Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Helias 🇬🇷 (Ter adoptie)

 • Naam: Helias
 • Leeftijd: ± 2 jr en 8 mnd
 • Geslacht: Reu, gecastreerd
 • Maat: Groot (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 15 november 2021
 • Gevonden: ± 15 april 2022
 • Karakter: Een babbelkont met een gezellige inslag, veerkrachtig
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Onbekend
 • Kan met kinderen: Ja
 • Hoogte: ± 61 cm
 • Gewicht: ± 30 kg

Hoe het nu gaat met Helias

25-06-2024
Het is aandoenlijk te zien, hoe Helias er als jongeman uitzag. Nu, met zijn lekkere brede kop en zekere verschijning, kan je je niet voorstellen dat hij in het begin wat voorzichtig was.
Helias is zowel een mensenhond als hondenhond! Hij is de roedelleider van het middenterrein en doet dat op een rustige manier. Hij hoeft zijn stem niet te verheffen, of aan te komen stormen; hij is er gewoon. En waar Helias is, gaan de andere honden ‘in het gelid’. Hij heeft het stokje inmiddels helemaal overgenomen van Platonas en Plato is daar helemaal oké mee. Die is blij niet meer overal wat van te hoeven vinden.
Helias kan ook goed met de roedelleider van de caravan crew. Hij beweegt zich soms ook daar en Thanassis is ook welkom op het middenterrein. Er is veel onderling respect.

Helias is zeker een van de favorieten van sommigen van ons. Het is zo’n enorme knuffelkont en weet zich snel voor je te winnen, als hij zijn kop in je schoot legt. Ook met mensen en kinderen is hij heel rustig; hij zal nooit op je afstormen en tegen je aan springen, hij staat er gewoon en komt rustig tegen je aan staan.
Hij vindt wandelen ook helemaal fantastisch! Hij laat zich heel makkelijk geleiden en volgens WorkAwayer Birgit: “Hij laat het blijken als hij genoeg gehad heeft en weet zelf de weg naar huis wel”. Hij loopt of hij aan de lijn alsof hij al jaren niet anders doet.

Kortom Helias is een top dog!
En hoewel hij het op de safe haven als een van de weinigen echt goed doet, zijn we toch echt op zoek naar een gouden mand voor hem.

Helias's verhaal

Het begin:
Helias is in april 2022 aangetroffen langs de kant van de doorgaande weg van Filiatra naar Kyparissia. Hij was zwak en vermagerd. De eerste maand heeft hij helaas in een bench moeten leven, omdat hij niet in de roedels gezet kon worden. Hij was een van de eersten die over ging naar de FTS Safe Haven.

Helias ‘praat’. Hij heeft je veel te vertellen en niet alleen met zijn ogen, maar ook in allerlei geluidjes…

28-07-2022 

Helias weegt nu ongeveer 16 kilo en is te zachtaardig voor de Safe Haven. Hij wordt continu gepest door sommige honden en als Giannis niet aanwezig zou zijn, zou hij ook echt aangevallen worden. Hij is lief, mensgericht, kan heel goed met heel veel hondjes, maar sommigen kunnen hem dus niet goed hebben. We zijn met spoed op zoek naar een andere oplossing.

22-08-2022
Helias heeft het niet makkelijk. Hij is heel zachtaardig en rustig en kan niet goed aarden op de FTS Safe Haven. Hij gaat problemen uit de weg, maar het is hem gewoon te druk. Hij is lief en komt graag voor een knuffel. Voor de rest houdt hij gewoon echt van zijn rust. In een kennel was geen succes en daarom woont hij sindsdien bij de caravan. Maar dat is midden tussen de pups en de eigen honden van Giannis en eigenlijk ook tussen een heleboel anderen.. en dan nog de hondjes die ‘op visite’ komen van uit de kennels om te socialiseren. Helias is nog net geen jaar en we willen zo graag dat hij zijn eerste jaar in zijn #foreverhome viert!

13-10-2022
Een belangrijk dag voor Helias! Hij wordt gecastreerd. Hij heeft alles goed doorstaan en is aan het bijkomen op de FTS Safe Haven

13-03-2023
Helias woont nog steeds bij de caravan. Hij is daar opgegroeid, maar het wordt wel steeds drukker, met al die hondjes die opgroeien en bij de safe haven blijven. Hij ligt goed in Caravangroep, speelt met de boss en zoekt affectie bij de man-boss. Helias is echt heel erg klaar voor zijn eigen mandje.

08-2023
Helias is uitgegroeid tot een fantastische hond. Hij is goed aanwezig in de groep en schaart zich vlak onder de roedelleider. Het is een gevoelige jongen en soms botsen die twee kwaliteiten een beetje met elkaar. Wanneer er visite komt op de safe haven, komt hij altijd even loeren. Hij is goed met alle mensen, inclusief kinderen.
Wie ben je? Wat kom je doen? En vooral: zijn er nog knuffels voor mij bij? Want knuffelen kan hij als de beste.
We zien Helias prima als hondje alleen, maar ook in een (kleine) roedel zal hij goed functioneren.

19-03-2024
Helias is een fantastische hond en blijft de grootste mensenvriend. Hij wil altijd een knuffel en staat (letterlijk ook) vooraan wanneer er visite is. Ook Helias loopt prachtig aan de lijn en hoewel hij geniet van zijn tijd buiten, “hoef je hem de weg terug niet te vertellen.” Hij liet het Birgit weten toen hij uitgewandeld was en wist de weg naar huis heel prima zelf te vinden. “Helias is a calm, friendly and endearing dog. He seems to be used to walking on a leash and really appreciates it.”
Helias is inmiddels de roedelleider van zijn eigen roedeltje. Hij leeft het meest op het middengedeelte en ‘maakt daar de dienst uit’. Thanassis is en blijft de hoogste in rang en hij zal daar nooit mee spotten; hij kent zijn plaats.

Virtuele adoptie status van Helias

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!