Adopteer


Op onze Facebook site staan de honden die klaar zijn voor adoptie.

Als u interesse heeft in een hond dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan meer informatie geven over de hond.

We willen graag dat er een goede match is tussen adoptant en hond. Om dit te bewerkstelligen sturen wij u, bij serieuze interesse, een intake formulier. Hierin stellen wij u bijvoorbeeld vragen over uw woonsituatie, inwonende kinderen of andere huisdieren, het alleen zijn van de hond in verband met werk en de woonomgeving.

Nadat wij het formulier zorgvuldig doorgenomen hebben, nemen wij eerst telefonisch contact met u op voor een kennismaking- en informatief gesprek. U kunt ons uw vragen op dat moment stellen.

Wanneer beide partijen na dit telefoongesprek tevreden zijn en er een match voorgesteld is, komen wij op (virtueel- ) huisbezoek. Tijdens het bezoek bekijken wij de thuissituatie en heeft u volop de gelegenheid om ons al uw overige vragen te stellen. Indien de hond al in Nederland verblijft bij een fostergezin, maken we een afspraak voor u om de hond te ontmoeten.

Besluit u hierna definitief de hond te adopteren, dan ondertekenen wij samen een adoptie-overeenkomst.

Wij zijn een stichting; van het adoptiebedrag worden de gemaakte kosten betaald:
volwassen honden krijgen een bloedtest (op Zuid-Europese ziektes) en worden gesteriliseerd/gecastreerd, de honden worden behandeld tegen parasieten zoals vlooien, teken en mijten en wormen. Elke hond wordt zo veel als mogelijk ingeënt en gechipt en heeft een bijbehorend Europees paspoort. Daarnaast wordt de lange rit naar de luchthaven betaald (brandstof, parkeren, tol) en natuurlijk de vlucht (of het transport over de weg) naar Nederland.

Indien de door u geadopteerde hond nog niet in Nederland in een fostergezin is, gaan wij op zoek naar een vluchtbegeleider die uw hond mee kan nemen op zijn vlucht terug uit Griekenland. (Deze wordt overigens niet door de organisatie betaald.)

Herziene informatie aangaande de adoptiebijdrage (14-05-2022):

Het is gebleken dat wij sinds de uitbraak van COVID19, de uitbraak van de oorlog in Oekraïne, en het uitblijven van vluchtbegeleiders niet meer van de huidige adoptiebijdrage rond kunnen komen. De adoptiebijdrage wordt hierdoor op 14-05-2022 verhoogd naar €450,00.*
Daarnaast heeft onze leverancier van anti-ontsnappingstuigen haar prijzen verhoogd. Ook hier hebben wij de prijzen mee moeten verhogen, maar bieden u nog steeds het tuig aan onder haar adviesprijzen.
Hier komen (eventueel) de volgende kosten nog bij:

  • NDG (voor het overzetten van de chip op uw naam; dit dient u zelf bij de dierenarts te doen)
  • Afnemen COVID19 test incl. certificaat (gedeeld door het aantal adoptanten van uw reis, indien weer van toepassing).

Wij vragen u tegelijk met het ondertekenen van de adoptie-overeenkomst een aanbetaling van €100,00. De restsom van de adoptiebijdrage dient voor aankomst van de hond in Nederland, of voor de overdracht, te zijn voldaan.

Daarnaast zult u tijdens de aankomst een anti-ontsnappingstuig bij ons aan moeten schaffen. De maat wordt bij aankomst bepaald en kunnen wij dus niet van te voren in rekening brengen. De kosten kunt u hier terugvinden.

*Voor aspirant adoptanten waarmee wij reeds op 14-05-2022 in gesprek zijn geldt de oude adoptiebijdrage.


Help make life a little better.