De FTS Safe Haven

Wat is een Safe Haven?

Adoptiehond Matt met zijn pubermaatjes

Een Safe Haven is een veilige plek voor zwerfhonden en -katten. Vrijwilligers vangen de dieren op en zorgen dat ze veilig zijn voor de gevaren van het leven op straat. De dieren worden zo goed mogelijk verzorgd, gevoerd, gesteriliseerd of gecastreerd en krijgen medische zorg.

Een eigen safe haven van de stichting

Eind 2021 schafte Stichting For the Strays – Paws of Greece, door omstandigheden gedwongen, haar eigen stuk land aan om een eigen safe haven te creëren. Een veilige plek voor de honden, katten en opzichter. Achteraf verscholen, zodat niemand er last van heeft, begon men in februari 2022 te bouwen. In mei 2022 moesten noodgedwongen de eerste honden worden overgebracht naar de FTS Safe Haven. Deze was toen nog niet af en ook niet leefbaar. Giannis, onze opzichter, nam nog dezelfde avond zijn intrek in de opzichter-caravan en zo startte de nieuwe shelter. Lees hierover meer in onze blogs.

Een impressie van de FTS safe haven en de bewoners

Inmiddels is de Safe Haven echt overvol, meer dan 100 honden, en zeker 10 katten en wat kippen hebben intrek genomen. De honden zijn verdeeld over hele ruime kennels, er is een quarantaine, een prachtige kattenren, kippenren en de ‘eigen honden’ van de opzichter leven in het caravan deel. Op de safe haven leeft veel door elkaar… De honden zijn goed gemanierd, veel gewend en kunnen met allerlei dieren samenleven. De honden in de kennels kunnen de kattenren ingeleid worden om te kijken hoe ze reageren op katten. Op het speelveld in het midden is genoeg ruimte om de benen te strekken, te spelen en te leren aan de lijn te lopen.

Niet alle bewoners kunnen worden geadopteerd

Niet alle honden zijn te adopteren. Ook de katten zullen de safe haven niet verlaten. De honden zijn bijvoorbeeld nog te angstig, of vallen onder de eigen honden van de opzichter. Deze honden en katten kunt u wel virtueel adopteren. Hiermee steunt u de safe haven in de maandelijkse vaste lasten en u krijgt regelmatig updates van uw virtuele adoptant.

Terugdringen zwerfdieren populatie

Naast het werk op de safe haven helpt FTS bij het steriliseren en castreren van de (straat-) honden van Trifiliá. Ook dieren van lokale bevolking die het niet kunnen betalen proberen we te helpen. Onze hoofdzaak is het terugdringen van de zwerfpopulatie en soms betekent dat ook de lokale bevolking helpen.

De opzichter van FTS safe haven

Giannis, de opzichter van de Safe haven is een officiële rescuer van de municipaleit Trifiliá. Hij ontvangt voor deze status +- 25 zakken voer per jaar; helaas lang niet genoeg om alle mondjes te voeden.

Een kijkje in onze safe haven

Hieronder een kleine impressie van de FTS Safe Haven. De te adopteren honden zijn te vinden op onze pagina met alle adoptie dieren. Hier vindt u ook de dieren die (alleen) virtueel geadopteerd kunnen worden. Voor updates en meer impressies zie ook onze Facebook site.

Dorio