Algemeen

Een volwassen hond geadopteerd; Ana +-5jr oud, 3-pootje

Onze zoektocht naar een gezinshond > Adoptie van Ana
Al tijden was het een gekoesterde wens. Ons gezin uitbreiden met een hond. Het leek ons mooi om onze twee jonge kinderen op te laten groeien met een hond. Onze jongens zijn huisdieren gewend. Al jaren hadden wij twee (nu helaas nog 1) oude katten. Twee heren die we los van elkaar op flinke leeftijd uit het asiel hadden gehaald. Omdat oudjes nu eenmaal ook een plekje verdienen.

Toen we de knoop door hakten om toch echt serieus te gaan kijken naar een hond is er van alles voorbij gekomen. Van pup tot ouder, van klein tot groot. Hoe lief de nestjes bij fokkers er ook uit zagen, op een of andere manier kwamen we toch vaak weer op de site van een asiel of andere dierenhulp organisatie terecht. We merkten dat het ons uiteindelijk niet ging om ras of om een jonge hond. Maar om het bieden van een fijn huis aan een lieve hond die ook met jonge kinderen om zou kunnen gaan.

Toen we Ana, 5 jaar, tegenkwamen op de website waren we eigenlijk meteen verkocht. Haar verhaal greep aan, ze werd omschreven als zeer sociaal, geschikt met kinderen en een hartje van goud. Die drie poten namen we op de koop toe. Toen we Ana ontmoetten was er geen weg meer terug. Het was een match en ze ging die dag nog met ons mee naar huis.

Het was een spannende beslissing. En de eerste dagen drukten we de kinderen op het hart om voorzichtig te zijn. Al snel was het alsof Ana er altijd al was geweest. En nee, ze is geen pup die je nog van alles kan leren. Ana is eigenwijs en koppig en luistert wanneer het haar uitkomt. Ze steekt het liefst de straat over om iedereen die ze maar ziet te begroeten. En is beresterk. Kan onze oudste (6) haar vasthouden? Af en toe, kleine stukjes. Rent ze achter ballen aan? Als ze er zin in heeft, want ze is het niet gewend om te spelen. Maar ze doet geen vliegt kwaad en biedt onvoorwaardelijke liefde. De kinderen liggen bij haar in haar mand en op de bank. Ze is ook wel eens omschreven als therapie hond, als je verdrietig bent of niet lekker in je vel zit, ga dan naar Ana. Ze is de rust zelve. Ze komt bij je liggen en kijkt je met haar grote ogen blij aan.

Ana hoort echt bij ons gezin. En we raden iedereen aan om niet te kijken naar leeftijd, uiteindelijk gaat het erom of de hond bij je past goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *