Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Ziki 🇳🇱 (Geprereserveerd)

Adoptiehond Ziki
 • Naam: Ziki
 • Leeftijd: ± 3 jr en 3 mnd
 • Geslacht: Reu, gecastreerd
 • Maat: Groot (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Nederland Foster
 • Geboren: ± 10 april 2021
 • Gevonden: ± 1 augustus 2021
 • Karakter: Lief, zachtaardig, intelligent, mens- en hondgericht
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Ja
 • Kan met kinderen: Ja, boven 12 jaar
 • Hoogte: ± 57 cm
 • Gewicht: ± 25 kg (10-05-2024)

Hoe het nu gaat met Ziki

24-06-2024
Ziki is in Nederland en maak grote stappen. Hij begrijpt zijn nieuwe routine steeds meer en verwacht nu ook op zekere momenten wat. Ziki is een bedachtzame jongeman en dat uit zich dan nu in begrijpen, of begrip. Soms wordt er even, voor wat leuks, afgeweken van de dagelijkse routine. Zo is Ziki naar een losloopveld geweest, waar hij maar koprollen bleef maken. Hij is op visite geweest bij de schoonouders, waar hij duidelijk meer op zijn gemak was dan bij de foster (dit lijkt iedere keer het geval bij fosters en we denken dat dit te maken heeft met de ruimte en afwezigheid van katjes). En natuurlijk is hij weer mee geweest naar het strand. Voorzichtig wordt ook de tuin geïntroduceerd door met het mooie weer buiten te eten en ook daar maken we het leuk door de hondjes mee te laten eten.

Die extra dingen zorgen ervoor dat Ziki zijn pretbekkie steeds vaker laat zien. Maar wat we ook zien is dat hij moeite heeft met het stukje: mag dat? Nadat zijn grappige karakter de overhand genomen heeft, komt die bedachtzaamheid terug en is het soms of hij zichzelf tegenhoudt. We hopen dat hij snel begrijpt dat hij alles vol echte ‘Ziki overgave’ mag doen.

Op de wandelingen is hij voorzichtig. De ene keer kan een fietser passeren zonder dat je ook maar iets ziet aan hem en de andere keer gaat hij erbij zitten. Toen er door een dominante reu naar hem uitgevallen werd, maakte hij zich klein. Geen blaf, geen grom, gewoon klein. Het leven op de safe haven heeft hem wat dat betreft wel getekend… en eigenlijk geldt dat voor alles wat hij spannend vindt: hij maakt zich liever klein, dan dat hij er wat van zegt.
Hij is super lief en voorzichtig met de katjes. De katjes wat minder met hem. Katjes kunnen opdringerig zijn en te direct voor honden, die er niet aan gewend zijn. Ziki maakt zich voor de katjes dus ook klein… Maar heeft verder geen last van ze.

Ziki's verhaal

Hartje zomer 2021. Terwijl de hele Peloponnesos zo ongeveer in de brand lijkt te staan, wordt ‘FTS Giannis’ gebeld om naar het nabijgelegen dorp Agrilis te rijden. Er is een nestje gedumpt bij een restaurant; kan hij de puppy’s komen vangen en meenemen? Onze Giannis krijgt in eerste instantie 3 van de vier puppy’s gevangen, maar even later meldt ook pup nummer vier zich. Omdat op eerste gezicht niet te zeggen is of de hondjes ziek zijn of ziektes bij zich dragen, worden ze tijdelijk naar een verlaten huis gebracht. Hier zijn ze relatief veilig. De kleintjes krijgen hun eerste puppy vaccinatie combo.

Update 15-05-2022 – verhuisd naar de FTS Safe haven
Pupje Ziki werd samen met zijn broertje Sushi als een van de eersten van ‘Abandoned 1‘ naar de FTS Safe Haven geëvacueerd. Ziki is super lief, blijkt ontzettend mens- en hondgericht, zachtaardig en is precies zo geworden als we dachten. Hij heeft het goed gedaan, ondanks dat er maar een keer per dag een verzorger naar de ‘abandoned’ locatie kon gaan.

Update 14-10-2022
Al een paar keer is Ziki doelwit geweest van dominante reuen. Eerst in zijn eigen kennel en vervolgens door de hekken heen. Het is ook een hele zachte jongen en meer dan eens moet zijn broertje Sushi het voor hem oplossen. Zo groots als hij er uitziet, zo klein is zijn leeuwenhartje dus. Ziki leeft nu -na een periode van bijkomen in de caravan- tussen de pups en de zachtaardige Mary. Hij is lief, zacht (uiterlijk en innerlijk), komt aandacht zoeken, doet het goed met pups en honden (katten onbekend, maar voorzie geen problemen) en houdt ook van spelen.

Update 08-05-2023
Lang gewacht met een update over Ziki, omdat het me moeilijk valt onder woorden te brengen wat voor geweldige hond dit is. Zo zachtaardig, zo vriendelijk, zo liefhebbend en zo speels. Door zijn vriendelijkheid is hij in het verleden doelwit geweest van andere reutjes maar dat heeft geen afbreuk gedaan aan zijn zachte karakter. Ziki is voorzichtig naar pups, lief naar de kleinere hondjes en speels en lomp met zijn broertje Sushi. Hij komt meteen naar je toe wanneer je zijn kennel binnenkomt en wil dan niets liever dan geknuffeld worden en tegen je aan staan. Hij is met zijn 35kg op het moment iets te zwaar, maar dat komt ongetwijfeld helemaal goed wanneer hij regelmatig beweging zou krijgen. We zijn voor Ziki op zoek naar het allerbeste mandje!

Update 08-2023 – De kindertest
Ziki, een van de favorieten van de Safe Haven! Daar is hij weer, want hij zit er nog steeds en niemand kan dat echt begrijpen.
Ziki is heel mensgericht en tijdens alle bezoeken is hij van de (knuffel-)partij. Wat waren we dan ook benieuwd naar de ‘kleine mensen test’ van Xavi.
Op dag 1 is Ziki wat terughoudend. Het is niet dat hij kinderen niet leuk vindt maar Ziki bewaart eerst wat afstand. Het bevreemdt verzorgster Jessica een klein beetje… kijkt hij de kat uit de boom? Maar de tweede keer dat de familie de kennel instapt, is het dikke mik! Dit is de Ziki die we kennen en ook met jongetje Xavi wordt er goed geknuffeld.
Als Xavi een beetje voor zich uit aan het staren is, vraagt Jessica wat er scheelt: “Ik snap maar niet dat mensen niet zien dat ze heel lief zijn en dat ze ze moeten adopteren…”
Nou, dat snappen wij ook niet! Ziki is super zachtaardig, goed naar alle honden, zeer mensgericht, speels (beetje lomp door zijn postuur) en neemt zijn rust. Je kan een volwassen hond nog heel veel leren en we schatten Ziki in als zeer intelligent. We staan in de rij om jouw intake voor Ziki in behandeling te nemen!

Update 30-10-2023
Tijd voor een Ziki update! Hij is zo lief; deze reu geniet duidelijk van knuffelen en laat dat ook zien met zijn grote glimlach. Hij is geïnteresseerd; hij kijkt mee wat je aan het doen bent en zou het liefst zelf dat berichtje beantwoorden. Hij toont zelf affectie; hij gaat tegen je aanstaan en geeft je een lik in je oor (niet lekker? jammerrrr). Ziki is een clown; hij weet de aandacht te trekken met zijn circusact. Hij is speels met zijn broertje Sushi en hij kan ook heerlijk zijn rust pakken, zelfs in de chaos van de Safe Haven. 
Het hele team is helemaal weg van Ziki. We zouden hem ontzettend missen wanneer zijn grote (oprechte) glimlach ons niet meer zou begroeten, maar we gunnen hem boven alles zijn eigen gouden mand.

Update 10-01-2024
Birgit, onze Work Awayer, is ingepakt door Ziki’s charme. Zullen we het dan nog maar een keer achter elkaar zetten?
Ziki is echt een van de meest geweldige honden want hij is:

 • goed met honden
 • goed met mensen
 • goed met kinderen
 • geen reden aan te nemen dat hij niet goed is met katten
 • rustig en op z’n tijd speels
 • geïnteresseerd
 • zacht en zachtaardig
 • zorgzaam
 • geeft kusjes en knuffels
 • zoekt je op
 • maakt je aan het lachen
 • maakt ons aan het huilen, want waarom wordt hij maar niet gezien

Update 02-05-2024
Ziki in the spotlight!
Sinds januari is er nogal wat veranderd voor Ziki. Deze enorme knuffelkont, die niet het idee heeft dat hij 35kg weegt en het liefst bij je op schoot zou kruipen, heeft enorme veranderingen doorgemaakt.
Met de komst van de WorkAwayers (internationale vrijwilligers) ziet hij er zoveel gelukkiger uit. Hij krijgt voldoende aandacht en weet met zijn charme de verzorgers en visite bij hem te houden. Tijdens onze bezoeken in februari zagen we hoe hij opbloeide… maar toen werd zijn grote broer en steun en toeverlaat Sushi geadopteerd.
Iedereen hield zijn hart vast, want het was altijd de bedoeling dat Ziki eerst zou gaan omdat Sushi zo voor hem opkwam.
Maar het was net of er niets gebeurd was. Ziki kreeg extra aandacht van FTS Ruth en Gabriel, wat eigenlijk niet nodig (maar oh zo gewenst) was. Langzaam maar zeker werd hij een aantal keren meegenomen om te wandelen en hoewel hij niet zo zijn kennel uitloopt, wil hij er na de wandeling duidelijk niet terug in.

Ziki wordt weer aangevallen

En toen gebeurde wat er al vaker gebeurd is; Ziki werd aangevallen door het hek en zijn prachtige snuit lag helemaal open. Er is niets sneuer dan zo’n mooie, grote jongen zich zo klein zien voelen.
Ook hiervan veerde hij gelukkig snel op! Maar voor ons is het duidelijk: deze ongelooflijk knappe, zachte, lieve, gevoelige en zachtaardige jongeman moet hier zo snel mogelijk weg. Hij is niet gemaakt voor de Safe Haven. Wie kan helpen?

Update 12-05-2024 – Ziki heeft een foster in Griekenland
Na de zoveelste aanval op Ziki, waarbij zijn hele lip losgescheurd was, was de maat vol. Hij stond al op nummer 1 van de lijst om naar Nederland te komen voor foster, maar de adoptante van zijn broertje Sushi -die verblijft in Griekenland-  kon het niet meer aanzien.
Ziki mocht bij haar, Sushi (die nu Yogi heet), hond Nina en man Gerben in de opvang voor hij naar Nederland vertrekt. En wat zijn we daar dankbaar voor!
Hij leert van hondje Nina en Yogi hoe het is om in huis te leven, is inmiddels verlost van zijn dreadlocks, gaat op gezellige wandelingen waarbij er ook gerend moest worden omdat ze wilde zwijnen tegenkwamen en en en…. al zoveel ervaringen op zo’n korte tijd.
Ziki past zich heel makkelijk aan. Het weerzien met zijn broertje was anti-climactisch; alsof ze nooit uit elkaar geweest waren en de ontmoeting met Nina was puur gezellig. Ze lagen elkaar meteen en begonnen gelijk te spelen. Hij vindt Gerben en Marion heel leuke mensen en komt geregeld inchecken en een knuffel halen. De bank… dat is zijn grote vriend.
Hij springt als eerste in de auto om op wandeling te gaan en lijkt alles heel goed te begrijpen.
Ziki blijkt heel avontuurlijk en dat brengt hem soms in de problemen, want hij kan heel vrolijk ergens induiken (ook letterlijk) om vervolgens te beseffen wat hij gedaan heeft en zich dan terug te trekken. Ziki is de wereld aan het ontdekken.
Qua zindelijkheidstraining kunnen we melden: hij doet zijn ‘grote boodschap’ niet binnen, maar markeert wel. Hier wordt natuurlijk aan gewerkt.
Ziki is nog maar net bij zijn foster, maar doet het nu al geweldig en de transformatie is enorm.
Hoewel hij in Nederland dus al verwacht wordt in een tussenhuisje, zou het helemaal fantastisch zijn als hij rechtstreeks naar zijn Forever Home kan. Wie oh wie gaat zijn thuis verrijken met deze lieverd?

Update 04-06-2024 – Ziki is ontsnapt
Een wat langere update over Ziki, omdat er zoveel gebeurd is in de tussentijd.
Ziki deed het heel goed bij de foster, hoewel het natuurlijk stapjes voor – en stapjes achteruit waren. Het was ook geen ideale situatie, omdat er bouwvakkers over de vloer liepen bijvoorbeeld, maar Ziki leek zich prima te vermaken in het gezelschap van de fosters en hun hondjes.
Op zaterdag 25-04-2024 sloeg het noodlot toe. Tijdens een wandeling schrok Nina (de huishond) en dit zorgde voor een lawine aan gebeurtenissen, waardoor Ziki ontsnapte en de jungle indook. Hij was er met man en macht niet uit te bewegen en zelfs Nikos en Chris, die meteen opgeroepen waren, kwamen niet ver de jungle in en Ziki verborg zich steeds meer.
Een week lang hebben de fosters elke dag alles in hun vermogen gedaan om Ziki te pakken te krijgen. De hondjes werden ingezet, lekker voer en zelfs een vangkooi. Er was een dagelijkse routine met Ziki, die om 06:00 begon.
Ziki wilde heel graag, kwam elke keer tot een meter dichtbij, maar dat laatste stapje durfde hij niet te nemen. Op vrijdag rende hij zelfs achter de auto aan, toen de foster weer wegging en toen ze, na hem terug te rijden naar zijn plekje, de andere kant op rijden, wachten voor de derde keer wegreed (en echt dacht dat hij sliep) zag ze hem opeens achter zich op de snelweg.
Het was een ongelooflijk beangstigende situatie. Ze besloot niet meer langs te gaan die dag en vanuit Nederland werden tickets geboekt.
Op zaterdag ochtend zat hij in de vangkooi!!! Hij zat daar of hij zei: “hè hè, ben je daar dan?”
De opluchting was enorm! En Ziki, Ziki is eigenlijk beter dan ervoor. Hij komt voor een knuffel, ligt rustig (aan de riem) in de tuin en als we er menselijke waarden aan mogen geven: lijkt wel opgelucht dat hij weer thuis is.
We gaan Ziki de komende tijd goed observeren en kijken wanneer hij naar Nederland kan komen.
Tot die tijd mag hij ontspannen bij zijn fosterfamilie, broertje en zusje.

17-06-2024

𝗭𝗶𝗸𝗶 𝗶𝘀 𝗶𝗻 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱!

En wat doet hij het al goed. De kans deed zich voor Ziki naar Nederland te halen, hoewel hij duidelijk nog aan het bijtrekken was van alle veranderingen zo kort op elkaar. Daar kwam dan nu nog de vlucht bovenop, maar de gedachte dat hij dan op de plek zou zijn, waar hij volledig kon ontspannen en zichzelf weer kon hervinden, overheerste.

Rugzakje

Vaak wordt er bij buitenlandse hondjes gesproken over het rugzakje. Ziki heeft zo’n rugzakje, dat is duidelijk. Wat veel belangrijker is, is hoe hij met dit rugzakje omgaat. Wanneer hij schrikt, staat hij even stil bij wat hij gehoord of gezien heeft, je ziet hem nadenken en dan gaat hij, heel snel, weer verder. Ziki staat stil bij de dingen die hij meemaakt, geeft het een plekje en door… en dat is precies wat we van zijn adoptant verwachten: sta stil bij wat jullie meemaken, geef het een plekje en ga verder; 𝘃𝗼𝗹𝗴 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝘁𝗲𝗺𝗽𝗼.

3-3-3 regel

Voor Ziki (net als voor de meeste hondjes) geldt de 3-3-3 regel als bij geen ander: 3 dagen om te wennen, 3 weken om aan te passen en 3 maanden om te ontspannen. Dat gaat soms met grote stappen en soms met een kleine terugval. Door alles heen schemert Ziki’s prachtige karakter en aard. Hij is zo mooi en gevoelig. Hij geniet van de kopkroel die hij krijgt en als je stopt, vraagt hij om meer. Ook neemt hij het goed van een lekkere belly rub. Je moet jezelf bijna inhouden om niet continu aan hem te willen zitten en hem de rust te geven die hij nodig heeft om te herstellen.

Hoe doet Ziki het?

Ziki is nog niet lang in Nederland, maar hij doet het al hartstikke goed. Hij leeft in een klein roedeltje met 2 teefjes, 3 katers en tijdelijke mensen (man en vrouw) en kan het met allemaal goed vinden; hij is respectvol naar mens en dieren. Ziki is zindelijk en wandelt redelijk aan de lijn; hij loopt normaal langs objecten en staat dus even stil wanneer er dingen gebeuren die hij niet gewend is. (Bijvoorbeeld zijn eerste scooter was reden om te gaan zitten, nu staat hij stil, kijkt de scooter na en gaat weer verder). In huis is hij rustig; de reden hiervan is nog niet bekend (aard? omstandigheden? rust?).

Adoptant met rust en geduld gezocht

Wij zijn op zoek naar een rustige, geduldige adoptant, die begrip heeft voor wat Ziki meegemaakt heeft en hem de tijd en mogelijkheid geeft te ontwikkelen. Ziki is gewend in een roedel te leven, maar kan, wanneer hij buiten t.z.t. wel andere hondjes kan ontmoeten, ook prima als hond alleen. Ziki vertoont (nog) geen waaks gedrag.

 

Virtuele adoptie status van Ziki

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!