Vluchtbegeleiders voor Griekse zwerfdieren

Zo nu en dan mag er een hond vertrekken naar Nederland (België of Duitsland), omdat deze hier gefosterd gaat worden of omdat deze geadopteerd is. Om te kunnen reizen hebben de dieren een vluchtbegeleider nodig. Wist u dat u op uw vluchten ons daarmee kan helpen?

Omdat maar weinig mensen dit weten, geven wij een uitgebreide uitleg van hoe dat gaat.

Alle vluchten vanaf Kalamata of Athene naar Nederland

U kunt vluchtbegeleider zijn wanneer u vanaf de luchthavens Kalamata of Athene vliegt en de eindbestemming een luchthaven in Nederland is. Twijfelt u of het op uw vlucht mogelijk is? Neem gerust contact op om het te vragen.

Aanmelden als vluchtbegeleider

Het aanmelden kunt u het beste ruim van te voren doen (ongeveer drie weken voordat u vertrekt). Wij moeten de honden namelijk reis klaar maken en hier is tijd voor nodig (vaccinaties, sterilisaties etc.). Daarnaast moeten we checken of er ruimte op uw vlucht is.

Dag van vertrek:

Inchecken

Op de dag van vertrek ontmoet u iemand van de stichting op het afgesproken tijdstip op de luchthaven. U checkt samen aan de balie in, dus niet online inchecken. De vrijwilligers helpen u met het inchecken van de hond(en) en overhandigen u hierbij de benodigde papieren.

Het vervoeren van honden in het ruim

Voordat de transportkennel in het vliegtuig gaat, wordt deze volledig gescand. Alleen indien de kennel volledig gecheckt is, worden de hond/kat en de kennel door het grondpersoneel meegenomen en naar het vliegtuig gebracht.

Het vervoeren van honden in de cabine

Puppies, kittens, volwassen honden en katten van minder dan 8kg, mogen worden meegenomen in een reistas in de cabine. Deze reistas wordt net als uw normale handbagage gescand.

Aankomst op één van de luchthavens in Nederland

Bij aankomst op de luchthaven in Nederland kunt u de kennel(s) ophalen bij de band waar de bijzondere bagage aankomt. Nadat u al uw bagage heeft opgehaald, loopt u naar de aankomsthal. Hier staat iemand van de stichting uit Nederland, eventueel met de nieuwe baasjes, op u te wachten om de kennel(s) en de paspoorten van u over te nemen.

U helpt een zwerfdier naar een gouden mandje

Alleen maar blije gezichten! Het kost u dus niets, behalve een beetje tijd; het organiseren wordt allemaal door de stichting gedaan. Doordat u zich aanbiedt als vluchtbegeleider kan er weer een hondje naar zijn gouden mandje. Wij zijn u hier erg dankbaar voor!