Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Duffy 🇬🇷 (Ter adoptie)

 • Naam: Duffy
 • Leeftijd: ± 4 jr en 4 mnd
 • Geslacht: Reu, gecastreerd
 • Maat: Kleine middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 januari 2020
 • Gevonden: ± 1 mei 2020
 • Karakter: Zelfstandig, lief, speels, sociaal bij vertrouwen, vrolijk, houdt van knuffelen en luieren
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Ja
 • Kan met kinderen: Onbekend
 • Hoogte: ± 49 cm
 • Gewicht: ± 20 kg

Het begin

Duffy is samen met zijn moeder gevonden in Neo Agrilia, een dorp wat bekend staat als een plek waar heel veel met gif vermengd eten gegooid wordt. Giannis heeft ze beide meegenomen naar de safe haven.
Duffy was in het begin heel verlegen. Na twee maanden voorzichtig benaderen, kon Giannis hem aaien.

Het heden

07-2020
Duffy doet het met Giannis hartstikke goed, hij is helemaal opengebloeid. Je hebt wat geduld nodig om zijn vertrouwen te winnen, maar hij heeft een fantastisch zachtaardig karakter. Hij weegt nu rond de 17 kilo.  Als er bezoek komt, komt hij kennis maken. Hij is dan enthousiast en staat gezellig te kwispelen. Hij is fantastisch en geduldig met de andere pups (die soms heel onstuimig zijn), speelt ook met de oudere honden en kan goed met katten en kippen én mensen dus.

12-2023
Duffy blijft stabiel vrolijk en knuffelig. Hij wil zelfs gekamd worden, terwijl hij met zijn korte vacht toch niet echt wat heeft om weg te borstelen. Hij geniet gewoon van de aandacht.
Duffy is op zoek naar een baasje wat hem lekker aandacht kan geven. Hij gaat goed met alle hondjes en in het oude huisje was hij katjes en kipjes gewend. Het is een hele chille jongeman, die we eigenlijk voor ons gevoel overal zouden kunnen plaatsen, maar het liefst bij die hele speciale baas.
Hij is goed met kindjes en vreemden en met zijn 49 centimeter echt een heel mooi maatje.

15-03-2023
Er is geen verandering bij Duffy. Misschien is hij nog iets rustiger geworden. Duffy verdient de volledige aandacht een baasje.

11-11-2022
van de vrijwilliger ter plaatse:  Duffy is een lief kereltje van bijna drie jaar oud en ongeveer 20 kilo. Hij is een beetje een lonewolf in de roedel en regelt zijn zaakjes zelf, zonder zich teveel te bemoeien met de andere honden. Dat betekent niet dat hij niet goed is met andere honden, integendeel zelfs, maar hij houdt zich wat op de achtergrond. Ligt vaak op zijn huisje om het allemaal aan te kijken en blaft alleen als íedereen blaft op de SH, naar jakhalzen of vossen.
Duffy komt niet zomaar naar je toe als je de kennel inloopt, maar als je eenmaal zijn aandacht hebt is het een lieverd. Knuffelt graag, is geen springertje en geeft zich “over”.
Duffy is erg sociaal naar mensen, maar je moet wel even zijn vertrouwen winnen. Iemand die hem de volledige aandacht zou geven, zou fantastisch zijn. Hij is een sterke jongen, met een mooie grote kop. Sociaal (na vertrouwen), lief en speels. Wat wil je nog meer?!

25-04-2024
Duffy is sinds hij op de safe haven gekomen is lekker stabiel. Het is een vrolijk mannetje, die echt van een goede knuffel houdt, maar ook graag een beetje luiert.
Er viel weinig spannends over hem te vertellen, tot hij vorige week aangevallen werd door de reu uit de kennel naast hem. Hij werd met zijn poot door het hekwerk getrokken en zijn pezen waren zelfs zichtbaar. Duffy gaat over het algemeen heel goed met andere honden en we weten niet wat het gevecht getriggerd heeft.
Gelukkig is het niet al te ernstig en kon hij met wat hechtingen weer naar huis. Met een grote lampenkap op verblijft hij tijdelijk in de kleine caravan, tot hij voldoende hersteld is om terug te gaan naar zijn kennel.

Virtuele adoptie status van Duffy

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!