Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Gordon 🇬🇷 (Ter adoptie)

 • Naam: Gordon
 • Leeftijd: ± 3 jr en 10 mnd
 • Geslacht: Reu, gecastreerd
 • Maat: Middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 1 augustus 2020
 • Gevonden: ± 1 juni 2021
 • Karakter: Rustig, goedzak, knuffel, voorzichtig, gevoelig
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Onbekend
 • Kan met kinderen: Ja
 • Hoogte: ± 55 cm
 • Gewicht: ± 20 kg

Hoe het nu gaat met Gordon

Gordon is een knappe jongen. Mooi van buiten en van binnen. Hij heeft prachtige, doordringende, blauwe ogen en een grappig zwart oor.
Van binnen is hij een van de meest zachtaardige en mooie honden die we op de safe haven hebben. Hij kan tegenwoordig met alle honden samen én met alle mensen; zelfs de allerkleinsten.

Gordon is ooit in huiselijke kring opgegroeid en op straat gezet. Dat is dan ook nog steeds te zien aan de manier hoe makkelijk hij mee te nemen is aan de lijn. Hij geniet ervan om uit de kennel te zijn en te wandelen. Dit gun je hem toch elke dag wel?

Hij zit momenteel (juni 2024) in een kennel met Maradona en Zane. En dat is een goed combinatie.

Gordon's verhaal

Het begin:
Gedurende twee dagen lang werd Giannis gebeld over deze prachtige jongen met 2 blauwe ogen. Deze “zwerfjongen” liep al 3 dagen rond in Kyparissia en is aangereden op het strand. Giannis heeft hem gevangen en meegenomen naar de dierenarts, die zag gelukkig geen ernstige verwondingen. Hij wordt geschat op circa 10 maanden.
Gordon is opgegroeid in huiselijke kring en daarna op straat gezet. We weten niet waarom. Hij heeft een super vriendelijk karakter.

03-10-2021

Daphna had de kans met deze vriendelijke vriend te wandelen. Gordon is een ontzettend lieve, rustige jongen. Na de korte wandeling, mocht hij nog een tijdje aan de boom aangelijnd blijven, tot zijn hok schoongemaakt was. Het was werkelijk hartbrekend hem weer in de kennel te moeten stoppen. Tijdens de wandelingen met de andere hondjes, volgde hij rustig waar je heen ging én of je misschien nog even terug kwam. De auto stond naast hem geparkeerd en Daphna kon er niet aan voorbij hem iedere keer even een knuffeltje te geven wanneer ze iets moest pakken.

16-05-2022

Gordon is verhuisd naar de FTS Safe Haven. Hij doet het daar werkelijk geweldig. Vindt het heerlijk zijn beentjes te strekken en samen met zijn vrienden Maradona en Obi II te spelen. Hij kan goed met bijna alle andere honden en is dol op aandacht van mensen. Het is een hele sociale goedzak.

23-06-2022
Stapte Jessica de kennel in. Jessica is een bekende voor hem en na een half jaar begroette hij haar vrolijk. Gordon is een lieve vriend die voor altijd je maatje zal zijn..

02-10-2022
We zien aan Gordon dat het leven op de Safe Haven en de kennelgenoten bepalen hoe hij zich nu gaat gedragen. Waar hij eerst best heel aanhalig was en graag bij je kwam voor een knuffel, komt hij nu voorzichtig naar me toe en laat zich wegsturen door (hond) Xavi. Als ik probeer bij hem te komen, komt Xavi er steeds tussen.

11-11-2022
Update van de vrijwilliger Nick ter plaatse:
De voorstelling en mening die de vrijwilliger ter plaatse van Gordon heeft, is gebaseerd op twee maanden vrijwilligerswerk. Wij weten dat Gordon heel mensgericht was in de Havenhokken. Zijn verblijf op de Safe Haven tekent hem momenteel:

“Gordon is een prachtige, witte hond van zo’n 18 kilo. Wat direct aan hem opvalt zijn, zijn twee hemelblauwe ogen. Prachtig! Behalve zijn ogen heeft hij een mooie bouw en een mooie kop.
Gordon is niet de meest sociale hond naar mensen toe, maar wel binnen de roedel. Hij vind mensen een beetje spannend. Ik geloof 100% dat Gordon wel een sociale hond kan worden, want er zit geen gevaar in. Speelt graag met zijn vriendjes in de kennel en kan een druktemaker zijn. Hij is wel altijd heel alert en is de eerste die begint te blaffen zodra er buiten de hekken wat rondloopt.
Een mooie hond, die een groot stuk land nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen en waar niet teveel mensen zijn.”

12-02-2023
Het lijkt of Gordon met het verplaatsen van Xavi uit de kennel wel weer iets meer toenadering zoekt. Maar hij heeft toch ook een behoorlijke knauw gehad. Deze voorzichtige, lieve, sociale jongeman heeft een kans nodig. Iemand met geduld, die hem wil laten, tot hij zelf bij je komt. Wij weten hoe hij is. Een karakter verandert niet… hij moet gewoon zijn kans krijgen.

11-05-2023
Omdat Gordon in een speciale kennel zat voor ontsnappende honden en hij geen ontsnapper is, zou hij gisteren overgeplaatst worden naar de kennel van Mellon. Hij heeft eerst heerlijk op de binnenplaats gesnuffeld. Vervolgens bleken Boubee en Maradona niet helemaal lekker te gaan samen en dus is Gordon terug geplaatst en Maradona bij Mellon gezet… maar hij heeft wel even lekker rondgelopen.
Gordon is een rustige, lieve jongeman, die erg van een knuffeltje houdt. Hij is absoluut niet haantje de voorste en heeft in het verleden nog al eens het onderspit gedolven. Gordon kan wel wat 1 op 1 aandacht en knuffelmomenten gebruiken!

17-08-2023
We zagen in juni al dat Gordon zich stukken beter voelde! Hij kwam (samen met Maradona) meteen op je af. Maradona geeft hem dus duidelijk de ruimte om ook te mogen zijn, want er is geen sprake van wegduwen, tussenkomst of jaloezie. Gordon nam uitgebreid de tijd om te knuffelen en werd lang geborsteld door Petra.
Toen Jessica samen met zoon Xavi (9jr) bij zijn kennel kwam, leefde hij helemaal op! Hij stond te trappelen om de kleine Xavi weer te zien en hoewel er balletjes mee waren, wilde hij het allerliefst knuffelen. Ook, voor hem relatief nieuwe, Frank werd met veel liefde begroet.

10-10-2023
Tijdens ons bezoek in oktober wisten Gordon en Maradona te ontsnappen. Wat een pret hebben ze gehad! De hele shelter was in rep en roer, want Gordon was keihard over het veld aan het rennen, met alle pups achter zich aan. Maradona daarentegen was gewoon wat aan een struik aan het ruiken.
Hij liet zich makkelijk weer pakken en met Maradona terug de kennel in leiden, wat een droppie is het toch ook. Gordon kan duidelijk wel wat uitdaging gebruiken.

18-03-2024
Knapper dan Gordon wordt het bijna niet. Niet alleen is hij van buiten ongelooflijk mooi, met zijn prachtige doordringende blauwe ogen, zijn guitige zwarte oor en vlekjes, maar ook van binnen is hij een van de meest zachtaardige en mooie honden die we op de safe haven hebben. Hij kan met alle hondjes!!! En waar hij zeker mee kan, is met alle mensen; zelfs de allerkleinsten.
Gordon is dus ooit in huiselijke kring opgegroeid en op straat gezet. Dat is dan ook nog steeds te zien aan de manier hoe makkelijk hij mee te nemen is aan de lijn. Hij weet hoe dit moet! Hij kent dit!
Natuurlijk hebben we hem uit de havenhokken ook wel eens meegenomen, maar dat was maar sporadisch en kort.
Hij geniet van zo’n wandeling! Dit gun je hem toch elke dag wel?

20-06-2024
Super sociale, lieve en prachtige Gordon valt op. Dat moeten de bezoekers Astrid en Alex ook gedacht hebben, toen ze Gordon en kennelgenootje Maradona meenamen buiten de safe haven voor een wandeling.
Gordon loopt al prima aan de lijn, hoewel hij niet vaak meegenomen wordt. Sinds kort zit ook Zane in deze knuffelkennel! Hij voegt er goed bij.

Virtuele adoptie status van Gordon

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!