Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Randy 🇳🇱 (Herplaatsing)

Herplaats hond Randyzoekt thuis
 • Naam: Randy
 • Leeftijd: ± 3 jr en 2 mnd
 • Geslacht: Reu, gecastreerd
 • Maat: Grote middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Nederland
 • Geboren: ± 1 maart 2021
 • Gevonden: ± 1 juli 2021
 • Karakter: Lieve aanhankelijke jongeman met veel energie, goed met dieren en mensen
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Ja
 • Kan met kinderen: Ja
 • Hoogte: ± 61 cm
 • Gewicht: ± 25 kg

Het begin

28-7-2021
Randy werd achtergelaten in een veld. De man van wie het veld was, wilde Randy niet en belde Giannis op om hem weg te komen halen. Aangezien er in Griekenland op dit moment heel erg Parvo heerst, vroeg Giannis de man om Randy nog een maand bij hem te houden. Hij kreeg meteen zijn eerste vaccinatie en een combo pil tegen parasieten. Giannis zou na een maand terug komen en hem meenemen. Giannis kwam na 20 dagen terug en vond Randy aan 1 meter ketting aan een boom gebonden. De man had Randy aan iemand meegegeven ter adoptie (tegen de wil van Giannis in) en toen de adoptant hem terug kwam brengen, heeft hij hem aan de boom gebonden. Randy stond daar zonder water of voer.

Randy heeft op 28-07 zijn tweede vaccinatie gehad en is zo goed als klaar om naar zijn nieuwe thuis te vertrekken. Randy heeft nog wel de neiging om al het eten van de andere pups weg te kapen. Hij eist het op. Ook met het water doet hij dat nog. Een gevolg van honger en dorst hebben…. Dit is prima af te leren, zodra hij weet dat hij altijd eten en drinken zal hebben bij zijn baasje, zal dit gedrag voorbij gaan.

16-07-2022
Randy is verhuisd naar de FTS Safe Haven. Zijn introductie ging heel goed en hij geniet van de aandacht. Er wordt een goede kennel voor hem uitgekozen. Randy is een ontzettend vriendelijke, zachtaardige hond, fantastisch met de andere hondjes.

28-02-2024
Randy is best een stabiele factor op de safe haven. Hij valt niet op, maar is zeker ook niet onopvallend. Samen met Buscuit zit hij in een kennel achterin de Safe Haven. Wanneer er mensen dichterbij komen, wil hij graag gezien worden en hij duwt dan zijn koppie door het gat van de deurklink om dichterbij je te zijn. Het maakt de bezoekers altijd aan het lachen.
Hij is dus wel in voor een knuffel en aandacht en als je in zijn kennel gaat zitten, komt hij er uitgebreid van genieten. Randy is goed met alle mensen (dus ook de kleinsten) en honden. Hij heeft een gezellige energie.

 

Het heden

14-05-2024
In april 2024 werd Randy uitgekozen om als foster-optie-adoptie naar Nederland te komen. Zijn bloedtesten waren prima, zijn tandjes niet helemaal. We lieten daarom onder narcose zijn tandjes poetsen en hij was klaar voor de grote oversteek!
De ontmoeting verliep fantastisch. Al aanwezige huishondje Bailey leek hem prima te accepteren en hij was vanaf het eerste moment een blij ei en volgde in alles met vrolijkheid. Na 1 dag kwam het bericht al: “deze gaat hier nooit meer weg”. Hij was geadopteerd!

Randy had dus een fijn huisje gevonden maar helaas kwam er een omslag en niet bij Randy; die doet het volgens de adoptant meer dan fantastisch en is echt een geweldige hond. Bailey lijkt het niet aan te kunnen dat Randy in huis gekomen is. Hoewel zij voorheen met 3 andere hondjes geleefd heeft, maakt zij zichzelf nu stuk van de stress. Er gebeurt niets (zichtbaar) tussen Randy en Bailey, maar zij trekt zich terug, leeft voornamelijk nog boven en bijt en likt haar pootjes stuk. Ze laten elkaar volkomen links liggen en toch gaat zij er zichtbaar slecht onder.

De adoptant heeft nu het zware besluit genomen dat Randy toch niet kan blijven en we op zoek moet naar zijn for-ever-home.

Wie is Randy?

Randy is dus een blij ei. Hij pakt alles met alle vier pootjes aan: speelt, rent, loopt heerlijk aan de lijn, gaat het water in en is vriendjes met diverse hondjes. Hij is sociaal naar mensen en honden, benadert mensen en kinderen rustig en vrolijk, kan met andere hondjes zijn, maar zou het als hondje alleen ook prima doen en hij laat zich lekker knuffelen.

Hij kan goed alleen zijn. Als de deurbel gaat of de voordeur open gaat, geeft hij eens een blaf en houdt dan snel weer op.

Randy springt zo in de auto (vindt het in de auto soms dan wel een beetje spannend) en houdt echt van zijn wandelingen, hoewel hij ook heerlijk kan loungen.

“Hij is altijd vrolijk en vindt het leven leuk.”

Virtuele adoptie status van Randy

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!