Opgeheven Safe havens en noodopvangen

Het Haven Gebied (gesloten 25 mei 2022)

Dichtbij het strand, in het havengebied van Kyparissiá, lagen de Havenhokken en de Taverna. Deze twee plekken waren niet van de Stichting of van onze vrijwilligers. Het waren beruchte plekken waar mensen hun dieren achterlieten om gevonden te worden door onze vrijwilligers.

Het ontstaan van de Havenhokken

Ooit waren de Havenhokken volières en was het een trekpleister, vanaf 2020 werd het aangewezen door de burgemeester van Kyparissiá als “overschot plek”; de mensen dumpten hun dieren hier, dan konden ze er net zo goed blijven en door de vrijwilligers verzorgd worden. De hokken waren voor iedereen toegankelijk en er bleef nogal eens een deur openstaan. Een bevriende vrijwilliger heeft toen mooie, stevige en afsluitbare deuren gedoneerd.

De Taverna werd in gebruik genomen

De aantallen hondjes bleven maar groeien en in 2021 werd besloten om de gesloten Taverna aan de overkant in gebruik te nemen voor de verzorging van voornamelijks de pups.

De vrijwilligers en het toezicht

De dieren in het Havengebied waren allemaal te adopteren, ook de katten!
Het haven gebied werd onderhouden en verzorgd door Nikos N. en Giannis. De havenmeester hield ’s nachts de wacht en belde Giannis wanneer er ongeregeldheden waren.

Het einde van de locaties

Op 10 mei 2022 werd door een interventie van de (haven-)politie een start gemaakt met de evacuatie van het haven gebied. Hoewel de FTS Safe Haven nog niet klaar was, werd eerst de Taverna ontruimd en vervolgens dag voor dag de Havenhokken, andere noodopvangen en Giannis’ Safe Haven. Op 25-mei 2022 werden de deuren uit de Havenhokken verwijderd en de spullen van de rescuers meegenomen. Het einde van een vreselijke periode.

Impressie van de Havenhokken

Onder een kleine impressie van de dieren die in het Havengebied woonden.

De Havenhokken – Kyparissía


Giannis’ safe haven (Opgeheven 25 mei 2022)

De Safe haven

Verstopt tussen de olijfbomen, ver weg van de dreigende wereld leefden minstens 28 honden, 15 katten en een stuk of 10 kippen. Bij Giannis thuis, in Kyparissía, leefden alle dieren door elkaar heen… De honden die bij hem vandaan komen zijn dus goed gemanierd en kunnen met allerlei dieren samenleven.

vrijwilliger voor de municipaliteit Trifiliá

Naast de opvang van deze rescues, reed Giannis ook de bergen in om mensen te helpen met het vervoer voor het steriliseren en castreren van dieren en is was hij toen al officiële vrijwilliger voor de municipaliteit Trifiliá. Helaas was de steun van de gemeente lang niet genoeg om alle dieren te kunnen verzorgen.

Verhuizing naar nieuwe FTS Safe haven

In mei 2022 zijn Giannis en alle dieren verhuisd naar de nieuwe FTS Safe Haven.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Adopteer-een-pup.png