Adopteer een hond


Onze adoptie honden

Op onze Facebook site staan de honden die klaar zijn voor adoptie.

Extra informatie

Als u interesse heeft in een hond dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan meer informatie geven over de hond.

Intakeformulier

We willen graag dat er een goede match is tussen adoptant en hond. Om dit te bewerkstelligen sturen wij u, bij serieuze interesse, een intake formulier. Hierin stellen wij u bijvoorbeeld vragen over uw woonsituatie, inwonende kinderen of andere huisdieren, het alleen zijn van de hond in verband met werk en de woonomgeving.

Telefonisch kennismakingsgesprek

Nadat wij het formulier zorgvuldig doorgenomen hebben, nemen wij eerst telefonisch contact met u op voor een kennismaking- en informatief gesprek. U kunt ons uw vragen op dat moment stellen.

(Virtueel-) huisbezoek

Wanneer beide partijen na dit telefoongesprek tevreden zijn en er een match voorgesteld is, komen wij op (virtueel- ) huisbezoek. Tijdens het bezoek bekijken wij de thuissituatie en heeft u volop de gelegenheid om ons al uw overige vragen te stellen. Indien de hond al in Nederland verblijft bij een fostergezin, maken we een afspraak voor u om de hond te ontmoeten.

Adoptieovereenkomst

Besluit u hierna definitief de hond te adopteren, dan ondertekenen wij samen een adoptie-overeenkomst. Wij vragen u tegelijk met het ondertekenen van de adoptie-overeenkomst een aanbetaling van €100,00. De restsom van de adoptiebijdrage dient voor aankomst van de hond in Nederland, of voor de overdracht, te zijn voldaan.

Adoptiebijdrage € 475

 • Bloedtest (op Zuid-Europese ziektes) (Alleen volwassen honden)
 • Sterilisatie / castratie ( vanaf 1 jaar)
 • Behandeling tegen parasieten zoals vlooien, teken en mijten en wormen.
 • Vaccinaties.
 • Chip.
 • Europees dierenpaspoort.
 • Gezondheidsverklaring.
 • Vervoer naar luchthaven (brandstof, parkeren, tol).
 • Vervoer naar Nederland (vlucht of transport over de weg).

Bijkomende kosten

Import- en chipregistratie

 • Importregistratie en NDG (voor het overzetten van de chip op uw naam; dit dient u, bij adoptie direct vanuit het buitenland, zelf bij de dierenarts te doen).
 • Overschrijving NDG bij adoptie vanuit Nederland.

Ons anti-ontsnappingstuig

U zult tijdens de aankomst een anti-ontsnappingstuig bij ons aan moeten schaffen. De maat wordt bij aankomst bepaald en kunnen wij dus niet van te voren in rekening brengen. De kosten kunt u hier terugvinden.

Vluchtbegeleider

Indien de door u geadopteerde hond nog niet in Nederland in een fostergezin is, gaan wij op zoek naar een vluchtbegeleider die uw hond mee kan nemen op zijn vlucht terug uit Griekenland. (Deze wordt overigens niet door de organisatie betaald.)

Zelf ophalen in Griekenland

U kunt er ook voor kiezen de hond zelf op te halen in Griekenland. In goed overleg kunnen we kijken naar de mogelijkheden uw hond al op de shelter te ontmoeten en zelf te begeleiden naar zijn/haar forever home.


Help make life a little better.