De vrijwilligers

We zijn een kleine, enthousiaste, groep vrijwilligers, allemaal met het hart voor dieren op de juiste plek.
In Griekenland en Nederland werken we allemaal aan hetzelfde doel: de Griekse honden en katten een beter leven bieden en zoveel mogelijk voorkomen dat het aantal zwerfdieren uitbreid.


Petra: Vrijwilliger bij stichting FTS Paws of Greece

🇳🇱 Petra

 • Functie: Bestuurslid (voorzitter)
 • taken: Van alles wat zowel in Nederland als in Griekenland
 • Dieren: Honden: Droopy, Elpida, Natan. Katten: Milou, Coco
 • Land: Nederland

Hoi, ik ben Petra. Ik ben 1 van de 3 bestuursleden van de stichting en ben ooit als vrijwilliger in de rescue wereld gerold. Van het een kwam het ander en zo ben ik nu onderdeel van FTS.

Ik ben in 2017 bij FTS begonnen, toen was het nog FTS Trifilia Rescue en was er nog geen sprake van een stichting. Degene die het in Griekenland had opgericht was ermee gestopt en er werd mij gevraagd of ik het van haar wilde overnemen. Dat heb ik toen gedaan en het vervolg was dat FTS uitbreidde en we een Stichting opgericht hebben.

Ons huidige team bestaat uit 7 mensen in Nederland en 2 rescuers in Griekenland.

Qua werkzaamheden doe ik eigenlijk van alles wat. Ik ben in ieder geval regelmatig in Griekenland te vinden en werk daar dan in de shelter en probeer van alles ter plaatse te regelen met bv de gemeente en andere zaken.

Ik heb zelf 5 huisdieren. 3 rescue honden. Droopy, een mix Bodeguero Ratenero uit Spanje, nu (2024) 10 jaar, Elpida, een wit langharig meisje uit Griekenland, nu 6 jaar en Natan, een grote witte reus met uiterst klein hartje (nog nooit in de spiegel gekeken, geen idee dat ie zo groot is), uit Griekenland, nu bijna 3 jaar. Dan hebben we nog 2 katten. 2 dames, moeder en dochter, Mama Milou (13 in 2024), een zwarte kleine korthaar uit Frankrijk, en dochter Coco (12 in 2024), een imitatie mini Noorse Boskat is de enige die in Nederland geboren is 😉

Daphna Vrijwilliger bij stichting FTS Paws of Greece

🇳🇱 Daphna

 • Functie: Secretaris
 • taken: Alles wat nodig is o.a. (financiele)administratie, intakes, huisbezoeken, overleg met instanties, klussen op FTS safe haven , foster
 • Dieren: Honden: Zelda & Hera, Katten: Yoda, Big Peat en Ody
 • Land: Nederland

Hey! Ik ben Daphna en bij de stichting sinds 2019… toen de stichting nog geen stichting en zeker nog geen ANBI was, maar een organisatie.
Hoewel ik officieel secretaris ben, kan je mij overal tegenkomen. Ik zet me in op de (financiele) administratie, bij huisbezoeken, bij overleggen met de locale gemeenteambtenaren, maar ook als klusser op de safe haven of als foster van die hondjes, die anders een te kleine kans krijgen gekozen te worden vanuit Griekenland zelf. Waar het ‘nodig’ is, daar ben ik… en wat is er veel nodig bij een stichting als deze.
Gelukkig zijn we met een heel betrokken team, die zich stuk voor stuk heel hard inzet en maken we samen de wereld een klein stukje beter.

Hoe het kwam, dat ik er aan de start van de organisatie was is een bijzonder verhaal en veel te lang voor een introductie… mochten we elkaar tegenkomen, dan vertel ik het graag!

Op moment van schrijven mag ik er zijn voor drie prachtige volbloed rescues van de stichting (2 teefjes en 1 kater) en twee evenzo mooie Nederlandse katers en soms… een opvangertje, die ik met net zoveel liefde in het gezin opneem.

Ik hoop je snel tegen te komen en dan ook jouw verhaal te horen!

🇳🇱 Karin

 • Functie: Penningmeester
 • taken: Ondersteuning
 • Dieren: Honden: Dezi,. .. Katten: ..
 • Land: Nederland

Eind 2019 ben ik via via, middels facebook bij de Stichting terechtgekomen en was ik onder de indruk van hun inzet en wat ze met zo’n klein team al hebben kunnen betekenen.

In voorgaande jaren ben ik zelf wel al meerdere malen vluchtbegeleider geweest voor honden uit Griekenland. Mede hierdoor heb ik een toch wel groot zwak ontwikkeld voor de Griekse hondjes. Ook mijn eigen hond Dezi is een Griek, en naast Dezi heb ik ook katten.

Ik heb als doel om vooral Petra en Daphna te ondersteunen en hopelijk daardoor ook de vrijwilligers in Griekenland, zodat we met elkaar de honden en de katten een zekerdere en mooie toekomst kunnen geven.

Britt: Vrijwilliger bij stichting FTS Paws of Greece

🇳🇱 Britt

 • Functie: Ondersteuning
 • taken: Intakes, nazorg
 • Dieren: Hond: Lina & Dwergpapegaai: Blue
 • Land: Nederland

In 2020 heb ik mijn hond Lina via FTS geadopteerd. Ik was direct onder de indruk van het mooie werk en de warmte waarmee wij werden ontvangen en begeleid.
Ik ben dan ook supertrots dat ik het team mag ondersteunen.

Behalve vrouwtje van Lina en Blue (onze dwergpapegaai) ben ik moeder van 2 kinderen en werk ik ook voor een stichting die kinderen ondersteunt. Ik ben heel erg dol op de natuur en dieren, en doe waar het kan aan sport. Ik hoop dat ik lang bij deze prachtige stichting mag helpen!

🇳🇱 Isabella

 • Functie: Ondersteuning
 • taken: Intakegesprekken, virtuele huisbezoeken en het maken van promotiefilmpjes met muziek, animaties en achtergrond van de desbetreffende hond.
 • Dieren: Hond: Luca
 • Land: Nederland

Ik ben Isabella, maar meestal wordt ik Isa genoemd.
In April 2021 kwam ik in aanraking met FTS Paws of Greece tijdens mijn zoektocht naar een betrouwbare stichting omdat ik persé een pup uit het buitenland wilde adopteren.
En dat lukte, ik neusde rond op de website en ja hoor, daar was hij.
Ik werd opslag verliefd op een kleine, bijna spierwitte pup, een Griekse herdermix. Zijn zwart omlijnde, schattige oogjes hadden een magische uitwerking op me en het was liefde op het eerste gezicht. Toen was Luca 2,5 maand oud.
Op 13 juni 2021 heb ik hem van Schiphol gehaald en nu is het alweer een flinke jongen van ruim 3 jaar.

Ik werd 2 jaar later gevraagd of ik interesse had om als vrijwilliger aan te sluiten bij team FTS.
En natuurlijk zei ik ja.
Het is heel fijn om deel uit te maken van een team dat zo bevlogen is.
Om samen zoveel mogelijk hondjes op een veilige, verantwoorde manier een gouden mandje te geven geeft
enorm veel voldoening, zeker als je na de plaatsing de foto’s ziet van blije adoptanten en vrolijke hondjes.
Mijn “taken” binnen FTS zijn:
het voeren van intakegesprekken, virtuele huisbezoeken en het maken van promotiefilmpjes met muziek, animaties en achtergrond van de desbetreffende hond.

Ik hoop dit nog vele jaren te blijven doen.

🇳🇱 Jessica

 • Functie: Ondersteuning
 • taken: ??
 • Dieren: Honden: Baco & River
 • Land: Nederland

Op nieuwjaarsdag 2021 haalden wij onze eerste hond Baco op thuis bij Petra waar hij in foster zat. Naast liefde op het eerste gezicht voor deze mini pup, waren wij ook onder de indruk over de liefde en toewijding van de stichting. In Oktober 2021 zijn wij als gezin gaan kijken in Griekenland bij de rescuers ter plaatse. Hier vond ons tweede hondje River ons. In Griekenland werd nog duidelijker uit wat een geweldige groep vrijwilligers FTS bestaat.

Ik ben dan ook trots dat ik me aan kan sluiten als vrijwilliger en hoop de andere dames zoveel mogelijk te kunnen ondersteunen.

🇳🇱 Petra

 • Functie: Webmaster
 • taken: Alles rondom de website
 • Land: Nederland

Een vriendin wees me op een hééél leuk hondje bij deze stichting. Uiteindelijk werd iemand anders haar nieuwe mens. Maar onder de indruk van de leuke intakegesprekken en de passie van dit hard werkende team vrijwilligers, ben ik blijven plakken. Ik wilde ook graag meehelpen. Twee grote passies zijn dieren en websites. Nou, dat komt dus goed van pas.

Naast mijn baan (websites, seo, social media) heb ik ook een eigen bedrijf waar ik werk met dieren en Bachbloesems. Daarnaast ben ik bezig met een opleiding tot honden gedragstherapeut via Nordic Dogtrainer in Noorwegen. Zij onderwijzen de methodes van o.a. Turid Rugaas.

Ik heb besloten nog even te wachten met mijn eigen hond. Inmiddels ben ik zo met andermans honden bezig (oppassen en vanwege mijn opleiding) dat ik daar echt even de ruimte voor wil maken.

🇬🇷 Giannis

 • Functie: Opzichter FTS Safe Haven
 • taken: Toezicht houden Safe Haven FTS
 • Land: Griekenland

Giannis is de opzichter van de Safe Haven in Trifiliá – Griekenland. Hij woont op de shelter in de caravan en houdt daar toezicht op gemiddeld 100 honden en 10 katten die daar huizen.

In 2021 werd rescuer Giannis van zijn eigen Safe Haven afgezet. Door middel van crowdfunding kochten wij een stukje land, wat begin 2022 bebouwd werd tot Safe Haven For the Strays.

Hij is officiële vrijwilliger voor Trifiliá en rijdt geregeld, op verzoek of vanuit eigen beweging, naar plekken om honden te vangen die gesteriliseerd en gecastreerd moeten worden.

 

🇬🇷 Nikos N.

 • Functie: FTS Safe Haven
 • taken: Dagelijkse verzorging van de dieren op de Safe Haven FTS
 • Land: Griekenland

Nikos is de zoon van Giannis en is sinds mei 2022 vrijwilliger op de FTS Safe Haven. Hij verzorgt dagelijks de 100+ honden en katten in de shelter en rijdt met Giannis mee om plekken te bezoeken waar hulp nodig is. Ze verzorgen en voeren zwerfdieren, gaan gesprekken aan met bewoners, halen honden en katten op om ze te laten steriliseren/castreren.

Vanaf begin 2021 zorgde Nikos voor de honden en katten in het Haven gebied; de Havenhokken en de Taverna. Hij had geen eigen Safe Haven. Na evacuatie van het Havengebied bleef hij vrijwilliger voor FTS.

🇬🇷 Thenia

 • Functie: Rescuer, Safe haven in Kyparissia
 • taken: -
 • Land: Griekenland

Thenia beschikt over een aantal kennels verstopt tussen de huizen in Kyparissia. Helaas is zij in 2022 gestopt, maar de dieren die reeds op haar safe haven zijn, verzorgt zij nog tot er een oplossing gevonden is. Gemiddeld heeft zij 20 honden, die op adoptie wachten. Daarnaast voert zij een aantal katten en kippen op het terrein.