Adoptieprocedure honden

Wilt u een hond uit het buitenland adopteren? We vertellen u graag hoe dat bij onze stichting gaat.

Onze adoptie honden

Op de pagina met al onze adoptiedieren en ook in de albums op onze Facebook pagina, staan de honden die klaar zijn voor adoptie.

Extra informatie vragen

Als u interesse heeft in een van de honden, dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen voor meer informatie over de hond.

Stap 1 – Intakeformulier

We willen graag dat er een goede match is tussen adoptant en hond. Om dit te bewerkstelligen vragen wij u, bij serieuze interesse, het intake formulier in te vullen. Hierin stellen wij u bijvoorbeeld vragen over uw woonsituatie, inwonende kinderen of andere huisdieren, het alleen zijn van de hond in verband met werk en de woonomgeving.

Stap 2 – Intake- en informatiefgesprek

Nadat wij het formulier zorgvuldig doorgenomen hebben, nemen wij eerst telefonisch contact met u op voor een intake- en informatiefgesprek. U kunt ons uw vragen op dat moment stellen.

Stap 3 – (Virtueel-) huisbezoek

Wanneer beide partijen na dit telefoongesprek tevreden zijn en er een match voorgesteld is, komen wij op (virtueel- ) huisbezoek. Tijdens het bezoek bekijken wij de thuissituatie en heeft u volop de gelegenheid om ons al uw overige vragen te stellen.

Stap 4 – Adoptieovereenkomst

Besluit u hierna definitief de hond te adopteren, dan ondertekenen wij samen een adoptie-overeenkomst. Wij vragen u tegelijk met het ondertekenen van de adoptie-overeenkomst een aanbetaling van €100,00. De restsom van de adoptiebijdrage dient voor aankomst van de hond in Nederland, of voor de overdracht, te zijn voldaan.

Stap 5 – De hond ontmoeten

Indien de hond al in Nederland of België verblijft bij een fostergezin, maken we een afspraak voor u om de hond te ontmoeten.

Adoptiebijdrage € 475

 • Europees dierenpaspoort.
 • Gezondheidsverklaring.
 • Chip.
 • Vaccinaties.
 • Behandeling tegen parasieten zoals vlooien, teken en mijten en wormen.
 • Vervoer naar luchthaven (brandstof, parkeren, tol).
 • Vervoer naar Nederland (vlucht of transport over de weg).

Indien de hond ouder is dan 1 jaar

 • Bloedtest (o.a. op Zuid-Europese ziektes)
 • Sterilisatie / castratie

Bijkomende kosten

Import- en chipregistratie

 • Overschrijving NDG bij adoptie vanuit Nederland.
 • Wijzigingskosten NDG voor overschrijven chip bij adoptie vanuit buitenland.

Ons anti-ontsnappingstuig

U zult tijdens de overdracht van de hond een anti-ontsnappingstuig bij ons aan moeten schaffen. De maat wordt bij aankomst van de hond bepaald en zal na aanmeten in rekening worden gebracht.
De kosten kunt u hier terugvinden, hiervoor ontvangt u een betaalverzoek.

Vluchtbegeleider

Indien de door u geadopteerde hond nog niet in Nederland in een fostergezin is, gaan wij op zoek naar een vluchtbegeleider die uw hond mee kan nemen op zijn vlucht terug uit Griekenland. (Deze wordt overigens niet door de organisatie betaald.)

Zelf ophalen in Griekenland

U kunt er ook voor kiezen de hond zelf op te halen in Griekenland. In goed overleg kunnen we kijken naar de mogelijkheden uw hond al op de shelter te ontmoeten en zelf te begeleiden naar zijn/haar forever home.