Orsa’s safe haven

Afgelegen, weg van dreiging, ligt de safe haven van Orsa. Hier wachten ongeveer 20 honden en een wisselend aantal pups op hun ‘voor altijd huisje’. Alle honden en pups zijn zwervers met een verhaal. De verhalen zijn na te lezen in de albums op onze Facebook site. Om toch een beeld te geven, wordt beneden het verhaal van Zizou verteld.

Bij Orsa zijn ook honden die niet geadopteerd kunnen worden. Dat kan zijn omdat zij bijvoorbeeld te zwaar zijn voor transport, of een complexe medische aandoening hebben.

Naast de opvang van deze rescues is zij officiële vrijwilliger voor de municipaliteit Trifiliá en rijdt zij uit om zwervers te vangen voor het steriliseren en castreren, waarna zij ze weer terug zet in hun leefgebied (wanneer de gezondheid dat toestaat). Tevens wordt zij gebeld wanneer er weer een nest pups in een container, of zwervend langs de weg, gevonden wordt. Zij ontvangt door deze status +/- 25 zakken voer per jaar; veel te weinig. Alle vaccinaties, overige medicijnen en voer betaalt zij uit eigen zak, van haar pensioen.

Onder een kleine impressie van de dieren die bij Orsa wonen. De te adopteren honden zijn te vinden op onze Facebook site.

Filiatrá


Zizou

Het verhaal van Zizou:
Zizou was de bijnaam van een jongen die bij zijn ouders opgroeide in Filiatrá. Zizou wordt eigenlijk gebruikt als scheldwoord voor iemand met een verstandelijke beperking. De lieve, mooie jongeman met helderblauwe ogen, functioneerde als kleine jongen.

Toen zijn ouders uit elkaar gingen, inmiddels was hij 30 jaar, bleef hij achter bij zijn vader. Zijn moeder verhuisde naar Kyparissiá. Zijn vader zorgde slecht voor hem en ondanks dat de gemeenschap hem zijn bijnaam had bezorgd, gaf men wel eten of geld om eten en kleding te kopen. Zizou’s hond was altijd bij hem in Filiatrá.

Zijn moeder hoorde dat hij wat geld had en nam haar zoon vervolgens in huis in Kyparissiá. Zijn hond moest hij achterlaten.
Toen het geld op was, zette zij hem op straat. Zizou kende Kyparissiá niet en wist niet hoe hij moest overleven. Hij zwierf rond, had honger en toen hij ziek werd verstopte hij zich in het oude treinstation van Kyparissiá. Zizou had een longontsteking.

In het treinstation stierf hij helemaal alleen… Bij zijn uitvaart in Trifiliá liep zijn hond achter de stoet aan. Op de begraafplaats ging zijn hond bij het graf zitten treuren en wilde er niet meer vandaan. De familie wilde niet voor de hond zorgen en vroeg Orsaliá om hem daar weg te halen. Sindsdien woont Zizou bij Orsa.

Zizou staat helaas aan de ketting (een lange), simpelweg omdat hij altijd terug naar zijn baasje wil… Hij rent wel regelmatig onder begeleiding rond.
Zizou is een grote jongen van bijna 2 jaar, ontzettend trouw, loyaal, knuffelig, gevoelig, waaks, energiek en aanhankelijk. Hij is zo’n 65 a 70 cm hoog. Hij is sociaal met andere honden. Katten is onbekend. Hij is vriendelijk voor kinderen.


Help make life a little better.

Wilt u Orsa steunen, doneer dan op rekeningnummer NL14BUNQ2042048275
(BIC: BUNQNL2AXXX) t.n.v. Stichting For the Strays – Paws of Greece (FTS) o.v.v. Orsa.
Of via Paypal: wehelpdogs@outlook.com o.v.v. Orsa
Of vraag ons via onderstaande knop een Tikkie te sturen; u kunt zelf een bedrag naar keuze invullen.
Of maak direct aan ons over via onderstaande knop.
U kunt ons ook vragen een Tikkie te sturen via het contactformulier; u kunt zelf een bedrag naar keuze invullen.