Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Lana 🇳🇱 (Herplaatsing)

adoptiehond Lana
 • Naam: Lana (Alana)
 • Leeftijd: ± 4 jr en 3 mnd
 • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
 • Maat: Grote middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Nederland
 • Geboren: ± 20 maart 2020
 • Gevonden: ± 9 mei 2020
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Ja
 • Kan met kinderen: Ja
 • Hoogte: ± 55 cm
 • Gewicht: ± 32 kg

Hoe het nu gaat met Lana

Update 17-06-2024
Positieve geluiden over Lana! Sinds de vorige update hebben de adoptanten 1 kat en 1 hond weten te herplaatsen. Dat verschil maakt al dat er iets meer rust in huis is gekomen. In die ruimte konden de huidige baasjes met Lana aan de slag en nemen haar geregeld apart van de rest van de roedel mee naar buiten; soms met en soms zonder baby Ivy.
Die aandacht en tijd heeft Lana weer goed teruggebracht naar wie ze was. Ze loopt weer los, waardoor ze meer beweging krijgt en ze valt niet meer uit en speelt weer met andere hondjes. Ook gaat ze voorzichtig en nieuwsgierig bij mensen kijken. Ze zijn ervan overtuigd dat Lana in een stabiele situatie weer helemaal haar zelf kan zijn.
Helaas ligt de herplaatsing niet aan Lana; zij moet weg omdat de omstandigheden veranderd zijn en de baasjes haar niet meer kunnen bieden wat ze nodig heeft.
Lana is een prachtige jongedame, die veel gewend is. Lana is even de weg kwijt geweest, maar is zichzelf weer aan het hervinden.
Wie wil haar in dit proces begeleiden?

 

 

Lana's verhaal

9-5-2020
Er kwamen er 8 nieuwe bewoners in de Safe Haven van Orsalia, 2 Jongens en 6 meisjes. Ze zijn achtergelaten in de straten van Filiatra. Een van de meisjes was Lana (Alana).

Lana kwam in 2020 naar Nederland en werd in het beste huisje met de liefste adoptanten geplaatst. Al snel volgde een tweede hondje (Romy) via ons en met de katjes was het een heel compleet gezinnetje. In de jaren daarna volgde er nog wat vierpotige uitbreiding en kregen we de meest mooie en liefdevolle foto’s. In augustus 2023 spraken we af om samen met de roedeltjes te wandelen en konden we met eigen ogen zien hoe fijn het samen liep.

24-04-2024

Nieuw huisje gezocht voor Lana

In het huisje van Lana is een grote verandering gekomen, waardoor er voor haar, geheel buiten haar schuld, een nieuw huisje gezocht moet worden.

Gezinsuitbreiding

In december 2023 werd er een mooie aanvulling aan het gezin, baby Ivy, geboren en hoewel de honden en katten haar meteen opnamen en er geen onvertogen blafje of miauwtje geweest is, werkt het niet meer. Ivy is 6 handen vol, ze kan niet neergelegd worden en alle tijd en aandacht gaat dus in de verzorging van baby Ivy zitten.
De adoptanten geven aan dat zij zich schuldig voelen naar de dieren en dat ze de dieren naar hun maatstaven ‘verwaarlozen’. De dieren hebben hier geestelijk en lichamelijk last van. Voorheen gingen ze twee keer per dag 1 a 1,5 uur per keer (los) naar het bos en nu mogen ze al blij zijn als ze 2 keer 20 minuten naar het kleine bos onderaan de straat gaan.

Voorheen werd het huis elke dag schoongemaakt, nu bij lange na niet en noemen zij zelf hun huis ‘goor en ranzig’. Met 5 hondjes en 5 katjes en geen vrije handen is dat ook goed in te denken. De hondjes komen aan in gewicht en beginnen ook, door verveling, ongewenst gedrag te vertonen. De adoptanten hebben al veel geprobeerd, maar de situatie wordt onhoudbaar en zij nemen dus op de enige manier die nog mogelijk is verantwoordelijkheid en nemen met veel verdriet afscheid van hun eens zo mooie en liefdevolle roedeltje.

Lana was een super sociale gezinshond

Lana was voor de komst van Ivy een super sociale hond. Zij is een echte gezinshond. Hoewel ze met een tracker loopt, omdat zij wel ‘haar eigen ding deed’, hadden ze er ook geen omkijken naar: ze wisten dat Lana hen in de gaten hield en regelmatig incheckte. Op het eind van de wandeling was zij altijd aanwezig, omdat Lana er voor wilde zorgen dat iedereen bij elkaar was.

Er waren geen problemen met vreemde honden of mensen en dus geen probleem met dit zo door te zetten. Aan de lijn kon ze af en toe wel haar grens aangeven, maar aan de lijn liepen ze zelden. Ook in huis was ze heel lief. Er kwam bijna nooit visite, maar diegenen die kwamen, werden (na een klein moment van onrust) met kusjes of een hoofd op schoot begroet.

Lana werd beschermend en waaks na komst van Ivy

Dit veranderde allemaal met de komst van Ivy. Lana werd heel beschermend en probeerde de roedel continu bij elkaar te houden. Wanneer iedereen op de bank zit en de bel gaat, is er niets aan de hand, maar als de bel gaat wanneer iemand afwezig is, dan laat ze zich heel hard horen. Er kwam meer toeloop vanwege de kraamtijd en visite werd niet altijd meer getolereerd; het rustige bestaan was er niet meer en naast blaffen probeert ze de mensen ook echt weg te jagen. Voorheen liep alles langs, zonder dat er een blaf te horen was en nu moet overal wat van gezegd worden. De rest van de roedel volgt Lana’s voobeeld. Tijdens de kleine wandelingen is Ivy altijd mee en ook hier is het gedrag veranderd; ze probeert de mensen uit de buurt van de roedel te houden door uit te vallen. De adoptanten pakken dit extern aan.

We willen graag dat Lana weer kan zijn wie ze was

We willen benadrukken dat de adoptanten al heel veel geprobeerd hebben en misschien wel te lang doorgesudderd zijn, met altijd in het achterhoofd: maar morgen gaat het vast beter. Ze kiezen nu voor de dieren, op de meest moeilijke manier. Door afscheid te nemen van Lana.

“We willen graag dat Lana weer kan zijn wie ze was. De lieve, sociale hond, die niet alles hoefde te regelen. We gunnen haar weer die rust.”

 

Virtuele adoptie status van Lana

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!