Wat we doen voor de zwerfdieren

We richten ons op de zwerfdieren in de omgeving van Trifiliá op de Peloponnesos in Griekenland. Hier zijn veel zwerfhonden en -katten die een hard leven hebben op straat. We willen bijdragen aan het oplossen van dit dierenleed en geven hieronder aan hoe we dit doen.

Geld inzamelen

Op allerlei mogelijke manieren doen wij ons best om geld in te zamelen. Alle inkomsten gaan naar de dieren. Wij doen onze werkzaamheden kosteloos en vrijwillig. Met dit geld kunnen we Recuers in Griekenland ondersteunen, dieren op straat steriliseren / castreren en dieren opvangen en verzorgen.

  • We houden regelmatig inzamelingsacties voor specifieke doelen
  • We organiseren veilingen op onze speciale Facebook-veilingen-pagina.
  • We verzorgen elke zondag een loting op Facebook met geweldige prijzen.
  • Het is mogelijk de dieren op onze website virtueel te adopteren.

Ondersteunen van rescuers en Safe havens in Griekenland

Mensen in Griekenland gaan doorgaans anders om met dieren dan wij in Nederland. Maar er zijn ook dierenliefhebbers in Griekenland! Mensen die leven voor de dieren en die alles doen om de zwerfdieren te helpen. Ons vrijwilligersteam in Nederland doet alles wat ze kan om de rescuers en dieren in Griekenland te ondersteunen.

Zo werd rescuer Giannis in 2021 van zijn Safe Haven afgezet. Door middel van crowdfunding kochten wij een stukje land, wat begin 2022 bebouwd werd tot Safe Haven For the Strays. (Lees hier het hele verhaal).

Tevens ondersteunen wij rescuer Thenia waar we kunnen,

Zwerfdieren steriliseren / castreren

Heel belangrijk is het mogelijk maken van sterilisaties en castraties om de verdere aanwas van zwervers terug te dringen. We kunnen niet alle dieren opvangen. Maar we kunnen wel helpen voorkomen dat de honden en katten op straat zich verder voortplanten en er nog meer zwerfdieren op straat komen te leven.

Zwerfdieren opvangen op onze FTS Safe Haven

Inmiddels ruim 100 honden en een tiental katten worden opgevangen op de FTS Safe Haven onder toezicht van Giannis en de zorg van Nikos. Onze taak is om te zorgen dat er voldoende geld en middelen beschikbaar zijn om dit te kunnen doen. Voer, medicatie, castraties en sterilisaties, medische hulp en een beschutte en liefst warme plek in de winter. We hebben intensief contact met de FTS Safe Haven en vliegen zelf regelmatig heen- en weer (op eigen kosten) om de dieren aandacht te geven en te leren kennen, te klussen en mee te helpen op de Safe Haven. Voor een dagelijkse knuffel hebben de mannen vrijwel geen tijd.

Opgevangen honden aan een liefdevol thuis helpen

Elke hond die van de straat af is en een warm, ‘gouden’ mandje krijgt, is er één! Door de dieren te leren kennen, hun verhalen bij te houden en te delen, vergroten we die kans op dat thuis. We zijn dagelijks bezig met het aanpassen van de website, maken van filmpjes en delen van updates op social media.

Bemiddelen

We bemiddelen tussen de honden en de adoptanten. We vinden het belangrijk dat de honden goed terecht komen en besteden daarom veel tijd aan het doornemen van de intakeformulieren, het voeren van de intakegesprekken en het doen van (vitruele)huisbezoeken bij potentiële nieuwe huisjes.

Begeleiden van fosters & adoptanten

Wanneer onze honden een nieuwe plek hebben gevonden staan we klaar voor de adoptant of het foster/ opvanggezin om te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt. We hebben al vele honden succesvol geplaatst en delen onze ervaring en kennis graag.

Updates voor virtuele adoptanten

Onze virtuele adoptanten proberen we ook zo goed mogelijk op de hoogte te houden. We sturen een nieuwe foto of update. En natuurlijk kunnen de dieren gevolgd worden via hun eigen album op Facebook.

Wat kunt u doen?

Ons hierin steunen! In elk van de bovenstaande activiteiten kunt u een rol spelen.
Op de pagina ‘U kunt ons helpen‘ vindt u een uitgebreide lijst met dingen die u kunt doen.