Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Boubou 🇬🇷 (Ter adoptie)

Adoptiehond Boubou
 • Naam: Boubou
 • Leeftijd: ± 3 jr en 0 mnd
 • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
 • Maat: Grote middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 juli 2021
 • Gevonden: ± 1 september 2021
 • Karakter: Vriendelijk naar mensen, speels en energiek
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Ja
 • Kan met kinderen: Onbekend
 • Hoogte: ± 53 cm
 • Gewicht: ± 27 kg

Hoe het nu gaat met Boubou

Update 11-06-2024
Lieve en zachtaardige Boubou houdt wel van een beetje aandacht. Ze loopt niet voorop, maar als je haar de aandacht geeft, dan neemt ze die en geniet ze van een stevige kopkroel.
Boubou zit in de kennel met onder andere Sony en Zolt. Zij zijn allebei meer aanwezig dan zachtaardige Boubou en dus wacht ze rustig haar beurt af. Als je haar uitnodigt gaat ze voorzichtig tegen je aanstaan.
Boubou lijkt heel erg op haar broertje Sony (die ook wel Sean genoemd wordt). Waar wij altijd naar proberen te kijken zijn haar sokjes; een dame heeft zich toch goed aangekleed?!?!
Boubou is wat aan de stevige kant; ze zou baat hebben bij dagelijkse wandelingen en dan snel haar ideale gewicht terug hebben.

Boubou is echt een lieve, gevoelige, zachtaardige, jongedame, die het zowel met mensen als met honden heel goed doet. In het verleden heeft ze in huis gewoond met de katjes van Giannis; we verwachten dan ook dat ze bij katten zou kunnen.
We zijn op zoek naar een adoptant die haar rustig laat opbouwen en haar tempo volgt. Ze zal alles nog moeten leren, maar we zijn ervan overtuigd dat ze dat met alle liefde voor ‘haar mensen’ gaat doen. Kunnen we haar nog voor haar derde levensjaar naar huis brengen?

Tijdens onze trips naar de safe haven hebben we Boubou leren kennen als een lieve meid, die graag aandacht wil. Ze heeft een zacht karakter en is goed met mensen en honden. In Giannis’ Safe Haven leefde zij tussen de honden en katten, dus we gaan ervan uit dat dat goed gaat.

Boubou's verhaal

Het begin:
Giannis werd in juli 2021 gebeld door de de loco burgemeester Sotiris, met de vraag of hij pups wilde weghalen: 8 van Vlachhos beach en 2 van Kalonero. De pups werden de Sotiris pups genoemd. Vader en moeder zijn niet bekend.

De Sotiris pups leefden los rond op het veld bij het huisje van Giannis in memi. Als het regende, mochten ze in huis schuilen. Ze waren vrolijk, open en bevonden zich altijd op het pad van Giannis… soms duurde de laatste meters op het pad naar het huis een eeuwigheid, want ze weten dat ze veilig zijn en vliegen niet weg voor de auto.

Update 30-03-2022
Boubou is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige puber. Ze heeft van kleins af aan bij Giannis in huis geleefd en is gewend aan huiselijke geluiden en klusjes. Net als de andere pups is ze wel een klein beetje waaks: er komt nooit iemand op het erf en bij het huisje van Giannis en als er dus wel wat is, dan hebben ze geleerd van de roedel dat ze dat aan moeten geven.

Update 29-05-2022
Boubou maakt het goed in de nieuwe FTS Safe Haven. Ze is op 28-05-2022 op ‘visite’ geweest bij de caravan. Ze vond het heerlijk om even onder andere hondjes te zijn.

Update 05-12-2023
Boubou is onveranderd lief en stabiel. Ze is niet kipje de voorste, maar ook zeker niet schuw. ze komt graag om aandacht vragen. Wanneer je met intentie op haar af komt (zoals om te kammen) vindt ze dat gek. Dat gebeurt ook nooit! Dus die voorzichtigheid snappen we heel goed. Met de kinderen van Jessica deed ze het heel goed, maar duidelijk vond ze Jessica zelf het allerleukst van de visite.
Boubou is een rustige, lieve, zachtaardige schat. Ze verdient een baasje/ vrouwtje, met eenzelfde karakter.

Update  22-03-2023
Boubou is een super sociale hond, naar honden en naar mensen. Zij wil heel graag knuffelen en is rustig ten opzichte van de roedel. Boubou heeft een heel mooi en zacht karakter.

Update  09-11-2022
Van de vrijwilliger ter plaatse: Boubou is de meest sociale uit de Vlachos familie en speelt en kroelt graag met alle honden en mensen. Een dame van zo’n 27 kilo en bijna helemaal zwart. Ze speelt enorm graag en ligt vaak bij haar deur van de kennel om ons te zien aankomen. Het is een springertje en ze wringt zich graag tussen haar broers om alle aandacht te krijgen. Boubou is onlangs gesteriliseerd (04-10-2022) en dit heeft haar karakter alleen maar ten goede gedaan!
Een hele lieve meid die graag een knuffel heeft, graag speelt en actief is. Ze zoekt iemand om lange wandelingen te maken en in de avond lekker voor de TV te liggen met een botje.

Griekse herder

Boubou heeft wel wat Griekse herder bloed. Een ontzettend mooi ras. Wij vertellen u er graag meer over. Als u een Griekse herder wilt adopteren, verdiept u zich dan eerst in het ras ‘Poimenikos Hellenikos’ (Griekse Herder). Lees u in en wees op de hoogte van hun karakter. Griekse herders, gefokt om solitair een kudde vee te kunnen beschermen en hierin dus zelfstandig beslissingen te nemen, kunnen daardoor eigenwijs overkomen. Ze kunnen waaks zijn. Hun baasje mag best sterk in zijn/haar schoenen staan. Griekse herders zijn doorgaans graag buiten en kunnen zeker niet leven op een appartement of flat. Een tuin is noodzakelijk.

Virtuele adoptie status van Boubou

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!