kunnen dragen. En dus gaan we van start met ‘De FTS 1 Euro Club’!! De club waar iedereen lid van wil worden 😉Op dit moment hebben wij meer dan 1700 volgers op Facebook.Hoe fantastisch zou het zijn als álle volgers elke maand 1 Euro overmaken naar onze FTS hoofdrekening?! Daar kunnen we zoveel goeds mee doen!Maak het verschil….. Het zou ons, de honden, de katten en de vrijwilligers enorm helpen! Lid zijn van ‘De FTS 1 Euro Club’ houdt in dat je iedere maand een automatische overschrijving doet van 1 Euro (mag natuurlijk meer). Voor jullie misschien een kopje koffie, voor ons 1 ontwormingspil, 1/7de vaccinatie of 1/12de big bag voer!Dus doen jullie allemaal mee?! Ons rekeningnummer is NL14BUNQ2042048275 (BIC: BUNQNL2AXXX) t.n.v. Stichting for the Strays – Paws of Greece o.v.v. ‘De FTS 1 Euro Club’. 🐾🍀Of via Paypal: wehelpdogs@outlook.com

Herziene informatie aangaande de adoptiebijdrage (vanaf jan. 2021)

Helaas zijn wij in verband met COVID19 wederom genoodzaakt extra kosten door te berekenen. De verhoging van de adoptiebijdrage per augustus 2020 blijft in stand, echter wij zien ons genoodzaakt de kosten voor het afnemen van een COVID19 test (en afgifte van het certificaat) door te berekenen aan de adoptanten. Wanneer alle maatregelen rondom COVID19 versoepeld worden en er weer vluchtbegeleiders aandienen, zullen wij deze beslissing herzien en kijken of de adoptiebijdrage weer naar beneden kan.

Transport via de lucht:
Het is gebleken dat wij sinds de uitbraak van COVID19 geen vluchtbegeleiders meer kunnen vinden. Wij gaan hierover met u in gesprek; dit betekent namelijk dat wij zelf zullen moeten reizen.
De adoptiebijdrage bij transport via de lucht wordt hierdoor verhoogd naar €400,00.
Hier komen de volgende kosten nog bij:
– NDG (voor het overzetten van de chip op uw naam; momenteel €5,90)
– Anti-ontsnappingstuig (afhankelijk van de maat)
– Afnemen COVID19 test incl. certificaat (gedeeld door het aantal adoptanten van uw reis)

Giannis móet van de safehaven af.

Het is niet eens meer 5 voor, maar al 5 óver 12…., Giannis móet van de safehaven af. Hij heeft meermaals uitstel gekregen en ondanks onze inspanningen, hebben wij nog geen oplossing gevonden.

Hij zegt zelf: “ik verwacht elk moment de militairen voor mijn neus.” Onder zoveel stress leven, gaat ook niet langer.

We hebben een stukje omheind land met een vervallen huisje gevonden, waar hij per direct in zou kunnen. Kosten van alleen de woning met het land: €35.000,= Het is verre van ideaal, maar Giannis moet daar per direct weg!

Wij zijn daarom weer crowdfundacties begonnen. Doneer, deel, like en wees onze ambassadeur!
Naast de crowdfund sites, zet ik hier een open Bunqie neer.
Bedankt! Namens alle dieren, Giannis en heel FTS!


https://bunq.me/StichtingForTheStraysPawsofGreece
https://www.gofundme.com/f/20o2gi8v40
https://www.whydonate.nl/fundraising/Giannis-safehaven/nl
https://www.geef.nl/…/rescuer-en-meer-dan-70…/donateurs

Geslaagde klik actie Animal Webaction!!!

Onze rescuers tijdens de aflevering

YES!!!! Vandaag was het zover!!!

Als onze volgers, weten jullie dat we begin augustus als testproject dienden voor Animal Webaction om te klikken voor voer voor onze vrijwilligers. Vergis je niet! Er zit ontzettend veel werk in het opzetten van zo’n campagne aan zowel de kant van AWA als hier in Nederland en Griekenland en nadat de juiste mensen langsgekomen waren, de diverse slopende vergaderingen gevoerd, foto’s gemaakt en de campagne geschreven… gingen we live…

Voor ons én voor Griekenland, want als bleek dat het bij ons goed liep, zou AWA overwegen Griekenland in hun bestand op te nemen.
Het liep niet… we bereikten geen mensen en er werd niet geklikt.
Morgane (van AWA) bleef ons gerust stellen en de communicatie vanuit AWA bijstellen om zoveel mogelijk klikkers en donateurs onze kant op te sturen en letterlijk op het uur van de waarheid, haalden we de eindstreep.

Ik zat op een terras in Griekenland te juichen en vreugdetranen te laten van geluk. (Ik was bezig met een transport :))Het heeft even geduurd voordat het er ook daadwerkelijk was, want in Griekenland hebben ze nog geen vaste voet aan de grond… maar kijk!!!! Daar is het! En geen dag te laat.

Bedankt aan onze volgers voor het klikken en delen, de mensen die mij erop wezen dat dit überhaupt bestaat en vanuit het diepst van mijn hart @Morgane van Animal Webaction
Ik snap nog steeds niet goed hoe we dit voor elkaar kregen.

Herziene informatie aangaande de adoptiebijdrage (vanaf aug. 2020)

Helaas zijn wij in verband met COVID19 genoodzaakt extra kosten door te berekenen en de adoptiebijdrage per augustus 2020 te verhogen. Wanneer alle maatregelen rondom COVID19 versoepeld worden en er weer vluchtbegeleiders aandienen, zullen wij deze beslissing herzien en kijken of de adoptiebijdrage weer naar beneden kan.

Transport via de lucht:
Het is gebleken dat wij sinds de uitbraak van COVID19 geen vluchtbegeleiders meer kunnen vinden.
De adoptiebijdrage bij transport via de lucht wordt verhoogd naar €400,00 (plus de kosten van NDG voor het overzetten van de chip op uw naam).
Wij gaan hierover met u in gesprek; dit betekent namelijk dat wij zelf zullen moeten reizen.

Nieuwe sponsor! Red and Howling!!!!

Fantastisch nieuws, want wie kent Red and Howling niet…

en als je haar werk niet kent, moet je zeker kijken op de website. Haar prints raken de dierenliefhebber recht in het hart.

Amy van Red and Howling:

For the first time, my popular “Best Friend” print is available as a donation print to help an incredible, 100% volunteer-based foundation who are at risk of losing one of their safe havens for animals.

For the Strays – Paws of Greece( Stichting For the Strays – Paws of Greece) is a wonderful hands-on, 100% volunteer-based nonprofit who try to make the world a better place by taking care of the strays in Greece. Their main goal is to trap, neuter, and release strays.

They also have four safe havens for dogs and cats. Currently, one of these critical safe havens for animals is at risk of being closed by the end of July. They are scrambling to purchase or rent a piece of land to keep this haven open for the more than 60 dogs and cats who live there.

50% of the profits from this print will go directly to the purchase or renting of land to save their much needed safe haven.

Link to my Best Friend

Vrijwilliger nieuws


Geweldig nieuws! We hebben een nieuwe vrijwilliger in Nederland ? Wij kregen diverse aanmeldingen na ons bericht waarin we aangaven dat het te veel werk is voor twee personen. Een van deze mensen was Karin. Zij steunt ons al een beste tijd op alle manieren, en nu heeft ze ook besloten ons te ondersteunen!!! We zijn heel blij met haar hulp ?. Wees vrij haar welkom te heten ? ? (Foto van Karin’s virtuele adoptie Drei)

For English and ‘Google translate Greek’, please read below.

Great news! We have a new volunteer in the Netherlands ?We received several applications after our message in which we indicated that it is too much work for two people. One of them was Karin. She has been supporting us big time in all ways, and now she has also decided to ‘support’ us !!! We are very happy with her help ?. Be free to welcome her ? ? (Photo from Karin’s virtual adoption Drei)

Καλα ΝΕΑ! Έχουμε έναν νέο εθελοντή στην Ολλανδία ?Λάβαμε αρκετές εγγραφές μετά το μήνυμά μας, στο οποίο δηλώσαμε ότι είναι πάρα πολύ δουλειά για δύο άτομα. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ο Karin. Μας υποστηρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα από κάθε άποψη, και τώρα αποφάσισε επίσης να μας στηρίξει !!! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη βοήθειά της ?. Να είστε ελεύθεροι να την υποδεχτείτε Photo ? (Φωτογραφία από την εικονική υιοθεσία του Karin Drei)

Tijdelijke aanpassing van onze adoptiebijdrage 09-06-2020 tot 18-08-2020

Helaas zijn wij in verband met Corona genoodzaakt onze honden via wegtransport te vervoeren. Dit brengt dusdanig meer kosten met zich mee, dat wij tijdelijk de adoptiebijdrage moeten verhogen naar Eur 440,00.

Wij gaan hierover met u in gesprek; u kunt ervoor kiezen een vluchttransport af te wachten, waarbij de oorspronkelijke adoptiebijdrage geldt. Echter, besef u dat het door Corona nog moeilijker is een vluchtbegeleider te vinden, simpelweg omdat mensen hun vakantie een jaar uitgesteld hebben.

Wij leggen u goed uit wat het verschil van wegtransport voor u en uw geadopteerde hondje betekent.

Wanneer er toch een vluchttransport geboekt kan worden, wordt de oorspronkelijke adoptie-bijdrage van Eur 340,00 gehandhaafd.

Giannis en 60+ dieren worden binnen 2 maanden van hun safe haven gezet

De zwerfdieren van de Safe Haven van Giannis worden voor eind juli 2020 uitgezet en zijn niet meer veilig. Op zoek naar een nieuwe plek!

Om in de toekomst de veiligheid van onze dieren te garanderen, willen we een stuk land met een huisje aankopen. Daarnaast moeten er bouwmaterialen en hekwerk aangeschaft worden om er niet alleen voor te zorgen dat dit aangekochte stuk land veilig wordt, maar ook over te nemen is door een andere vrijwilliger, want Giannis heeft een enorm hart voor dieren en zet zich altijd belangeloos in, maar zijn hart faalt ook en als hij er een tijd uit zou raken… willen we dat de zorg voor de dieren makkelijk over te dragen is.

Natuurlijk zijn we hard op zoek naar een tijdelijke oplossing. Huren blijft echter altijd een onzekerheid.

Wij zijn een crowdfund actie gestart op drie platforms:
https://www.whydonate.nl/fundraising/rescuer-en-60-dieren-worden-binnen-2-maanden-van-hun-safe-haven-gezet/nl
https://www.geef.nl/nl/actie/vrijwilliger-en-60-dieren-binnen-2-mnd-van-safe-haven-gezet/donateurs
https://www.gofundme.com/f/vrijwilliger-en-60-honden-en-katten-op-straat

Donate, deel, like en wees onze ambassadeur. Laten we weer een veilige haven voor Giannis en onze dieren vinden!

Kantoorhond Kees

Soms komt het voor dat we aspirant adoptanten ‘afkeuren’ omdat de tijd die het adoptiehondje alleen thuis zal zijn ons te lang duurt.
Voor Corona, vroegen we sommigen nog eens na te denken over mogelijkheden en vaak kregen we dan als antwoord dat de manager / het bedrijf absoluut niet open zou staan voor thuiswerken of de hond mee naar kantoor. Terwijl er zoveel (bewezen) voordelen zijn aan dieren op de werkvloer; het werkt o.a. zeer stress verlagend en er is een sociaal aspect.

En toen was daar Corona… Iedereen kon opeens toch thuiswerken?! Er werden creatieve oplossingen gezocht en de meest onwelwillende manager werkte mee. Maar Corona zal ooit geen issue meer zijn… en dan?

Een van onze adoptanten die niet zomaar afhaakte en wel de stap durfde te nemen, ondanks dat zij op een psychologen praktijk werkt (en het dus best een stoorzender zou kunnen zijn), vroeg ik te schrijven over haar ervaring. Die deelt ze graag met ons!:

De corona tijd is voor ons een tijd van veel thuis zitten. Voor ons even wennen en lang niet altijd leuk. Voor onze trouwe viervoeters is deze tijd ook bijzonder. Er is opeens altijd iemand thuis, onze harige vriendjes krijgen meer aandacht dan ooit. Er wordt gespeeld, veel geaaid en vaak gewandeld. Leuk!

Menig hond zal straks weer even terug moeten schakelen als we met zijn allen weer hele dagen van huis zijn.

Toen ik via FTS een hondje wilde adopteren had Petra twijfels of ik de hond wel genoeg aandacht zou kunnen geven. Ik werk 24 uur verdeeld over 4 dagen maar de zorg voor de hond zou wel voornamelijk op mij neer komen. Ik kon mij vinden in de zorgen van Petra en ging nadenken over mogelijke oplossingen.

Ik heb voor de adoptie met mijn baas overlegd of het goed was dat ik 1 dag in de week thuis ging werken. Ik vond het wel lastig om dit aan te kaarten maar mijn voorgangster werkte alle dagen vanuit huis dus ik dacht: het vertrouwen in thuiswerken is er wel. Als zij het mag, waarom zou ik het dan niet mogen? Ik heb het gewoon maar gevraagd met in gedachten: “nee heb ik, ja kan ik krijgen” en het bleek geen enkel probleem.

Verrassend genoeg zei mijn baas ook: “als je een keer omhoog zit mag je hem ook best meenemen naar kantoor hoor. Je werkt boven dus niemand heeft er last van.” Ik wees hem op mogelijk geblaf als Kees iets hoort of ziet maar daarop reageerde mijn baas heel laconiek: “dan vertellen we onze klanten dat we een kantoorhond hebben en ja een hond blaft nu eenmaal.” Inmiddels gaat Kees alle dagen met mij mee naar kantoor en dat gaat supergoed. Collega’s missen hem als hij er een dag niet is. Het geeft mij een hoop rust dat ik weet dat hij niet alleen thuis zit. Aandacht krijgt hij op kantoor genoeg en verder ligt hij lekker te snurken naast mij. Tussen de middag ben ik dankzij hem verplicht om echt een blokje om te gaan. Een fijne en gezonde onderbreking!

Nu realiseer ik mij dat ik een vrij unieke werkgever heb waar dit allemaal kan, maar wellicht is er toch meer mogelijk dan je denkt. De corona crisis heeft ons allemaal aangezet tot wat buiten de gebaande paden denken als het op combineren van werk en privé aankomt. Dus waag er gerust eens een gesprekje met je baas aan wanneer je adoptie overweegt. Het vertrouwen in thuiswerken is er na de coronatijd waarschijnlijk wel. En ik kan uit eigen ervaring zeggen: een hond op kantoor leidt tot leuk informeel contact tussen collega’s en meer werkplezier!