Adopteer


Op onze Facebook site staan de honden die klaar zijn voor adoptie.

Als u interesse heeft in een hond dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan meer informatie geven over de hond.

We willen graag dat er een goede match is tussen adoptant en hond. Om dit te bewerkstelligen sturen wij u, bij serieuze interesse, een intake formulier. Hierin stellen wij u bijvoorbeeld vragen over uw woonsituatie, inwonende kinderen of andere huisdieren, het alleen zijn van de hond in verband met werk en de woonomgeving.

Nadat wij het formulier zorgvuldig doorgenomen hebben, nemen wij eerst telefonisch contact met u op voor een kennismaking- en informatief gesprek. U kunt ons uw vragen op dat moment stellen.

Wanneer beide partijen na dit telefoongesprek tevreden zijn en er een match voorgesteld is, komen wij op huisbezoek. Tijdens het bezoek bekijken wij de thuissituatie en heeft u volop de gelegenheid om ons al uw overige vragen te stellen. Indien de hond al in Nederland verblijft bij een fostergezin, maken we een afspraak voor u om de hond te ontmoeten.

Besluit u hierna definitief de hond te adopteren, dan ondertekenen wij samen een adoptie-contract.

Wij zijn een stichting; van het adoptiebedrag worden de gemaakte kosten betaald:
Volwassen honden krijgen een bloedtest (op Zuid-Europese ziektes) en worden gesteriliseerd/gecastreerd. De honden worden behandeld tegen parasieten zoals vlooien, teken en mijten en wormen. Elke hond wordt volledig ingeënt en gechipt en heeft een bijbehorend Europees paspoort. Daarnaast wordt de lange rit naar de luchthaven betaald (brandstof, parkeren, tol) en natuurlijk de vlucht naar Nederland.

Indien de door u geadopteerde hond nog niet in Nederland in een fostergezin was, gaan wij op zoek naar een vluchtbegeleider die uw hond mee kan nemen op zijn vlucht terug uit Griekenland. (Deze wordt overigens niet door de organisatie betaald.)

Tijdelijke informatie aangaande adoptiebijdrage:

Helaas zijn wij in verband met Corona genoodzaakt onze honden via wegtransport te vervoeren. Dit brengt dusdanig meer kosten met zich mee, dat wij tijdelijk de adoptiebijdrage moeten verhogen naar Eur 440,00 (plus de kosten van NDG voor het overzetten van de chip op uw naam).
Wij gaan hierover met u in gesprek; u kunt ervoor kiezen een vluchttransport af te wachten, waarbij de oorspronkelijke adoptiebijdrage geldt. Echter, besef u dat het door Corona nog moeilijker is een begeleider te vinden, simpelweg omdat mensen hun vakantie een jaar uitgesteld hebben. Wij leggen u goed uit wat het verschil van wegtransport voor u en uw geadopteerde hondje betekent.
Wanneer er toch een vluchttransport geboekt kan worden, wordt de oorspronkelijke adoptiebijdrage van Eur 340,00 gehandhaafd.

Informatie aangaande adoptiebijdrage bij vluchttransport:

De kosten voor het adopteren bedragen € 340,00 plus de kosten voor het overzetten van de chip op uw naam. Wij vragen u tegelijk met het ondertekenen van het adoptiecontract een aanbetaling van € 100. De restsom van de adoptiebijdrage dient voor aankomst van de hond in Nederland, of voor de overdracht, te zijn voldaan.


Help make life a little better.