Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Foula 🇬🇷 (Ter adoptie)

Spoed
 • Naam: Foula
 • Leeftijd: ± 7 jr en 1 mnd
 • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
 • Maat: Groot (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 juni 2017
 • Gevonden: ± 15 mei 2023
 • Karakter: Lief, avontuurlijk, zachtaardig, goed met bekende en vreemde mensen. Heel mensgericht en dringend behoefte aan een 'eigen mens' en knuffels. Houdt van knuffelen en kammen.
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Onbekend
 • Kan met kinderen: Onbekend
 • Hoogte: ± 64 cm
 • Gewicht: ± 35 kg

Hoe het nu gaat met Foula

Onze Safe Haven is niet voor alle hondjes ook echt veilig. De Safe Haven is overvol; een van de dingen waaruit dat blijkt zijn de gevechten, die toe lijken te nemen. Een aantal van onze hondjes zijn het continue mikpunt van pesterijen, treiterijen en vechtpartijen. Zij lokken dit niet zelf uit, maar worden erin gedwongen.
Dit is zowel fysiek als mentaal schadelijk voor deze honden, want de meesten doen er alles aan om een gevecht te vermijden en blijven toch mikpunt.  Het vertrouwen in de andere hondjes en roedels daalt.

Foula heeft met spoed een nieuw thuis nodig

Hoewel Foula heel comfortabel is met haar kennelgenootje en gevaar dus niet een directe reden is voor haar ‘spoed status’, kwijnt zij weg. 𝙵𝚘𝚞𝚕𝚊 𝚒𝚜 𝚝𝚛𝚘𝚞𝚠 𝚎𝚗 𝚕𝚘𝚢𝚊𝚊𝚕 𝚊𝚊𝚗 𝚖𝚎𝚗𝚜𝚎𝚗; 𝚣𝚘𝚗𝚍𝚎𝚛 ‘𝚑𝚊𝚊𝚛 𝚖𝚎𝚗𝚜’ 𝚟𝚎𝚛𝚙𝚒𝚎𝚝𝚎𝚛𝚝 𝚣𝚎. Ze is een van de honden die het niet goed doet in een kennel.

Foula heeft een fantastisch karakter. Ze is heel zachtaardig en komt graag even bij de mensen om een knuffel te halen; zowel vreemden als diegenen die voor haar zorgen. Ze houdt niet alleen van geknuffeld, maar ook van gekamd te worden, wat met haar vacht geen overbodige luxe is.

Foula is wel een hond die van een avontuurtje houdt. Ze kan niet alleen maar thuis zijn of in de tuin. Foula gaat graag samen de wereld verkennen.

Adopteren of fosteren

Foula is echt heel erg toe aan een nieuw thuis en vooral aan een nieuw mensen-maatje. Mag ze bij u komen wonen?

Foula's verhaal

Foula is een Griekse herder (Hellenikos Poimenikos) teefje;  (lees alsjeblieft de achtergrond van dit prachtige ras). Ze is een hele lieve en zachtaardige ziel. Het is altijd een chaos van blaffende honden die aandacht vragen, zo niet Foula. Ze zit daar rustig, of ze zich berust heeft in haar lot. Ze leefde op straat in Kopanaki. Een oudere man zorgde voor haar, zo goed en kwaad als hij kon. Ze zwierf en na een tijdje beviel ze van vijf pups. Giannis werd gebeld om de pups te halen. Daarna bleef de man Giannis bellen omdat hij wilde dat de moeder ook werd weggehaald. Hij legde enorm veel druk op Giannis en uiteindelijk besloot hij haar te halen. De oude man had een naar voorgevoel. Een maand nadat Giannis Foula gehaald had, overleed de man.

Foula kwam absoluut niet tot haar recht in de havenhokken, ze kwijnde weg. Gelukkig werd ze in 2021 geadopteerd in Griekenland. Hier woonde ze bij een vrouw in de tuin (Ze heeft dus niet in huis geleefd). Maar in 2023 trof Giannis Foula aan op de weg naar Kalonero. Hij ging verhaal halen bij de vrouw die haar geadopteerd had. Het bleek dat Foula elke dag ontsnapte en 5 km langs de snelweg liep. Wat haar daartoe dreef, is onbekend. Elke dag haalde de vrouw haar weer op, maar ze hield ook elke dag haar hart vast. De omheinde tuin waar Foula in leefde kon niet nóg meer Foula-proof worden gemaakt. Met pijn in haar hart besloot de vrouw uiteindelijk om afstand van Foula te doen. Ze hield echt van Foula maar wilde niet dat ze op een dag onder een auto terecht zou komen. Zo kwam Foula op 17-05-2023 terug bij Giannis op de FTS save haven.

24-06-2023
Tijdens ons verblijf op de save haven in juni, hebben we de twee gezichten van Foula gezien. Op de eerste dag was zij vrolijk. Ze ontving ons hartelijk, wilde zien wie we waren en kwam een knuffel halen. Op de laatste dag waren we weer in haar kennel om haar te meten en te kammen. Ze was neerslachtig en wilde het liefst een beetje liggen.

Dit is typisch iets wat we zien bij honden die gedumpt zijn. Ze wacht duidelijk tot haar baasje terugkomt. Snapt niet goed wat ze daar doet. Toen we nog ‘nieuw’ waren was het interessant, maar toen we ‘ingeburgerd’ waren, bleef ze doen wat ze normaal doet… wachten.
Het doet zeer haar zo te zien. Het is een fantastische meid met een geweldig karakter. Ze is loyaal aan haar vrouwtje, zelfs nu ze niet meer terugkomt.

07-05-2024
Foula heeft zich inmiddels in haar lot berust en is een graag gezien en geknuffeld lid van de safe haven geworden.
Ze houdt echt van een lekkere knuffelpartij, maar kan zich ook prima terugtrekken als ze klaar met je is. Kammen vindt ze ook heerlijk, want ja, das natuurlijk gewoon knuffelen met een kam!
Ze is een rustige en stabiele factor in haar kennel. Haar oortjes bleken erg vies en een beetje pijnlijk. Ze liet het schoonmaken en behandelen heel rustig toe.
Foula heeft niet veel nodig; voornamelijk liefde, op avontuur en een stabiele omgeving. Ze gaat er graag op uit. We zijn er nog niet achter of dat met het wandelen te maken heeft, of meer met het onderzoeken.

 

Virtuele adoptie status van Foula

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!