Algemene informatie

Naast alle informatie die we specifiek voor onze stichting geschreven hebben, zien wij het als taak om een adoptant zo volledig mogelijk te informeren (ook op algemeen gebied). Wij doen dit uitvoerig tijdens een (virtueel-) huisbezoek; Op deze pagina zetten we een aantal algemene zaken op een rijtje.

Lijst van mediterrane ziekten

Het adopteren van een hond uit Griekenland brengt een extra risico met zich mee: de hond kan geïnfecteerd zijn met ziektes die in Nederland niet, of nog maar weinig, voorkomen.

Wij hebben een lijst opgesteld van de meest voorkomende ziektes en infecties waar uw hond mee in aanraking gekomen kan zijn. De informatie hebben wij o.a. van de site mcvoordieren.nl verzameld.

Het belangrijkste wat we u mee willen geven is altijd bij twijfel naar de dierenarts gaan, aangeven dat u een hondje uit Griekenland heeft geadopteerd en contact te zoeken met de stichting.


Ophalen (luchthaven)

De hond ophalen is een spannende gebeurtenis; u heeft er al even naar uitgekeken en ondanks dat we alles doorgesproken hebben tijdens het huisbezoek, is het veel om te onthouden.


Anti-ontsnappingstuig

U schaft tijdens de aankomst een speciaal anti-ontsnappingstuig bij ons aan, zodat de kans dat uw nieuwe huisgenootje ontsnapt wordt verkleind.


Privacybeleid

Ook wij hebben hebben ons beleid aangescherpt.

Wanneer wij met u in contact (geweest) zijn, en hieruit eventueel een overeenstemming geweest is, zijn uw gegevens bij ons veilig.

Ons privacybeleid is na te lezen op de website via deze link.


Meerjarig Beleidsplan

Bijgewerkt maart 2023


Jaarverslagen

Bijgewerkt maart 2023


FAQ

Geregeld krijgen wij dezelfde vragen.

Wij hebben hier de meest voorkomende op een rijtje gezet


Reviews

Wat anderen over ons zeggen…