Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Sparkles 🇬🇷 (Ter adoptie)

  • Naam: Sparkles
  • Leeftijd: ± 0 jr en 7 mnd
  • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
  • Maat: Middelmaat (geschat)De maten en gewichten bij deze pup zijn een schatting van de uiteindelijke maat, gebaseerd op de inschatting van de rescuer en de dierenarts.
  • Locatie: Griekenland FTS
  • Geboren: ± 18 december 2023
  • Gevonden: ± 13 juni 2024
  • Kan met andere honden: Ja
  • Kan met katten: Onbekend
  • Kan met kinderen: Onbekend

Hoe het nu gaat met Sparkles

Sparkles heeft na al een heleboel te hebben meegemaakt in haar prille leven, op 13 juni 2024 een plek op de FTS safe haven gekregen. Ze werd al door ons verzorgd toen ze nog op straat leefde maar daar werd de situatie te onveilig voor haar. Ze is net gesteriliseerd en nu herstellend. Ze was even haar sparkle kwijt, maar met zoveel vriendjes om haar heen, trekt ze nu toch aardig bij.

Sparkles's verhaal

Sparkles heeft al heel veel moeten doorstaan in haar nog zo prille leventje. Ze leefde samen met haar broertje Spike op straat, nabij het WorkAway huisje. Sparkles was altijd meer open en vriendelijk, maar beiden genoten ze van de aandacht en verzorging van onze WorkAwayers.
Toen in april er voor de tweede keer een massavergiftiging in het dorp was, probeerden we Sparkles en Spike te helpen, maar het lukte niet en ze moesten op straat blijven.
Spike overleden aan parvo

Spike overleden aan Parvo

Intussen gingen de bedreigingen door en toen 05-05-2024 Grieks Pasen met veel vuurwerk gevierd werd, waren we blij dat ze even in de tuin van de landlady mochten verblijven. Op 30-05-2024 volgde de druppel voor Giannis en zonder dat we de voorzieningen ervoor hadden, besloot hij dat het genoeg was en Spike en Sparkles naar de Safe Haven moesten komen. Toen hij aankwam, zag hij iets vreemds aan Spike: een kwijldraad… niets heel opvallends, maar genoeg om alle alarmbellen af te doen gaan; Spike ging mee naar de dierenarts en bleek, ondanks zijn leeftijd en al gevaccineerd te zijn en Parvo te hebben. Vanwege zijn leeftijd en de vaccinaties, stuurde de dierenarts hem weer de straat op, waar hij de volgende dag overleed.

Intens verdriet

Sparkles voelde zich verloren. Ze miste hem vreselijk en op de tweede dag werd zij ook heel ziek. Bij de dierenarts bleek zij geen Parvo te hebben, maar letterlijk ziek te zijn van verdriet. Ze mocht echter niet mee naar de Safe Haven, omdat ze Parvo nog een paar weken mee kon dragen.
Ze herstelde en vond een vriend in Rex, de huishond van de landlady en werd natuurlijk bezig gehouden door de WorkAwayers.

Toch naar de FTS safe haven

En weer sloeg het noodlot toe. Sparkles werd, binnen de onveilige weken van Parvo, loops en de dorpsbewoners wilden haar meteen weghebben. “Ze zorgt voor onrust, als jullie het niet doen, doen wij het.” Naar de safe haven als ze loops is, is onmogelijk en dus besloten we haar, met alle risico’s van dien, te steriliseren terwijl ze loops was en haar binnen de onveilige periode naar de safe haven te halen, waar ze eerst in het douchegebouwtje mocht herstellen.

Ze was even haar sparkle kwijt, maar met zoveel vriendjes om haar heen, trekt ze nu toch aardig bij.
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar blijkbaar moest het zo zijn: welkom Sparkles! We zullen goed voor je zorgen en als het meezit, vinden we een mooi huisje voor je.
Sparkles is goed van vertrouwen en vreselijk lief. Ze houdt van aandacht en natuurlijk van spelen. We weten hoe ze op straat was en zullen nu zien hoe ze zich op de safe haven ontwikkelt.

Virtuele adoptie status van Sparkles

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!