Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Marco 🇬🇷 (Alleen virtuele adoptie)

 • Naam: Marco (Marko)
 • Leeftijd: ± 4 jr en 2 mnd
 • Geslacht: Reu, gecastreerd
 • Maat: Groot (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 april 2020
 • Karakter: Extreem bang
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Onbekend
 • Kan met kinderen: Onbekend
 • Gewicht: ± 65 kg
 • Ras/type: Griekse herder(mix?)

Hoe het nu gaat met Marco

22-04-2024
Van Marko hebben we langere tijd niets laten horen. Dat is zo gelopen, omdat hij nadat hij een jaar oud was geworden, naar de havenhokken verhuisde. Hier heeft hij ongelooflijk veel trauma opgelopen en ontwikkelde zich tot een zeer angstige hond.

Hij zit sinds 05-2022 op de safe haven, maar kan zijn angst maar moeilijk van zich afschudden. Intussen hebben we gelukkig wel een virtuele adoptant voor hem gevonden en hij heeft daarin een trouwe en loyale supporter, maar Marko heeft nog een hele lange weg te gaan.

Tijden heeft hij alleen in zijn iglootje gelegen en liet hij zich niet zien aan de verzorgers. De laatste maanden is hij af en toe buiten zijn beschermde huisje te vinden en zien we hoe het met hem gaat. Hopelijk heeft de constante toeloop van visite en andere verzorgers een fijne uitwerking op hem en zal hij steeds meer uit zijn schulp kruipen; letterlijk en figuurlijk.

Tot het zo ver is, laten we hem rustig ontwikkelen en mag hij op de safe haven zijn wie hij nu is… want we geloven dat hij ooit zijn trauma van zich af zal kunnen schudden.

Marco is een mooie vent en we hopen dat zijn karakter dat weer gaat reflecteren.

Marco's verhaal

Marco is alleen gevonden langs de weg. Giannis nam hem onder zijn hoede. Marco is een lieve pup. Hij kan goed met alle andere honden in de roedel. Is lief voor de kippen en de katten.

Griekse Herder (Hellenikos Poimenikos)

Waarschijnlijk is Marco een Griekse Herder (Hellenikos Poimenikos). Dit zijn honden met een kalme inslag. Doorgaans lief voor kinderen, maar door hun formaat (groot) kunnen ze wat lomp zijn als ze nog jong zijn. Daarom wordt Marco niet bij jonge kinderen tot 12 jaar geplaatst.

Verder zoeken we voor Marco iemand met ervaring met dit soort honden, of in ieder geval veel ervaring met honden. Het is geen beginnershond. Een Griekse herder is van zichzelf zeer zelfstandig (ze moeten in hun eentje een kudde kunnen verdedigen en daarin dus zelf beslissingen nemen). Met die zelfstandigheid moet je om kunnen gaan. Het is niet iets wat je kunt afleren of moet willen ombuigen. Het is iets waarmee je moet werken en wat je moet zien als iets positiefs, iets waar de hond goed in is en het op deze manier gebruiken.

Ze hebben ruimte nodig. Zijn doorgaans graag buiten, een groot erf of tuin zou ideaal zijn. Het zijn geen honden waarmee je kilometers kunt gaan wandelen. Een lekkere rustige, snuffelwandeling zullen ze echter zeer waarderen.

Virtuele adoptie status van Marco

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!