Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Vali 🇬🇷 (Alleen virtuele adoptie)

 • Naam: Vali
 • Leeftijd: ± 3 jr en 0 mnd
 • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
 • Maat: Middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 juli 2021
 • Gevonden: ± 1 september 2021
 • Karakter: Lief, beetje verlegen, zou het goed doen in een rustige omgeving
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Ja
 • Kan met kinderen: Onbekend
 • Hoogte: ± 49 cm
 • Gewicht: ± 22 kg
 • Ras/type: Griekse herder mix

Hoe het nu gaat met Vali

22-06-2024
Hoe goed het Workaway programma werkt voor de schuchtere hondjes, zien we aan Vali. Was zij eigenlijk altijd onbenaderbaar, bleef ze ‘in het verste hoekje’, tegenwoordig is ze er gewoon bij wanneer er nieuwe mensen de kennel in komen. Het is nog steeds een voorzichtig hondje en ze zal nog niet zelf naar je toekomen, maar ze blijft wel lekker in de buurt en kan zelfs aangehaald worden.
Rustig aan gaat het goed komen voor haar. Ze is nu nog niet klaar voor adoptie maar we sluiten dat voor de toekomst niet uit. Virtueel adopteren kan uiteraard altijd. Heel fijn als u wilt bijdragen aan het leven van Vali op de FTS Safe Haven!

Vali's verhaal

Het begin:
Vali is er een van de zogenoemde ‘Sotiris pups’. In september 2021, werd Giannis gebeld door de loco burgemeester Sotiris. De vraag was of hij pups wilde weghalen: 8 van Vlachhos beach en 2 van Kalonero.

Zo kwamen de pups op de safe haven bij Giannis en leefden ze daar los op het veld bij zijn huisje. Wanneer het regende, mochten ze in huis schuilen. De vrolijke, open pups bevonden zich altijd op het pad van Giannis.

30-03-2022

De mooie pups zijn inmiddels uitgegroeid tot prachtige pubers. Ze hebben van kleins af aan bij Giannis in en rondom huis geleefd en zijn gewend aan huiselijke geluiden en klusjes. Ze zijn allemaal wel een klein beetje waaks: er komt nooit iemand op het erf en bij het huisje van Giannis en als er dus wel wat is, dan hebben ze geleerd van de roedel dat ze dat aan moeten geven. 

Onderling is inmiddels wel wat strijd; ze zitten allemaal vól in de puberteit en onderling wil er nog wel eens wat knallen! Vali, Vlacha en Zolt zijn daarbij de aanstichters, Mat en Serena delven duidelijk het onderspit met hun ongelooflijk lieve, zachte karakters. De overigen (Boubou, Dallas, Samira, Sony (Sean) en Nathan) doen soms mee, soms ook niet.

Vali plaatsen we het liefst bij mensen zonder hond óf met een stabiele volwassen hond.

29-05-2022
Vali en de rest van de Sotiris pups zijn verhuisd naar de nieuwe FTS Safe Haven. Ze mogen soms lekker rennen op het middenstuk.

10-2022
Van onze vrijwilliger ter plaatse:
“Valí is een hele lieve meid en niet zo groot als haar broertjes en zusjes. Ze weegt ongeveer 22 kilo en staat wat laag op haar poten. Ze is heel verlegen en zal niet zo snel op je afstappen. Als je haar rustig benadert, komt ze wel voorzichtig naar je toe voor een aai, maar ze zal niet zo snel uit zichzelf komen. Dit zou natuurlijk door de rangorde kunnen komen in haar kennel, want het is wel een héle lieve meid.
Valí heeft een wat rustige omgeving nodig en zal de grote stad wat spannend vinden denk ik. Ze kan heel goed met andere honden en kinderen zullen naar verwachting ook geen probleem zijn. Valí is onlangs gesteriliseerd en heeft een tijdje bij de caravan gewoond en deed het super goed met iedereen! Niet de meest sociale, dit kan natuurlijk wel gewoon nog eruit komen, maar wel ontzettend lief.”

23-03-2023
De verzorgers noemen Vali ‘een beetje anders’. Ze is wat schuchter en voorzichtig, maar wil uiteindelijk wel graag. Ze is anders dan haar broertjes en zusjes, die allemaal open en speels zijn, terwijl zij precies onder dezelfde omstandigheden opgegroeid is. Ze is goed met andere honden en heeft in het verleden met katjes geleefd. Hoe dat nu is, zouden we kunnen onderzoeken in de kattenren.

De Griekse Herder

Als u voor deze hondjes valt, zorg dan dat u zich even verdiept in het ras ‘Poimenikos Hellenikos’ (Griekse Herder). Lees u in en wees op de hoogte van hun karakter. Griekse herders, gefokt om solitair een kudde vee te kunnen beschermen en hierin dus zelfstandig beslissingen te nemen, hebben een sterke eigen wil en zijn waaks en zorgzaam naar hun roedel. Hun baasje mag best sterk in zijn/haar schoenen staan. Griekse herders zijn doorgaans graag buiten en een tuin is dan ook een dikke pre.

 

Virtuele adoptie status van Vali

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!