Vluchtbegeleiding


Zo nu en dan mag er een hond vertrekken naar Nederland, omdat deze hier gefosterd gaat worden of omdat deze geadopteerd is. Om te kunnen reizen hebben de dieren een vluchtbegeleider nodig. Wist u dat u op uw vluchten ons daarmee kan helpen?

Omdat maar weinig mensen dit weten, geven wij een uitgebreide uitleg van hoe dat gaat.

Het aanmelden kunt u het beste ruim van te voren doen (ongeveer drie weken voor vertrek). Wij moeten de honden namelijk reis klaar maken en hier is tijd voor nodig (vaccinaties, sterilisaties etc.). Daarnaast moeten we checken of er ruimte in het vliegtuig is.

Dag van vertrek:
Op de dag van vertrek ontmoet u iemand van de stichting op het afgesproken tijdstip op de luchthaven. U checkt in zoals u gewend bent. De vrijwilligers helpen u met het inchecken van de hond(en) en overhandigen u hierbij de benodigde papieren.

Het vervoeren van honden in het ruim:
Voordat de transportkennel in het vliegtuig gaat, wordt deze volledig gescand. Alleen indien de kennel volledig gecheckt is, worden de hond/kat en de kennel door het grondpersoneel meegenomen en naar het vliegtuig gebracht.

Het vervoeren van honden in de cabine:
Puppies, kittens, volwassen honden en katten minder dan 10kg mogen worden meegenomen in een reistas in de cabine. Deze reistas wordt net als uw normale handbagage gescand.

Aankomst op één van de luchthavens in Nederland:
Bij de aankomst op de luchthaven in Nederland kunt u de kennels met de honden ophalen bij de band waar de bijzondere bagage aankomt. Nadat u al uw bagage heeft opgehaald, loopt u naar de aankomsthal. Hier staat iemand van de organisatie uit Nederland, eventueel met de nieuwe baasjes, op u te wachten om de honden en de paspoorten van u over te nemen.

Alleen maar blije gezichten! Het kost u dus niets, behalve een beetje tijd; het organiseren wordt allemaal door de organisatie gedaan. Doordat u zich aanbiedt als vluchtbegeleider kan er weer een hondje naar zijn gouden mandje. Wij zijn u hier erg dankbaar voor!


Help make life a little better.