Adopteer


Op onze Facebook site staan de honden die klaar zijn voor adoptie.

Als u interesse heeft in een hond dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan meer informatie geven over de hond.

We willen graag dat er een goede match is tussen adoptant en hond. Om dit te bewerkstelligen sturen wij u, bij serieuze interesse, een intake formulier. Hierin stellen wij u bijvoorbeeld vragen over uw woonsituatie, inwonende kinderen of andere huisdieren, het alleen zijn van de hond in verband met werk en de woonomgeving.

Nadat wij het formulier zorgvuldig doorgenomen hebben, nemen wij eerst telefonisch contact met u op voor een kennismaking- en informatief gesprek. U kunt ons uw vragen op dat moment stellen.

Wanneer beide partijen na dit telefoongesprek tevreden zijn en er een match voorgesteld is, komen wij op (virtueel- ) huisbezoek. Tijdens het bezoek bekijken wij de thuissituatie en heeft u volop de gelegenheid om ons al uw overige vragen te stellen. Indien de hond al in Nederland verblijft bij een fostergezin, maken we een afspraak voor u om de hond te ontmoeten.

Besluit u hierna definitief de hond te adopteren, dan ondertekenen wij samen een adoptie-overeenkomst.

Wij zijn een stichting; van het adoptiebedrag worden de gemaakte kosten betaald:
volwassen honden krijgen een bloedtest (op Zuid-Europese ziektes) en worden gesteriliseerd/gecastreerd, de honden worden behandeld tegen parasieten zoals vlooien, teken en mijten en wormen. Elke hond wordt volledig ingeënt en gechipt en heeft een bijbehorend Europees paspoort. Daarnaast wordt de lange rit naar de luchthaven betaald (brandstof, parkeren, tol) en natuurlijk de vlucht (of het transport over de weg) naar Nederland.

Indien de door u geadopteerde hond nog niet in Nederland in een fostergezin is, gaan wij op zoek naar een vluchtbegeleider die uw hond mee kan nemen op zijn vlucht terug uit Griekenland. (Deze wordt overigens niet door de organisatie betaald.)

Herziene informatie aangaande de adoptiebijdrage:

Helaas zijn wij in verband met COVID19 genoodzaakt extra kosten door te berekenen. De verhoging van de adoptiebijdrage per augustus 2020 blijft in stand, echter wij zien ons genoodzaakt de kosten voor het afnemen van een COVID19 test (en afgifte van het certificaat) door te berekenen aan de adoptanten. Wanneer alle maatregelen rondom COVID19 versoepeld worden en vluchtbegeleiders zich weer aanmelden, zullen wij deze beslissing herzien en kijken of de adoptiebijdrage weer naar beneden kan.

Transport via de lucht:
Het is gebleken dat wij sinds de uitbraak van COVID19 geen vluchtbegeleiders meer kunnen vinden. Wij gaan hierover met u in gesprek; dit betekent namelijk dat wij zelf zullen moeten reizen of op zoek moeten naar een transporteur over de weg.
De adoptiebijdrage wordt hierdoor verhoogd naar €400,00.
Hier komen de volgende kosten nog bij:
– NDG (voor het overzetten van de chip op uw naam; momenteel €5,90)
– Anti-ontsnappingstuig (afhankelijk van de maat)
– Afnemen COVID19 test incl. certificaat (gedeeld door het aantal adoptanten van uw reis)

Wij vragen u tegelijk met het ondertekenen van de adoptie-overeenkomst een aanbetaling van €100,00. De restsom van de adoptiebijdrage dient voor aankomst van de hond in Nederland, of voor de overdracht, te zijn voldaan.

Daarnaast zult u tijdens de aankomst een anti-ontsnappingstuig bij ons aan moeten schaffen. De kosten kunt u hier terugvinden.


Help make life a little better.