De FTS Safe Haven

Eind 2021 was het zo ver! Stichting For the Strays – Paws of Greece schafte, door omstandigheden gedwongen, haar eigen stuk land aan om een eigen safe haven te creëren, zodat de honden en de opzichter voor altijd veilig zouden zijn. Achteraf verscholen, zodat niemand er last van heeft, begon men in Feb. 2022 te bouwen en werden in Mei 2022 de eerste honden, weer noodgedwongen, overgebracht naar de FTS Safe Haven, die nog niet af en ook niet leefbaar was. Giannis nam nog dezelfde avond zijn intrek in de opzichter caravan en zo startte de nieuwe shelter. Lees hierover in onze blogs.

Inmiddels hebben een kleine 100 honden, 10 katten en wat kippen intrek genomen. De honden zijn verdeeld over hele ruime kennels, er is een quarantaine, een prachtige kattenren, kippenren en de ‘eigen honden’ van de opzichter leven in het caravan deel. Op de safe haven leeft veel door elkaar… De honden zijn goed gemanierd, veel gewend en kunnen met allerlei dieren samenleven. De honden in de kennels kunnen de kattenren ingeleid worden om te kijken hoe ze reageren op katten en op het speelveld in het midden is genoeg ruimte om de benen te strekken, te spelen en te leren aan de lijn te lopen.

Niet alle honden zijn te adopteren. Ook de katten zullen de safe haven niet verlaten. De honden zijn bijvoorbeeld nog te angstig, of vallen onder de eigen honden van de opzichter. Deze honden zijn wel virtueel te adopteren. Hiermee steunt u de safe haven in de maandelijkse vaste lasten en krijgt u regelmatig updates van uw virtuele adoptant.

Naast het werk op de safe haven helpt FTS bij het steriliseren en castreren van de (straat-) honden van Trifiliá en eventueel de lokale bevolking, die dat niet kan betalen. Onze hoofdzaak is het terugdringen van de zwerfpopulatie en soms betekent dat ook de lokale bevolking helpen.

De opzichter is een officiële rescuer van de municipaleit Trifiliá. Hij ontvangt voor deze status +- 25 zakken voer per jaar; helaas lang niet genoeg om het werk te doen, wat we doen.

Onder een kleine impressie van de dieren op de FTS Safe Haven. De te adopteren honden zijn te vinden op onze Facebook site.

Dorio


Help make life a little better.

Wilt u FTS steunen, doneer dan op rekeningnummer NL14BUNQ2042048275
(BIC: BUNQNL2AXXX) t.n.v. Stichting For the Strays – Paws of Greece (FTS) o.v.v. Safe Haven.
Of via Paypal: paypal.me/FTSPoG o.v.v. Safe Haven.
Of maak direct aan ons over via onderstaande knop.
U kunt ons ook vragen een Tikkie te sturen via het contactformulier; u kunt zelf een bedrag naar keuze invullen.