Reviews


Raquel:

Een klein maandje geleden adopteerden we onze Hektor. Onze Griekse god is een aanwinst voor ons gezin. We zijn fantastisch begeleid door de dames van de stichting, wat een goed werk doen ze!!!
We hebben een geweldig lieve hond gekregen. Super amicaal, lief voor kinderen, zindelijk in 2 weken… een lot uit de hondenloterij.
Zo blij met onze kroelkip!!
Bedankt voor alles !!

Femke:

Ruim 2 weken geleden hebben wij Summer als Forster hondje opgevangen! ( inmiddels ook al geadopteerd) Spannend en nieuw, maar wauw, wat een geweldig hondje is het!
Wij wilde geen pup maar liever een ouder hondje. En we hebben echt geen spijt van die keuze, Summer was gelijk zindelijk, slaapt vanaf dag 1 elke nacht gewoon lekker in de bench. Ze is enorm dankbaar en lief, knuffelt als de beste en is gek op ons en onze kinderen. Inmiddels wordt ze buiten steeds iets minder bang en gaat ze graag mee een stukje lopen, wel is er veel geduld nodig. Als Summer wat eng vindt loopt ze zo terug naar huis.. ?
Summer hoort er helemaal bij, ze heeft inmiddels ook het beste plekje op de bank al ingepikt, en als 1 van ons daar zit kijkt ze je gewoon weg.. ?
Wij willen zeggen dat een oudere hond echt een hele goede keuze was!! Denk hier aub over na, ze zijn zo dankbaar! En net zo speels en dwars als een puppie hoor! ?
De screening en begeleiding vanuit FTS is super, betrokken, behulpzaam en duidelijk.
Wij zijn erg blij dat wij met en via FTS Summer hebben kunnen adopteren!
Bedankt lieve Petra, Daphna en Karin! ??

Marianne:

Negen maanden geleden hebben we Jenna via de stichting geadopteerd. Samen met haar 6 broertjes en zusjes was ze als pup in Griekenland achter gelaten. We waren meteen verliefd en hebben contact gezocht met de stichting. Vanaf dat moment zijn we fantastisch begeleid. D.m.v. een huisbezoek en diverse gesprekken, beoordeelt de stichting of de hondjes een goed thuis krijgen. Ook is er voldoende aandacht geweest voor al onze vragen. Omdat ze nog niet oud genoeg waren om te reizen, kregen we foto’s en filmpjes van de hondjes vanuit Griekenland toegestuurd. Ook de reis naar Nederland hebben we dankzij foto’s, filmpjes en berichten super goed kunnen volgen. Nadat we Jenna in huis hadden, is er vanuit de stichting nog een paar keer contact opgenomen om onze ervaringen te bespreken. Ook nu nog kunnen we met onze vragen bij de stichting terecht.
Kortom een fantastische stichting met mensen waarbij het welzijn van de hondjes op de eerste plaats komt!

Geeske:

We zijn door de vrijwilligers Petra en Daphna goed begeleid bij de keuze voor de hond en de aanloop voordat de hond bij ons kwam. Afgelopen zaterdag (red. 01-08) mochten we Sky (Hog) dan eindelijk ophalen van Schiphol en ook nu kunnen we met alle vragen bij Daphna en Petra terecht. We zijn daar erg dankbaar voor en genieten van onze pup.

Florance:

Wij zijn zó blij met onze lieve Yindi. Tijdens mijn zoektocht naar een pup verdwaalde ik in het aanbod van schattige hondjes die ook binnen no-time verkocht waren. Een ding is zeker: die krijgen wel een huisje. Maar hoe zit het eigenlijk met de vergeten (oudere) honden? Die zijn al jaren op zoek naar een veilig plekje! Zo doende ben ik gaan zoeken en terecht gekomen bij Paws of Greece. Hier viel mijn oog op Yindi (toen heette ze nog Betty). 2 jaar oud en met pups en al op straat geflikkerd. De pups waren allemaal al gereserveerd maar Yindi niet, waarschijnlijk omdat zij niet meer jong en schattig leek maar niets is minder waar. Ik heb het niet beter kunnen treffen met haar, ze is lief, speels en vanaf moment 1 zindelijk. Ook snapt ze commando’s al en is ze sociaal met zowel honden als andere mensen. Ik kan het zeker aanraden om verder te kijken dan alleen pups!! Er zijn zo veel lieve oudere honden die echt een huisje nodig hebben!!! #don’t shop….adopt!!

Femke:

Ik vond het ook spannend om een hond te adopteren uit het buitenland. Maar ik dacht wel, van een pup in Nederland weet je ook niet zeker hoe deze zich ontwikkelt. En wellicht een geruststelling voor de twijfelaars..Deze organisatie plaatst niet zomaar een hond in een gezin. Ze kijken echt of het karakter van de hond past bij jou en jouw gezins,- en werksituatie. Bij twijfel doen ze het niet. Ze stellen het belang van de dieren voorop. Een verhuizing en een vliegreis is voor een dier ingrijpend en niemand is erbij gebaat als zo’n dier dan uiteindelijk niet op zijn plek is. Wij hebben Chief geadopteerd en hij is nu een maand bij ons. Een match made in heaven wat ons betreft. Chief zou wat voorzichtig zijn bij vreemden, hij moet je eerst leren vertrouwen. Dat is ook zo maar als hij je eenmaal heeft omarmt dan is het een enorme knuffelkont. Blaft niet, piept niet, kan goed met alle kinderen, was al zindelijk en liep direct al goed ad lijn. Dit laatste mede dankzij Giannis trouwens, die dit in Griekenland al met hem had geoefend. Na een maand kan Chief ook al prima wat uurtjes alleen zijn, dan gaat hij gewoon slapen. De eerste 2 weken was hij wat bang op straat, voor auto’s, vrachtauto’s, en andere honden. Maar nu dat allemaal “gewoon” is geworden loopt hij vol zelfvertrouwen door de wijk. Ook in dit gewenning proces hebben wij waardevolle tips gekregen van Petra Brouwer die altijd klaarstaat via app of telefoon. Ik realiseer me dat we misschien geluk hebben gehad met Chief maar ik denk dat juist de uitgebreide begeleiding ervoor zorgt dat je een hond “krijgt” die bij je past. Ik zou For the Strays Paws of Greece aan iedereen aanbevelen. En mocht je het toch te spannend vinden om een hond vanuit het buitenland te adopteren..kijk dan of je een match hebt met een hond die al bij een foster in Nederland is en die je dus kunt bezoeken.

Ada:

Een hele fijne kundige en kleinschalige organisatie met warme lieve mensen voor dier en mens.

Sylvia:

Onlangs hebben wij 2 hondjes via FTS geadopteerd. De begeleiding die wij tijdens het hele traject hebben ondervonden is werkelijk fantastisch. Afspraken worden nagekomen en je kunt altijd terecht met vragen en krijgt daar ook zeer snel een reactie op. Voor toekomstige adoptanten kan ik deze organisatie dan ook zeer zeker aanbevelen, daar de mensen van FTS zich volledig met hart en ziel inzetten voor de dieren en hun toekomstige baasjes.

Saskia:

Hele warme mensen die zich vanuit hun hart inzetten! Wij zijn super goed geïnformeerd en begeleid in de adoptie van onze lieve Frodo! Blij dat FTS op ons pad is gekomen!

Eric:

Betrouwbaar, betrokken, bevlogen. Als je graag begeleid wilt worden in de reis naar het adopteren van een hondje kun je heel goed bij hen terecht?!

Marit:

Vorig jaar (red. 2019) hebben we via FTS Paws of Greece een hondje uit Griekenland gekregen. Onze Louisa is met haar broers en zusjes naar Nederland gekomen. De bemiddeling en overdracht ging soepel. We zijn echt superblij met ons leuke hondje. Ze is nu bijna 1 en is natuurlijk soms ondeugend, maar ze luistert goed en is erg schattig. Wij als gezin zijn erg blij met onze Lou. Onze dank is groot