Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Platonas 🇬🇷 (Ter adoptie)

 • Naam: Platonas (Plato)
 • Leeftijd: ± 11 jr en 2 mnd
 • Geslacht: Reu, gecastreerd
 • Maat: Groot (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 april 2013
 • Gevonden: ± 1 mei 2013
 • Karakter: Goedzak, wil graag contact met zijn mensen en is enthousiast, wil bewegen, is energiek en een sterke hond. Alpha reu, kan niet met alle reuen.
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Onbekend
 • Kan met kinderen: Ja
 • Hoogte: ± 65 cm
 • Ras/type: Griekse Herder

Hoe het nu gaat met Platonas

Update 06-06-2024
Inmiddels mag Platonas vaker mee aan de lijn. De verzorgers zien hoeveel hij daarvan geniet en laten hem op zijn tempo alle blaadjes besnuffelen. Buiten kan hij ook met tante Wendy oplopen; sinds de pups groter zijn en achter de kenneldeuren verdwenen zijn, is Wendy iets minder vaak op het middenterrein te vinden en vaker buiten.
Eenmaal weer binnen kijkt hij vervolgens rustig of alles nog volgens zijn standaard is en geniet ondertussen van de aandacht van de WorkAwayers.

Platonas's verhaal

Het begin: 

Plato werd in april 2013 geboren. Een maand later werd hij op het strand van Kyparissiá gevonden door de 10 jarige dochter van Giannis. Hij zat bij zijn dode moeder en dronk melk bij haar…. De moeder was een volbloed Griekse herder, groot. Giannis heeft Platonas meegenomen om bij hem te komen wonen. Er werden vreemd genoeg geen andere pups bij de moeder gevonden. Later kwam Aris bij Thenia terecht. Hij is in dezelfde maand geboren en lijkt op Platonas. Giannis vermoedt dat ze broers zijn, ze lijken erg veel op elkaar.

Update 01-05-2024
Geheel onterecht dachten we lange tijd dat Platonas met zijn leeftijd niet te bemiddelen zou zijn. Bij het huisje van Giannis in Memi leefde hij aan een enorme lijn tussen twee bomen. Eenmaal op de safe haven in 2022, wilden we absoluut geen honden meer aan de lijn. Ook niet als het een lange was en ook niet tussen twee bomen.

We hebben Platonas uiteindelijk roedelleider van het midden/speelterrein gemaakt. In een kennel voelde hij zich heel naar; je zag hem achteruit gaan. En op het middenveld gaat het heel goed! Hij zorgt samen met tante Wendy voor alle kleinere pups en heeft een kleine eigen roedel om zich heen. Vooral met Wendy is hij echt te schattig.
Visite begroet hij altijd met een knuffel en hij zal ergens in de buurt zijn, wanneer je rondloopt.

Platonas wordt af en toe, even, aan de ketting gelegd, wanneer een andere (alpha) reu uit de kennels gehaald wordt om bijvoorbeeld te gaan wandelen. Dit is nooit langer dan het duurt om de hond door het middenterrein te begeleiden. Hij gaat zelf naar de ketting toe en laat zich rustig aanhaken. Hierdoor loopt hij nu ook prima aan de lijn!

Platonas is inmiddels een jaartje ouder, maar echt nog heel fit en vitaal en het zou fantastisch zijn als we voor deze mooie man nog een eindstation kunnen vinden. Een forever home, met een dak boven zijn hoofd en de zekerheid dat hij elke dag goed voer krijgt en lieve knuffels.
En misschien gaat hij dan zelfs wel met pensioen! Hoeft hij ook van zichzelf niets meer te doen.

Virtuele adoptie status van Platonas

€ 10,00 van € 20,00

Het voer wordt volledig betaald!
Wil je ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!