Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Wendy 🇬🇷 (Ter adoptie)

Spoed
 • Naam: Wendy
 • Leeftijd: ± 3 jr en 2 mnd
 • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
 • Maat: Middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 15 mei 2021
 • Gevonden: ± 15 december 2021
 • Karakter: Fantastisch karakter, mens en hond gericht, speels, lief
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Onbekend
 • Kan met kinderen: Ja
 • Hoogte: ± 47 cm
 • Gewicht: ± 20 kg

Hoe het nu gaat met Wendy

Allerliefste Wendy, een van de meest zachte zielen die wij op de safe haven hebben,  diverse oproepen hebben we geplaatst om Wendy uit Griekenland te halen. Wendy is een van de honden op de safe haven die niet veilig is. Zij kiest ervoor om buiten se safe haven te leven. Ze kan klimmen en klimt over het hek. Ze loopt achter je aan naar binnen, om haar vriendjes en vriendinnetjes te ontmoeten, maar klimt vervolgens zelf weer de safe haven uit, omdat zij té onderdanig is aan de roedel en dat pestgedrag oplevert.

Zij heeft inmiddels een zilveren hondenhok aan het hek, maar zal altijd in gevaar zijn. We proberen de safe haven verborgen te houden voor mensen die het niet goed voor hebben met de hondjes, echter te veel mensen kennen de locatie al en we vrezen bezoek van de verkeerde mensen. Gezien veel vergiftigingen in de omgeving de laatste tijd, is dat ook geen ondenkbaar scenario.
Wendy is in gevaar!

Spoed

We gunnen alle dieren een veilig, liefdevol en warm thuis. Maar sommige dieren hebben het echt nóg harder nodig. Wendy is zo’n hond.

Help Wendy, adopteer of foster!

Wendy's verhaal

Wendy werd in december 2021 gevonden met een heftige pootwond. Toen liet zij al zien wat voor fantastisch karakter ze heeft, want de muilkorf was alleen maar een voorzorgmaatregel; ze gaf tijdens het schoonmaken en behandelen geen enkele kik. Wendy werd vervolgens overgebracht naar de Taverna om te helen en inmiddels is de wond, ondanks de omstandigheden waarin ze leeft, echt heel mooi genezen.

Op 23-05-2022 verhuisde Wendy naar de FTS Safe Haven. Ze zat altijd lekker met Ana bij de kleintjes en vermaakte zich prima. Op de Safe Haven kreeg zij een nieuw kennel maatje: Shep, een grote Griekse Herder. Ze kunnen het samen heel goed vinden, maar toch zou ze liever een eigen mandje hebben.

Ondertussen is Wendy verhuisd naar Tigran. Ook bij hem doet ze het fantastisch. Je kan op de foto goed zien dat haar wond genezen is, maar er nog een litteken achtergebleven is, waar geen haar op groeit. Ook loopt zij af en toe toch wat stijfjes, maar dat weerhoudt haar nergens van.

Update 06-2023
Wendy is werkelijk een van de schatten van de safe haven. Ze is lief, mensgericht, komt om een knuffel, speelt met de andere hondjes op de safe haven en hoor je niet blaffen. Ze is heel zachtaardig. Op Wendy is niets aan te merken, behalve dat ze achter de hekken van de safe haven woont, in plaats van een gouden mandje heeft. Wendy is gesteriliseerd en helemaal klaar om te reizen.

Update 08-2023
Wendy is absoluut een van de favorieten van de familie van Jessica tijdens hun vakantie. Wendy is inmiddels verhuisd naar het speelgedeelte en is een soort surrogaat mama geworden voor alle pupjes. Samen met Platonas past zij goed op en zorgt ervoor dat er ‘gespeelde orde’ heerst. Alle pups zijn dol op haar en Platonas ook. Wendy is goed met alle hondjes.
Haar fantastische karakter is ook weer goed te zien, wanneer Xavi (9jr oud) en Lot (15jr oud) meekomen naar de FTS Safe Haven op hun vakantie. Xavi heeft zichzelf de taak gesteld te kijken welke hondjes geschikt zijn met kinderen en Wendy deinst absoluut niet terug voor deze ‘kleine mensen’. Alle mensen zijn leuk!!! Maar ze verovert echt het hart van Frank. Wendy heeft een zorgend en onderdanig karakter. Zij komt graag voor een knuffel, maar vraagt daar wel jouw toestemming voor. Hoewel ze echt een aanwinst is voor de Safe Haven, hoort ze hier natuurlijk absoluut niet thuis.

Update 02-2024
Wendy leeft tegenwoordig echter grotendeels voor de safe haven. Nadat we diverse malen bericht kregen van Giannis dat Wendy ontsnapt was, hebben we een huisje voor de safe haven voor haar neergezet. Zij kan namelijk klimmen en aangezien ook zij gepest wordt, kiest zij ervoor om de safe haven te verlaten. Zij blijft bij (voor) de safe haven en vraagt zelfs elke dag naar binnen te gaan, want zij geniet van het samen zijn met Platonas, de pups en een aantal andere hondjes. Ze is heel sociaal naar andere hondjes, maar ook heel onderdanig en dus is er bij haar duidelijk tweestrijd, maar heeft ze dat goed opgelost door letterlijk klaar te staan om de safe haven op geleid te worden en zelf er weer af te gaan.

Wanneer je de safe haven nadert, komt ze haar huisje uit en begroet je met veel plezier. Zwaaiende staart, tegen je aan staan, op haar rug liggen… om die heerlijke knuffels te krijgen en als ze de kans ziet, kruipt ze op schoot. Ze wil met je mee naar binnen, volgt je. Als ze je echt mag, gaat ze tegen je aan staan. Iedereen wordt zo ontvangen: bekend en onbekend, volwassen en kind. Wendy is er al meerdere malen op ‘betrapt’ met de zwerfhondjes uit de buurt te spelen. Ze is een super sociaal hondje.

Wendy is écht en oprecht de allerliefste schat van de safe haven. Wij snappen er niets van dat niemand voor haar komt, niemand voor haar valt en wat kan je dan anders dan haar lekker even op schoot te nemen en je door haar laten troosten.

Update 6-4-2024
Ook met Wendy beginnen we met lijntrainen. Gek genoeg, misschien omdat zij altijd al vrij buiten is en zo goed is met mensen, ‘vergaten’ we met haar aan de lijn te lopen. Voor haar is een tuig en een lijn natuurlijk net zo gek als voor elke andere hond. Ze ging ook een beetje in freeze, maar… zodra ze begonnen te wandelen (en met hulp van Mark, die aan de lijn lopen fantastisch vindt) ging het al heel snel heel goed!

Virtuele adoptie status van Wendy

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!