Intakeformulier adoptiehond

Intakeformulier (aspirant) adoptant

Stichting For the Strays – Paws of Greece (FTS)

Wij, Stichting For the Strays – Paws of Greece (FTS), vragen u deze lijst in te vullen, zodat we alvast een indruk krijgen van u en uw situatie en daarmee de match in kunnen schatten met de hond van uw keuze.

Vriendelijk verzoeken wij u deze lijst zo volledig mogelijk in te vullen en aan ons te verzenden.
Na ontvangst nemen wij contact met u op. Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacybeleid op onze website (opent in nieuw tabblad). 

Formulier in word document

U kunt het formulier ook downloaden en het word document invullen en aan ons mailen (wehelpdogs@adopteereenhondfts.nl)
Download Intakeformulier-Adoptie-2023-v.2-1


Intakeformulier adoptie


B. De hond

6. De hond kan in het begin (op straat) onzeker zijn. Hij moet wennen aan de nieuwe omgeving, nieuwe geluiden, alle nieuwe indrukken. Daarbij is hij de eerste tijd nog niet aan u gehecht; hij moet leren dat u de nieuwe roedel bent. Wij willen daarom dat u de hond de eerste maanden niet los laat lopen en dat u een anti-ontsnappingstuig bij ons aanschaft. Wij hebben diverse maten op voorraad en nemen deze mee naar de plek van aankomst. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en bedragen tussen de €29,50 en €47,50. Bent u bereid een speciaal tuigje bij ons aan te schaffen?
8. Waar verblijft de hond wanneer u?

Opvoeding hond


D. Belangrijke informatie

Wij zijn een kleine stichting met zeer beperkt budget. Bij reservering van een hond worden diverse processen in gang gezet om de hond naar Nederland te laten reizen. Dit brengt kosten met zich mee. (Denkt u hierbij o.a. aan dierenartsbezoek, inentingen, chip, paspoortje, vliegreis boeken, heen en weer reizen van en naar luchthavens etc.)
In het verleden is het voorgekomen dat adopties op het laatste moment zeer gemakkelijk afgeblazen werden. De Stichting komt hierdoor financieel in de problemen. Om dit te voorkomen vragen wij bij het aangaan en ondertekenen van de adoptieovereenkomst een aanbetaling van € 100,-.
Dit bedrag is dekkend voor deze gemaakte kosten.
De aanbetaling wordt verrekend met de totale kosten van de adoptie, bij afhandeling.
Uw aanbetaling wordt niet door ons gerestitueerd, wanneer u onverhoopt toch afziet van de adoptie.

1. Heeft u begrip voor deze maatregel?

Klik hier voor meer informatie over onze adoptieprocedure (opent nieuw tablad)

Bent u bekend met onze adoptieprocedure?
3. Wij doen bij alle aspirant adoptanten een huisbezoek, heeft u daar bezwaar tegen?

6. Bij adoptie direct vanuit Griekenland zijn wij afhankelijk van de beschikbare vluchten. Dat maakt dat de hond, nadat de adoptieprocedure volledig is afgerond, op de eerstvolgende beschikbare vlucht wordt gepland, op voorwaarde dat de hond medisch klaar is.

Dat wil zeggen: alle vaccinaties zijn tijdig toegediend (rabiës termijn is hierbij leidend), de hond is behandeld tegen parasieten, de hond is gesteriliseerd/gecastreerd indien mogelijk en volledig gezond verklaard.

Wij nemen na ontvangst van dit formulier de aanvraag in behandeling en nemen telefonisch contact met u op.
Indien het huisbezoek wordt goedgekeurd mogen we u feliciteren!
Dan krijgt u er een nieuw gezinslid bij.
Voor verdere informatie nodigen wij u uit op deze website rond te kijken.