Algemeen

Campagne tegen vooroordelen over de Griekse Herder mix deel II

For the Strays – Paws of Greece voert campagne om de misstanden, de vooroordelen zogezegd, over Griekse Herder mixen te ontkrachten.

Hoewel wij altijd ‘voorlichten’ over het sterke en zelfstandige karakter van de Griekse Herder mix, is het echt een fantastische huisgenoot. We zullen af en toe een adoptant van een Griekse Herder mix aan het woord laten en in deel II is dat Laura, trotse adoptant van Stitch:

“Na een driedaagse rit vanuit Griekenland kwam Stitch bij ons toen hij 4 maanden oud was. Hij was heel moe, maar wat een sterke en grappige persoonlijkheid had hij al!

Vanaf de eerste dag wou hij spelen met zijn reflectie in de ramen. Ook nu is dat wat hij het liefste doet: spelen met andere honden, zeker met zijn broer Finn. Mensen vindt hij ook tof. Hij is heel sociaal en krijgt graag alle aandacht. En natuurlijk hebben we ook veel bekijk omdat iedereen het zo’n mooie hond vindt, en om wat hij soms uitsteekt 😅.

Stitch gaat graag op uitstap. Met de trein, op de boot of gewoon gaan wandelen. Dan snuffelt hij graag overal rond. Zijn andere hobby’s zijn vliegen vangen, dingen stelen en ermee weglopen, putten graven, in de zon liggen, met de kong spelen, dutjes doen, puzzelen en pootje baden.

Hij heeft dus veel energie en is ook heel enthousiast. Hij is slim en leert snel. Een paar commando’s hebben we hem zelfs per ongeluk aangeleerd.

Als we nu bijvoorbeeld zeggen “Ga je een dutje doen?”, gaat hij vanzelf in de bench liggen. Stitch is ook heel nieuwsgierig. Als hij iets hoort of van iets schrikt, is zijn eerste reactie om er naartoe te gaan en op onderzoek uit te gaan.

Stitch is een hele zelfstandige jongen, en soms ook een echte diva met een koppig karaktertje. Hij heeft een eigen willetje en zal het zeker laten blijken als hij niet akkoord is. Dan doet hij iets wat precies een combinatie is van blaffen, janken en lucht happen. Heel grappig om te zien! Knuffelen doet Stitch niet zo graag. Hij is natuurlijk al een grote, stoere puber. Wel is hij het liefst bij ons in de buurt. Hij is graag in dezelfde kamer en loopt niet zo vaak alleen in de tuin. Als er iets is, bijvoorbeeld als andere honden te wild met hem spelen, komt hij ook direct bij ons voor ‘hulp’.

Er is natuurlijk veel werk aan een hond, en je moet veel geduld hebben, maar dat is het helemaal waard! Stitch is een heel grappig, klein, zot monstertje. We hebben elke dag plezier met wat hij allemaal uitsteekt 😅.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *