Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Matt 🇬🇷 (Alleen virtuele adoptie)

Adoptiehond Matt - Griekse Herdermix
 • Naam: Matt
 • Leeftijd: ± 2 jr en 10 mnd
 • Geslacht: Reu, gecastreerd
 • Maat: Grote middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 juli 2021
 • Gevonden: ± 1 september 2021
 • Karakter: Vriendelijk naar mensen, beetje sullig, lief, speels en energiek
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Ja
 • Kan met kinderen: Onbekend
 • Hoogte: ± 66 cm
 • Gewicht: ± 25 kg

Het begin

Matt is waarschijnlijk ergens in juli 2021 geboren. Samen met zijn broertjes en een berg andere pups, zijn ze meegenomen door Giannis naar de Safe Haven. Vader en moeder waren spoorloos.

De Sotiris’ pups

Matt is een van ‘Sotiris pups’.  Giannis werd, zoals vaker, gebeld door de loco burgemeester Sotiris, met de vraag of hij 9 pups wilde weghalen: 8 van Vlachhos beach en 2 van Kalonero (Matt). Matt en geadopteerde Nathan zijn waarschijnlijk uit een ander nest dan de andere pups, want zij verschillen qua uiterlijk en karakter enorm van de rest. Ze zijn allemaal zonder mama (of papa) gevonden en we maakten er een groep van.

Deze 9 pups zitten al enige tijd bij Giannis op de safe haven. De pups leven niet eens in een ren… ze rennen los rond op het veld en als het regent mogen ze in huis schuilen. Ze zijn vrolijk, open en bevinden zich altijd op het pad van Giannis… soms duurt de laatste meters op het pad naar het huis een eeuwigheid, want ze weten dat ze veilig zijn en vliegen niet weg voor de auto.

Griekse herder mix

Matt is een Griekse Herder (mix). Een ontzettend mooi ras. Wij vertellen u er graag meer over. Als u voor Matt valt, zorg dan dat u zich even verdiept in het ras ‘Poimenikos Hellenikos’ (Griekse Herder). Lees u in en wees op de hoogte van hun karakter. Griekse herders, gefokt om solitair een kudde vee te kunnen beschermen en hierin dus zelfstandig beslissingen te nemen, kunnen daardoor eigenwijs overkomen (denk aan bv een Berner Sennen en Newfoundlander, ook eigenwijs). Ze kunnen waaks zijn. Hun baasje mag best sterk in zijn/haar schoenen staan. Griekse herders zijn doorgaans graag buiten en kunnen zeker niet leven op een appartement of flat. Een tuin is noodzakelijk.

 

Het heden

30-03-2022
Matt is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig puber. Matt en zijn broers en zussen hebben van kleins af aan bij Giannis in huis geleefd en zijn gewend aan huiselijke geluiden en klusjes. Ze zijn allemaal wel een klein beetje waaks: er komt nooit iemand op het erf en bij het huisje van Giannis en als er dus wel wat is, dan hebben ze geleerd van de roedel dat ze dat aan moeten geven. Onderling is inmiddels wel wat strijd; ze zitten allemaal vól in de puberteit en alleen onderling wil er nog wel eens wat knallen! Vali, Vlacha en Zolt zijn daarbij de aanstichters, Mat en Serena delven duidelijk het onderspit met hun ongelooflijk lieve, zachte karakters. De overigen doen soms mee, soms ook niet.

Matt is een zachtaardige, lieve, inmiddels jong volwassen reu. Hij is goed met mensen, honden en katten. Hij komt naar de auto gerend voor een knuffel wanneer Giannis aan komt rijden.

Matt is nog niet mee verhuisd

Matt delfde altijd het onderspit bij de anderen uit zijn groep en is op een zeker moment in de pubertijd ook daadwerkelijk aangevallen en meerdere malen gebeten. Dit is ook de reden waarom hij niet met de rest van de groep verhuisd is naar de FTS Safe Haven en waarom hij nog steeds op het inmiddels best verlaten Memi woont. Hij zal echter spoedig verhuizen.

23-07-2022
Matt is naar de dierenarts geweest voor zijn castratie en vervolgens door naar de FTS Safe Haven!

25-04-2024
Matt is na zijn aankomt op de safe haven in 2022 erg achteruit gegaan. Hij werd angstig. We weten niet wat het veroorzaakt heeft, we weten alleen dat het zo is en dat er geen vooruitgang in zit. Hij werd samen met Pepper in een kenneltje geplaatst en zij zijn echt een heerlijk stel samen. Het lijkt wel een echtpaar, maar, ze versterken elkaar wel in hun angst. Beiden blijven ze zo ver mogelijk uit je buurt als je de kennel binnenstapt en Matt probeert je weg te blaffen.
Gelukkig heeft Matt een virtuele adoptant die een deel van zijn kosten op zich genomen heeft (meer virtuele adoptanten zijn welkom!). Matt mag bij ons zichzelf zijn en we hopen dat ooit zijn vriendelijke en zachte karakter zich weer laat zien. Tot die tijd is Matt alleen virtueel te adopteren.

Virtuele adoptie status van Matt

€ 7,50 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!