Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Essy 🇳🇱 (Ter adoptie)

Adoptiehond Essy bij de foster in nederland in de tuin
 • Naam: Essy
 • Leeftijd: ± 1 jr en 0 mnd
 • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
 • Maat: Middelmaat (geschat)De maten en gewichten bij deze pup zijn een schatting van de uiteindelijke maat, gebaseerd op de inschatting van de rescuer en de dierenarts.
 • Locatie: Nederland Foster
 • Geboren: ± 5 mei 2023
 • Gevonden: ± 20 juni 2023
 • Karakter: Knuffelig, speels, nieuwsgierig
 • Kan met andere honden: Ja
 • Kan met katten: Waarschijnlijk
 • Kan met kinderen: Ja
 • Gewicht: ± 17,5 kg (04-2024)

Het begin

Op 20-06-2023 stond er een onbekende jongedame voor de poort met een krat met 7 pups, die van de straat bij het benzine station van Kopanaki geplukt waren. Ze wist niet wat ze met de pups moet doen en had rondgevraagd tot iemand haar op Giannis wees. Ze werden in de kofferbak van een auto gebracht. De pups waren ongeveer 45 dagen oud en er was geen moeder in de buurt. Alleen zouden ze het niet overleefd hebben. De verantwoordelijke gemeentelijke ambtenaar werd gebeld, maar gaf natuurlijk niet thuis.

Essy zat (on-) zichtbaar onder de parasieten en werd liefdevol door ons op de safe haven ontvangen. Essy was vanaf het begin af aan de meest gevoelige. Ze liet zich makkelijk hanteren en hield wel van een knuffel. Het harde en drukke leven van de safe haven was echter lastig voor haar. Toen het tijd werd om achter de kenneldeuren te verdwijnen, werd het voor Giannis teveel en hij besloot Essy bij zich te houden bij de caravan crew, na haar sterilizatie.

Toen bleek dat zij veelvuldig gepest werd, in de hoek gedreven werd en zelfs gebeten werd en vlak erna een incident plaatsvond met dodelijke afloop, werd eindelijk een foster voor haar gevonden. Iemand die er speciaal is voor de honden die in gevaar zijn.

Klik hier voor haar puppy album op Facebook, waar updates van het nest en nog veel meer foto’s instaan. 

Klik hier voor Essy’s eigen album op Facebook

Het heden

22-04-2024

Essy is nu bij een ervaren foster met een eigen (grotere) roedel met honden van elk formaat. Essy ontwikkelde zich op de safe haven, in voorbereiding op haar reis naar Nederland, heel goed. Ze ging steeds vrolijker mee op wandeling, was altijd geïnteresseerd in alles wat iedereen deed en kwam steeds vaker een knuffel halen.

Op Schiphol liep zij dapper mee, al steun zoekend bij Rosa. Bij thuiskomst verliep de kennismaking met de andere hondjes perfect.

Zij is heel onderzoekend, is graag bij je in de buurt en heeft nog geen ongelukje in huis gehad.

De foster neemt haar bewust nog niet mee op wandeling, hoewel ze merkt dat ze dat wel graag zou willen. Essy is nooit alleen, want de foster loopt in twee rondes met haar roedel en dus zijn er altijd hondjes bij Essy terwijl ze die uurtjes zonder mens thuis is. Ze is dan erg blij wanneer de foster weer thuiskomt en geniet dan van een knuffel.

Wanneer je haar plotseling in het voorbijgaan aanhaalt, kan ze nog een beetje schrikken, hier zal ze gerust snel aan wennen. Ze eet heel goed en gaat lekker mee met de roedel. In de tuin ‘assisteert ze’ bij het tuinieren: loopt over de vijver, graaft kuiltjes, rent met Murphy, maar weet ook heel goed wat in het zonnetje liggen is. Ze slaapt goed door en ligt in haar eigen mandje in de gang, met zicht op de foster.

Virtuele adoptie status van Essy

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!