Reviews


Ine:

Een dik jaar geleden besloten mijn kinderen en ik om een 2e hond in huis te halen. Wij hebben al een dwergpoedeltje maar wilden graag nog een hond. Welk ras we graag in huis zouden halen daar waren we nog niet echt uit. Terug een poedel of eens iets heel anders? Wel vonden wij het belangrijk dat het een echte familiehond zou worden. Al snel kwamen we via een vriendin terecht bij de organisatie Stichting For the Strays – Paws of Greece.  Eerlijk vond ik hen in het begin wel streng, veel eisen, veel vragen,.. .  Nadien beseften we wel dat zij het enkel heel goed voorhebben met de honden en zeker willen zijn dat hun honden in een warm en liefdevolle thuis terecht zouden komen.  Wij zijn ondertussen 6 maanden verder en wij kunnen alleen maar vol liefde en fierheid over haar praten.  De angst om een ‘oudere’ hond in huis te halen was totaal ongegrond! Wij zijn zo blij dat wij haar hier een fijn leven kunnen geven, dat ze in alle veiligheid en met heel veel liefde mag genieten van haar leven! Ik zou dit zeker opnieuw doen!  Ze is gewoon fantastisch, lief, aanhankelijk en ook heel mooi😊. Wat ik nog steeds heel vreemd vond maar natuurlijk heel leuk, ze was van dag 1 zindelijk! Ze heeft nooit een plasje in huis gedaan, bijt niets stuk, dus het puppygedrag wat minder leuk is hebben wij met Zoë niet gehad. Ook veel lof over de organisatie, duidelijke communicatie, zeggen hoe het is en je kan hen steeds contacteren wanneer je met vragen zit! Zeker doen zou ik zeggen!

Matthieu:

09-04-2022: Today is the first year anniversary since I adopted Ozzy, better late that never I thought it was high time to write a review ! The adoption process went really smooth, even though it took place right in the middle of the pandemic with countries in lockdown, it went smooth anyway thanks to the volunteers who were there to guide us from the moment we decided to adopt a dog. I can say I’m really lucky with Ozzy, he is the sweetest dog I have ever had, I take him everywhere and feel very relaxed as I know he will just stay next to me or play with other dogs 😀
Below are a few pictures of Ozzy’s first months with us

Stephanie:

Eerlijk, betrouwbaar en duidelijk. De vrijwilligers hebben veel verstand van de honden en kennen de karakters goed. Goede begeleiding voorafgaand aan de adoptieprocedure en het daadwerkelijk hebben van de hond. Voor vragen kan je altijd terecht. In 2020 onze 2e Griek geadopteerd en 2022 de 3e. Griekse honden kennen de hondentaal zeer goed en zijn ook erg sociaal met mensen.

Ramona:

na 6 jaar weer een hondje. gekozen voor een adoptiehond uit Griekenland.
de stichting is persoonlijk, meerdere leuke gesprekken gehad, leggen alles goed uit en antwoorden snel bij vragen.
afgelopen maandag ons hondje opgehaald vanaf Schiphol. ook dit ging super.
we zijn superblij met haar en met de stichting die alles goed heeft geregeld en met heel hun hart er zijn voor de hondjes!
Bedankt!

Ivanka:

Wij hebben afgelopen maandag onze pup uit Griekenland op mogen halen van Schiphol. Vanaf de 1e kennismaking met de stichting een heel goed gevoel, lieve mensen die met heel veel liefde en tijd er alles aan doen om de honden een fijn en veilig plekje te geven. Wij werden vanaf het begin heel goed op de hoogte gehouden, kregen regelmatig foto’s en filmpjes en altijd heel snel antwoord op onze vragen. Ook nu houden wij contact en kunnen wij met onze vragen bij hun terecht. Dankzij deze goede zorgen genieten wij nu van onze heerlijke, lieve, ondeugende pup

Edith:

Na vier jaar “hondloos” te zijn geweest besloten wij om toch weer een hond in huis te nemen en dus werd er heftig gezocht op internet.
Onze dochter belde mij want ze had een leuk hondje voor ons gezien.
Dat hondje was beschikbaar bij stichting FTS Paws of Greece.
Er waren heel veel leukerds!
De leukerd die ons gelijk opviel was Rosie, een Griekse schoonheid van op dat moment anderhalf jaar. Haar omschrijving klopte helemaal met wat wij zochten in een hond maar ook het hondje dat onze dochter had gezien sprak ons aan.
Na contact te hebben opgenomen met Paws of Greece kregen wij een intake formulier toe gemaild die wij snel hebben ingevuld en verzonden.
Wij hadden van allebei de honden aangegeven dat wij er belangstelling voor hadden.
Er kwam al snel bericht dat we zouden worden gebeld voor een intakegesprek en er is een afspraak gemaakt over wanneer en hoe laat.
Uit het intakeformulier en het telefoongesprek bleek dat Rosie de beste match voor ons is.
Daarna volgde een (virtueel) huisbezoek dat ook heel fijn verliep.
Wat waren we blij toen we hoorden dat de adoptie van Rosie akkoord was!
Ondertussen werden wij ook goed voorgelicht hoe het is om een hond uit het buitenland te hebben, de regels waar je je aan moet houden wanneer je de hond hebt opgehaald enz.
Ook hebben wij contact kunnen maken met Giannis van de safe haven waar Rosie woonde.
Met hem houden we nog steeds contact via messenger.
De begeleiding die Paws of Greece geeft is echt helemaal geweldig.
Heb je een bijvoorbeeld een vraag dan kun je altijd bij ze terecht, zeker in het begin, wanneer de hond er is, is dat heel fijn.
Het zijn zeer betrokken mensen met een groot hart!
Roos woont nu vijf maanden bij ons en ze doet het geweldig!
Haar karakter is precies zoals ze was omschreven en wat we zochten in een hond.
Ik ga maar niet door over Roos want dan zijn jullie morgen nog niet klaar met lezen 😉
Wij genieten zo van ons meisje en hopen dat nog minstens tien jaar te kunnen doen!

Raquel:

Een klein maandje geleden adopteerden we onze Hektor. Onze Griekse god is een aanwinst voor ons gezin. We zijn fantastisch begeleid door de dames van de stichting, wat een goed werk doen ze!!!
We hebben een geweldig lieve hond gekregen. Super amicaal, lief voor kinderen, zindelijk in 2 weken… een lot uit de hondenloterij.
Zo blij met onze kroelkip!!
Bedankt voor alles !!

Femke:

Ruim 2 weken geleden hebben wij Summer als Forster hondje opgevangen! ( inmiddels ook al geadopteerd) Spannend en nieuw, maar wauw, wat een geweldig hondje is het!
Wij wilde geen pup maar liever een ouder hondje. En we hebben echt geen spijt van die keuze, Summer was gelijk zindelijk, slaapt vanaf dag 1 elke nacht gewoon lekker in de bench. Ze is enorm dankbaar en lief, knuffelt als de beste en is gek op ons en onze kinderen. Inmiddels wordt ze buiten steeds iets minder bang en gaat ze graag mee een stukje lopen, wel is er veel geduld nodig. Als Summer wat eng vindt loopt ze zo terug naar huis.. ?
Summer hoort er helemaal bij, ze heeft inmiddels ook het beste plekje op de bank al ingepikt, en als 1 van ons daar zit kijkt ze je gewoon weg.. ?
Wij willen zeggen dat een oudere hond echt een hele goede keuze was!! Denk hier aub over na, ze zijn zo dankbaar! En net zo speels en dwars als een puppie hoor! ?
De screening en begeleiding vanuit FTS is super, betrokken, behulpzaam en duidelijk.
Wij zijn erg blij dat wij met en via FTS Summer hebben kunnen adopteren!
Bedankt lieve Petra, Daphna en Karin! ??

Marianne:

Negen maanden geleden hebben we Jenna via de stichting geadopteerd. Samen met haar 6 broertjes en zusjes was ze als pup in Griekenland achter gelaten. We waren meteen verliefd en hebben contact gezocht met de stichting. Vanaf dat moment zijn we fantastisch begeleid. D.m.v. een huisbezoek en diverse gesprekken, beoordeelt de stichting of de hondjes een goed thuis krijgen. Ook is er voldoende aandacht geweest voor al onze vragen. Omdat ze nog niet oud genoeg waren om te reizen, kregen we foto’s en filmpjes van de hondjes vanuit Griekenland toegestuurd. Ook de reis naar Nederland hebben we dankzij foto’s, filmpjes en berichten super goed kunnen volgen. Nadat we Jenna in huis hadden, is er vanuit de stichting nog een paar keer contact opgenomen om onze ervaringen te bespreken. Ook nu nog kunnen we met onze vragen bij de stichting terecht.
Kortom een fantastische stichting met mensen waarbij het welzijn van de hondjes op de eerste plaats komt!

Geeske:

We zijn door de vrijwilligers Petra en Daphna goed begeleid bij de keuze voor de hond en de aanloop voordat de hond bij ons kwam. Afgelopen zaterdag (red. 01-08) mochten we Sky (Hog) dan eindelijk ophalen van Schiphol en ook nu kunnen we met alle vragen bij Daphna en Petra terecht. We zijn daar erg dankbaar voor en genieten van onze pup.

Florance:

Wij zijn zó blij met onze lieve Yindi. Tijdens mijn zoektocht naar een pup verdwaalde ik in het aanbod van schattige hondjes die ook binnen no-time verkocht waren. Een ding is zeker: die krijgen wel een huisje. Maar hoe zit het eigenlijk met de vergeten (oudere) honden? Die zijn al jaren op zoek naar een veilig plekje! Zo doende ben ik gaan zoeken en terecht gekomen bij Paws of Greece. Hier viel mijn oog op Yindi (toen heette ze nog Betty). 2 jaar oud en met pups en al op straat geflikkerd. De pups waren allemaal al gereserveerd maar Yindi niet, waarschijnlijk omdat zij niet meer jong en schattig leek maar niets is minder waar. Ik heb het niet beter kunnen treffen met haar, ze is lief, speels en vanaf moment 1 zindelijk. Ook snapt ze commando’s al en is ze sociaal met zowel honden als andere mensen. Ik kan het zeker aanraden om verder te kijken dan alleen pups!! Er zijn zo veel lieve oudere honden die echt een huisje nodig hebben!!! #don’t shop….adopt!!

Femke:

Ik vond het ook spannend om een hond te adopteren uit het buitenland. Maar ik dacht wel, van een pup in Nederland weet je ook niet zeker hoe deze zich ontwikkelt. En wellicht een geruststelling voor de twijfelaars..Deze organisatie plaatst niet zomaar een hond in een gezin. Ze kijken echt of het karakter van de hond past bij jou en jouw gezins,- en werksituatie. Bij twijfel doen ze het niet. Ze stellen het belang van de dieren voorop. Een verhuizing en een vliegreis is voor een dier ingrijpend en niemand is erbij gebaat als zo’n dier dan uiteindelijk niet op zijn plek is. Wij hebben Chief geadopteerd en hij is nu een maand bij ons. Een match made in heaven wat ons betreft. Chief zou wat voorzichtig zijn bij vreemden, hij moet je eerst leren vertrouwen. Dat is ook zo maar als hij je eenmaal heeft omarmt dan is het een enorme knuffelkont. Blaft niet, piept niet, kan goed met alle kinderen, was al zindelijk en liep direct al goed ad lijn. Dit laatste mede dankzij Giannis trouwens, die dit in Griekenland al met hem had geoefend. Na een maand kan Chief ook al prima wat uurtjes alleen zijn, dan gaat hij gewoon slapen. De eerste 2 weken was hij wat bang op straat, voor auto’s, vrachtauto’s, en andere honden. Maar nu dat allemaal “gewoon” is geworden loopt hij vol zelfvertrouwen door de wijk. Ook in dit gewenning proces hebben wij waardevolle tips gekregen van Petra Brouwer die altijd klaarstaat via app of telefoon. Ik realiseer me dat we misschien geluk hebben gehad met Chief maar ik denk dat juist de uitgebreide begeleiding ervoor zorgt dat je een hond “krijgt” die bij je past. Ik zou For the Strays Paws of Greece aan iedereen aanbevelen. En mocht je het toch te spannend vinden om een hond vanuit het buitenland te adopteren..kijk dan of je een match hebt met een hond die al bij een foster in Nederland is en die je dus kunt bezoeken.

Ada:

Een hele fijne kundige en kleinschalige organisatie met warme lieve mensen voor dier en mens.

Sylvia:

Onlangs hebben wij 2 hondjes via FTS geadopteerd. De begeleiding die wij tijdens het hele traject hebben ondervonden is werkelijk fantastisch. Afspraken worden nagekomen en je kunt altijd terecht met vragen en krijgt daar ook zeer snel een reactie op. Voor toekomstige adoptanten kan ik deze organisatie dan ook zeer zeker aanbevelen, daar de mensen van FTS zich volledig met hart en ziel inzetten voor de dieren en hun toekomstige baasjes.

Saskia:

Hele warme mensen die zich vanuit hun hart inzetten! Wij zijn super goed geïnformeerd en begeleid in de adoptie van onze lieve Frodo! Blij dat FTS op ons pad is gekomen!

Eric:

Betrouwbaar, betrokken, bevlogen. Als je graag begeleid wilt worden in de reis naar het adopteren van een hondje kun je heel goed bij hen terecht?!

Marit:

Vorig jaar (red. 2019) hebben we via FTS Paws of Greece een hondje uit Griekenland gekregen. Onze Louisa is met haar broers en zusjes naar Nederland gekomen. De bemiddeling en overdracht ging soepel. We zijn echt superblij met ons leuke hondje. Ze is nu bijna 1 en is natuurlijk soms ondeugend, maar ze luistert goed en is erg schattig. Wij als gezin zijn erg blij met onze Lou. Onze dank is groot