Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Lola 🇬🇷 (Ter adoptie)

Lola Griekse adoptiehond
 • Naam: Lola
 • Leeftijd: ± 1 jr en 0 mnd
 • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
 • Maat: Middelmaat (geschat)De maten en gewichten bij deze pup zijn een schatting van de uiteindelijke maat, gebaseerd op de inschatting van de rescuer en de dierenarts.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 22 juli 2023
 • Gevonden: ± 7 oktober 2023
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Waarschijnlijk
 • Kan met kinderen: Ja
 • Gewicht: ± 20 kg (12-03-2024)

Meer informatie

Deze pagina is nog niet volledig gevuld met de informatie over Lola.Vraag ons vrijblijvend om meer informatie.Bekijk het facebookalbum van Lola voor meer informatie en foto's.

Lola's verhaal

Het begin:
Giannis en Nikos moesten naar Kyparissia naar de dierenarts. Ze werden gebeld want op de stoep van het gemeentehuis waren 2 pups van ca 2,5 maand oud achtergelaten. Giannis en Nikos moesten toch al naar de dierenarts en namen ze mee voor controle, de eerste vaccinatie, ontworming en anti-parasieten behandeling. De pups moesten mee naar de safe haven, want op straat blijven… het kan niet.

Update 17-10-2023
De pupjes hebben de eerste tijd overleefd en tijdens ons verblijf in oktober, krijgen ze hun namen: Lola (V) en Dimi (M) Het zijn twee pittige pups! Ze vragen goed de aandacht, wanneer je langs het rennetje komt. Maar wat wil je, ze zitten gescheiden van de rest, maar zien wel alles aan hen voorbij komen. Ze groeien gestaag en zijn pups zoals ze horen te zijn.

Update 08-11-2023
Dimi en Lola zijn beiden super geïnteresseerde pupjes. Vanuit hun bescherming (de ren die in de caravan area staat) bekeken ze alles nieuwsgierig en als ze er uit gehaald werden voor een knuffeltje, genoten ze van de aandacht. Na de quarantaine periode zijn Dimi en Lola zijn op 07-11 toegelaten in de caravan crew. De introductie ging natuurlijk prima en waar Dimi alle hondjes heel beleefd benadert, is Lola wel echt een wervelwindje. We zijn blij dat ze nu wat meer vrijheid hebben.

Update 18-01-2024
Dimi en Lola zijn een natuurlijk onderdeel van de caravan crew geworden. Ze doen het geweldig met de hondjes daar, maar uiteindelijk zullen ze naar de kennels verdwijnen en zo ook wat meer uit het zicht, helaas. Gelukkig is dat nog niet nu en spelen ze er op los met de anderen en zijn ze heel vriendelijk met de bezoekers.

Update 08-02-2024
Lola… zwijmelend vertelde onze Nick, die een paar daagjes op de safe haven kwam helpen, over haar. Hoe geweldig ze is, hoe verliefd hij op haar geworden is en hoe graag hij haar mee zou nemen naar huis. Ze volgde hem op de voet met wat hij deed; toen hij de kattenren aan het schoonmaken en opleuken was, was zij altijd dichtbij, aan de andere kant van het hek en het afscheid viel hem heel zwaar. Helaas heeft Nick op het moment niet de mogelijkheid haar te adopteren en met een zwaar gemoed namen ook wij afscheid van dit idee. Lola is dus zo fantastisch dat zij opvalt tussen alle nieuwe pups. Ze is rustig wanneer Nick bezig is, speels wanneer de rest ook wil spelen en aanhankelijk wanneer Nick gaat zitten. In elke situatie reageert ze gepast. Lola woont niet alleen in de caravan crew, maar mocht onlangs ook in de caravan slapen! Ze doet het heel netjes! Haar behoefte doet ze buiten, de kat laat ze met rust en de andere caravan members nemen haar op in de night shift 😉

Update 13-03-2024
Allerliefste Lola mocht gisteren mee voor een ritje in de auto. Dat vond ze best interessant en ook een beetje spannend. Zomaar uit je gezellige ochtend routine gehaald worden en dan voor het eerst sinds??? in zo’n gevaarte gezet worden.. en wat gaat er dan gebeuren? Ze werd gesteriliseerd! Op 12-03-2024 woog ze 20 kilootjes. Ze heeft de operatie goed doorstaan en zoals te zien is op het filmpje, waar Giannis haar vanochtend komt wekken en naar zijn caravan begeleid, is ze al heel levendig, want ze had een beste bende gemaakt van de quarantainevan. Deze prachtige meid is vrolijk, levendig, blij, zoekt contact met de mensen en speelt met de honden, heeft lekker met Birgit aan de lijn gewandeld, is Whiskers de kat gewend (best een haaibaai die) en is gewoon het allerbeste maatje dat je je wensen kunt! Ze was al klaar voor de reis, maar nu hoeft een potentiele adoptant zich ook geen zorgen meer te maken over de sterilisatie.

Update 14-05-2024
Lieve Lola steelt alle harten. Ook Workawayer Corinne is niet ongeschonden weggegaan. Lola is gewoon heel sociaal en lief en wil met iedereen knuffelen. Ook met die borstel graag, want dat voelt heel fijn. Lola is heel mensgericht en ondanks alle aanloop en alle nieuwe verzorgers, krijgt ze niet de aandacht die ze verdient. Lola is meer dan klaar voor een huisje… we weten alleen nog niet waar die staat.

Virtuele adoptie status van Lola

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!