Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Mary 🇬🇷 (Ter adoptie)

 • Naam: Mary
 • Leeftijd: ± 4 jr en 1 mnd
 • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
 • Maat: Kleine middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 juni 2020
 • Gevonden: ± 29 maart 2022
 • Karakter: Vrolijk, energiek, lief tegen mensen
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Onbekend
 • Kan met kinderen: Ja
 • Hoogte: ± 53 cm
 • Gewicht: ± 15 kg
 • Ras/type: Gecka (Hellenikos Ichnilatis)

Hoe het nu gaat met Mary

14-06-2024
Mary is absoluut een van de mooiste hondjes die we hebben. Ze is zacht, mensgericht en goed met alle honden van alle leeftijden en inmiddels ook alle formaten. Ze houdt van knuffelen en van wandelen.
Geckaatjes zijn over het algemeen in huis heel rustig en buiten lekker actief. Ze zijn perfecte gezinshonden en meestal willen ze hard werken voor hun baasje; het zijn immers jachthondjes.
Mary is blij met iedereen die de kennel binnenkomt. Man, vrouw, kind of ouder, het maakt haar niet uit! Mary zit vol in de bloei van haar leven en heeft een vrolijke, positieve energie.

Mary's verhaal

Het Begin (29-03-2022):
Mary doolde met een touw om haar nek rond nabij de Havenhokken. Giannis nam haar mee naar de dierenarts omdat zij een hele lelijke pootwond had. Het been bleek gebroken en toen zij hieraan geholpen werd, werd ook een sterilisatie uitgevoerd.
Meerdere malen per dag verschoonden de vrijwilligers haar verband en de wond is inmiddels helemaal genezen. Zij loopt er weer prima op.
In de periode dat zij verzorgd werd is ze opgenomen, eerst in de Taverna en vervolgens Abandoned II. Hier bleek ze het fantastisch te doen met de pups en kleinere volwassen hondjes, maar ze heeft wel wat moeite met de grotere honden (reu en teef). Ze is vrolijk en energiek en lief tegen mensen.

03-06-2022
Mary zou niet meeverhuizen naar de FTS Safe Haven, maar uiteindelijk moet ze ergens heen en vooral weg van waar ze was. Haar verzorger heeft ons gevraagd haar op te nemen… en dan weet je het wel ook voor Mary is er plek.

21-07-2022
Mary doet het goed op de FTS Safe Haven. Ze verblijft in de puppy ren, die inmiddels bijna net zo groot zijn als zij. Het is een vrolijke, lieve hond.

04-05-2023
Mary wordt letterlijk over het hoofd gezien. De pups zijn inmiddels groter dan zij en daarnaast zit ze met Sushi en Ziki in een kennel, wat heeeel gezellig is, maar die twee torenen wel een beetje boven Mary uit. Mary kan ze toch goed aan en als Jessica en Lot in de kennel komen, weet zij ook haar deel aan knuffels te halen. We weten van Geckaatjes, zoals Mary, dat zij binnen rustig zijn en energiek zijn wanneer ze op wandeling gaan. Het zijn doorgaans zeer goede gezelschaps- en familie honden. Mary blaft soms, wanneer nodig, haar blaf is dan hard, zoals je zou verwachten van een jachthondje.

08-2023
Mary is een nieuwsgierig, ongelooflijk zachtaardig en lieve jongedame. Tijdens onze bezoeken in juni en augustus, kwam ze altijd even naar je toe, even buurten, nieuwsgierig aan je ruiken. Ze is zacht en mild van karakter en kan goed met kinderen. Voor pups is ze een echte surrogaat mama. Met grote honden gaat het veel goed, heel af en toe kan ze wat fel reageren naar een andere grotere hond, maar ze leeft met ‘de reuzen’ Sushi en Ziki en de iets grotere Lilly en Eleni en dat gaat prima! Met katten is onbekend, maar dat kan uitgeprobeerd worden in onze aanwezige kattenren.
Mary is klein van stuk (+-53cm en +-15kg) en past in elke situatie.

31-05-2024
Ook Mary is een graag geziene en geknuffelde hond door de WorkAwayers. Regelmatig wordt zij uit de kennel gehaald om een stukje te wandelen en in de kennel is er tijd om te knuffelen.
Mary loopt heel fijn aan de lijn!
Mary’s kennelgenoten Sushi en Ziki zijn beiden van de safe haven vertrokken.  Bizkit werd (letterlijk) door eenzaamheid verteerd en er werd besloten hem in de kennel bij Mary en Lilly te zetten. Mary en Bizkit gaan heel goed samen!

Virtuele adoptie status van Mary

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!