Blog

Vrijwilliger nieuws

For English and ‘Google translate Greek’, please read below.

Goed nieuws! We hebben een nieuwe vrijwilliger in Nederland 💖 Jullie zullen misschien niet zo veel van hem horen, want Martin zal zich voornamelijk met administratieve zaken bezighouden… maar wees vrij hem welkom te heten 🎈 🎉

Good news! There is a new volunteer in the Netherlands 💖 He will have a low profile, because Martin will primarily be doing administrative work… but feel free to welcome him 🎈 🥳

Καλά νέα! Έχουμε έναν νέο εθελοντή στις Κάτω Χώρες 💖 Μπορεί να μην ακούσετε τόσο πολύ από αυτόν, γιατί ο Martin θα ασχολείται κυρίως με διοικητικά θέματα … αλλά είναι ελεύθερος να τον καλωσορίσει 🎈 🎉

GOED NIEUWS!

Jaaaaaa! Eindelijk is het erdoor! 18 december al aangevraagd en sinds gisteren zijn we dan eindelijk officieel STICHTING For the Strays – Paws of Greece!!!

Het heeft lang geduurd…. (en het spijt me juristenburo Ligo, maar ik ga jullie diensten niet aanraden), maar het is zover! Het kleine smurfje op de foto is zonet door Giannis gevonden en gaat als nieuweling meteen onder onze Stichting vallen! Welkom kleintje!

Everybody! We are so happy! As of 3rd february 2020 we are finally a Foundation!

“Het regent harder dan ik hebben kan!”

En: “Wij hangen letterlijk van donaties aan elkaar”; twee uitspraken van Petra, die vaak door mijn hoofd rondspoken.

Want ja, er gebeurt zoveel en je wilt de mensen niet steeds om geld vragen. Maar hoe komen we dan aan die zo broodnodige donaties?

Ik heb al heel veel verzonnen en nog meer ideeën ‘geleend’, samen zitten sparren en al veel uitgevoerd.

Maar uiteindelijk moeten we er weer aan geloven: vragen. Met open hart en de kans de deksel op je neus te krijgen: vragen. En dan het liefst met een concreet plan, want daar houdt toch iedereen van? Dus toen het regende of er geen morgen meer was en de hondjes, die niet meer binnen passen, koud en nat werden in hun geïmproviseerde onderkomens, vroegen we weer. Geld voor iglo’s… het was een succes! 5!!! iglo’s konden we bestellen en bij de dolgelukkige hondjes bezorgen.

En van die vijf, gaat er tijdelijk een naar een hondje wat helemaal alleen, geketend, achtergelaten is en waar onze vrijwilligers nog niets mee mógen doen, behalve voer geven en onderdak. Want ‘onze’ hondjes hebben het moeilijk, maar andere hondjes hebben het nóg moeilijker, want die hebben geen vrijwilligers die voor ze zorgen.

En letterlijk terwijl ik dit schrijf, komt een vriendin van mij over de lijn: “Ik zit te denken om je als verjaardagscadeau een donatie voor de Griekse hondjes en katjes te doen!? Wat zijn jouw gedachten hierover?” Soms hoef je dus niet te vragen… en komt het je tegemoet.

TNR – trap neuter release: Hoofdzaak!

Mijn eigen Griekse kitten Odysseus is inmiddels de zes maanden gepasseerd. Terwijl ik in alle rust nadenk over wanneer en waar ik hem zal laten helpen en niet eens nadenk over óf… is dit in Griekenland een heel ander verhaal.

Dag 0: Ik krijg een berichtje van Petra: Foto: “Kijk nou Daph! Orsa heeft MIJN zwerver en haar pup gevangen en ze worden morgen geholpen!!! Ze liggen bij haar binnen te slapen.”

Wow, kippenvel! Toen ik met Petra bij onze vrijwilligers ging kijken hebben we ‘haar’ zwerver en pup dagelijks gevoerd en geknuffeld. De lieverds wonen langs de kant van een drukke weg en natuurlijk sprak Petra de wens uit dat ze gevangen en geholpen zouden worden, maar onze vrijwilligers hebben het al zo druk…
Toch kregen we wel eens een update dat ze gezocht hadden op de plek die we op de kaart hadden aangewezen, maar nooit konden ze ze vinden.

Dag 1: In de loop van de dag krijg ik wat foto’s door en opeens valt bij mij het kwartje. Er is een enorme actie aan de gang! Er wordt op grote schaal ‘geholpen’! GEWELDIG!!! Ik stuur grote lof betuigingen uit naar de vrijwilligers, want wat kan ik meer doen dan dat?
En wat was ik blij met die ene dag, en die vele foto’s van hondjes die niet meer continu bezig hoeven te zijn met hormonen en met voortplanten en met alles wat er nog meer aan vast hangt. Tot ik de volgende dag nóg meer foto’s ontving!

Dag 2: Giannis: “Ik ben er vandaag met Thenia en 16 honden”. “Wat???”

Dag 3: 05:30 Nederlandse tijd: Ik spreek Giannis eindelijk wat langer via de chat.
“Vandaag ga ik weer, Daphna, ik heb allemaal mensen opgetrommeld en móet erheen.”
“Maar hoe groot is deze actie dan, Giannis?”
“Nou… er zijn meer dan 50 honden geholpen. Gisteren waren er 7 dierenartsen bij onze vaste dierenarts en natuurlijk assistenten… vier operaties tegelijk… ze werken achter elkaar door. In Kyparissiá dan he. Ik weet niet hoeveel in Gargaliani of Pilos”
“En wie betaalt dat dan???”
“De overheid met ‘friends of animals’…”. Ik vraag hier maar niet over verder. Het maakt me ook niet uit. Ik ben super blij dat het gebeurt, want dit is hoofdzaak: ‘de aanwas verder terugdringen’.

Ik drink mijn koffie samen met hem en geniet van de anekdotes die hij vertelt over de afgelopen dagen. Een uurtje later moet hij de deur uit en belooft me foto’s te sturen.
Ik kijk naar Ody en besef me hoe gelukkig we zijn hier… in alle rust nadenkend over wanneer en waar zijn nootjes gekraakt worden.