Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Ellie 🇬🇷 (Ter adoptie)

Spoed
Adoptiepup Ellie, teefje ter adoptie. Griekenland
 • Naam: Ellie
 • Leeftijd: ± 0 jr en 3 mnd
 • Geslacht: Teef, nog ongesteriliseerdDieren ouder dan 1 worden altijd geholpen voordat ze gaan reizen.
 • Maat: Grote middelmaat (geschat)De maten en gewichten bij deze pup zijn een schatting van de uiteindelijke maat, gebaseerd op de inschatting van de rescuer en de dierenarts.
 • Locatie: Griekenland FTS
 • Geboren: ± 3 november 2024
 • Gevonden: ± 3 mei 2024
 • Kan met andere honden: Onbekend
 • Kan met katten: Onbekend
 • Kan met kinderen: Onbekend
 • Hoogte: ± 35 cm (03-05-2024)
 • Gewicht: ± 10 kg (03-05-2024)
 • Ras/type: Duitse herder mix

Meer informatie

Deze pagina is nog niet volledig gevuld met de informatie over Ellie.Vraag ons vrijblijvend om meer informatie.Bekijk het facebookalbum van Ellie voor meer informatie en foto's.

Ellie's verhaal

03-05-2024

Ellie is een bekende pup in Kopanaki. Zij is al meerdere malen in gezelschap van een meisje van een jaar of 13 gezien, die claimde dat het haar pup was. Zij wonen aan de rand van Kopanaki, aan de snelweg.

Giannis en Nikos hebben haar al een paar keer aangesproken over de pup, die over de snelweg heen rent en een eind richting Dorio gesignaleerd is. Helaas zijn de ouders niet te spreken en liepen de gesprekken dus via haar.

In de tuin ligt een kleine Duitse herder aan een korte ketting. Zij is de moeder (volgens het meisje), de vader is natuurlijk onbekend. Zij heeft in januari 6 pups gebaard en dit is de laatste. De pup springt over het muurtje en daarom loopt ze over de snelweg. Natuurlijk wordt er gesproken over de wet, over sterilisatie, over hun verplichtingen. De ouders krijgen ze nooit te spreken, maar het meisje is oud genoeg. Ze zegt de dingen met de ouders te bespreken.

Gisteren ging het te ver. De pup is in gevaar en dus werd nogmaals rondgevraagd of er acties ondernomen zijn en uiteindelijk werd de pup, die Jamie Ellie genoemd heeft, in de auto gezet. Ze rook of ze een kadaver had gegeten of er in gerold had. De ouders van het meisje zijn aangegeven en Ellie is meegenomen naar de shelter. Ze kreeg haar eerste vaccinatie en antiparasieten pil en moest in quarantaine om te zien hoe ze zou reageren op alles.

In quarantaine? De caravan is bezet, de officiële quarantaine en de gangen ervan… bezet. En dus heeft zij de nacht in de corridor doorgebracht, in de hoop dat zij geen parvo meedraagt, want dat zou betekenen dat de toegang en doorloop nu besmet is.

Vandaag (03-05-2024) hebben we geprobeerd haar chip uit te lezen (geen chip). Ook dat wordt aan de lijst met beschuldigingen toegevoegd. Maar of het wat uit zou halen? Als ze ongechipt is, kunnen de eigenaren claimen dat het niet hun pup is en vervallen alle beschuldigingen.

Ellie woog op 03-05-2024 10 kilo/35cm.

De safe haven is vol. We hebben de laatste maanden heel veel pups geweigerd en op veilige plekken achtergelaten. We hebben heel veel mensen teleur moeten stellen, zelfs onze eigen mensen. Nood breekt wet? Of zijn het de eigenaren die de wet gebroken hebben? In ieder geval is er weer een extra mond te voeden. De verantwoordelijke gemeenteambtenaren gaven niet thuis. We zullen altijd proberen.

Virtuele adoptie status van Ellie

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!

Foto's