Nikos’ katten kolonies

Naast de opvang van 20+ onbemiddelbare katten (vanwege ziekten en aandoeningen) in huis, voert Nikos zo’n 250 katten in kolonies verspreid over Kyparissia en Filiatrá. Dit kost hem ruim 2 uur per keer, drie keer in de week en €85,00 per week!

In 2020 heeft hij 120 katten gesteriliseerd of gecastreerd, waarvan. Hij krijgt hierbij gelukkig ook ondersteuning van o.a. GAR (Greek Animal Rescue, UK). In juni 2021 staat de teller al op 105! Hij vindt tot zijn spijt elke dag wel een ‘intacte’ poes of kater.
Buren, die niet over een auto beschikken, helpt hij met het brengen en halen van de katten die geholpen moeten worden… dit doet hij allemaal naast zijn werk.

Ik mocht in 2019 met hem mee naar zijn katten kolonies in Kyparissia en was 1,5 uur in zijn gezelschap. Hij vertelde me veel over de kolonies, maar ook over de Grieken en hun omgang met honden en katten. Hieronder een kleine impressie van de foto’s die ik maakte. Het verhaal is terug te lezen in mijn blog.

Nikos kan gesteund worden door een van zijn ‘huiskatten’ virtueel te adopteren, of door te doneren met de beschrijving ‘Nikos’.

Kyparissia

Helaas merkt Nikos, doordat de sterilisatie programma’s stopten, dat het aantal zwerfkatten weer toeneemt. “Het moet zich verspreiden als een olievlek, pas dan krijg je de controle.” Nu komen niet geholpen katten uit naburige gebieden ‘zijn gebied’ in en raken ze de controle kwijt.


Help make life a little better.

Wilt u Nikos steunen, doneer dan op rekeningnummer NL14BUNQ2042048275
(BIC: BUNQNL2AXXX) t.n.v. Stichting For the Strays – Paws of Greece (FTS) o.v.v. Nikos.
Of via Paypal: paypal.me/FTSPoG o.v.v. Nikos
Of vraag ons via onderstaande knop een Tikkie te sturen; u kunt zelf een bedrag naar keuze invullen.
Of maak direct aan ons over via onderstaande knop.
U kunt ons ook vragen een Tikkie te sturen via het contactformulier; u kunt zelf een bedrag naar keuze invullen.