Nikos’ katten kolonies

Naast de opvang van 20+ onbemiddelbare katten (vanwege ziekten en aandoeningen) in huis, voert Nikos zo’n 300 katten in kolonies verspreid over Kyparissia en Filiatrá. Dit kost hem ruim 2 uur per keer, drie keer in de week en €85,00 per week!

In de afgelopen paar jaar heeft hij ongeveer 300 katten gesteriliseerd of gecastreerd, waarvan +/- 100 uit eigen zak. De anderen zijn via GAR (Greek Animal Rescue, UK) en de overheid geholpen.
Buren, die niet over een auto beschikken, helpt hij met het brengen en halen van de katten die geholpen moeten worden… dit doet hij allemaal naast zijn werk.

Ik mocht met hem mee naar zijn katten kolonies in Kyparissia en was 1,5 uur in zijn gezelschap. Hij vertelde me veel over de kolonies, maar ook over de Grieken en hun omgang met honden en katten. Hieronder een kleine impressie van de foto’s die ik maakte. Het verhaal is terug te lezen in mijn blog.

Nikos kan gesteund worden door een van zijn ‘huiskatten’ virtueel te adopteren, of door te doneren met de beschrijving ‘Nikos’. Daarnaast zal er binnenkort een wenslijst geopend worden bij Zooplus.gr, waar voer rechtstreeks bij Nikos afgeleverd kan worden.

Kyparissia

Helaas merkt Nikos, doordat de sterilisatie programma’s stopten, dat het aantal zwerfkatten weer toeneemt. “Het moet zich verspreiden als een olievlek, pas dan krijg je de controle.” Nu komen niet geholpen katten uit naburige gebieden ‘zijn gebied’ in en raken ze de controle kwijt.


Help make life a little better.

Wilt u Nikos steunen, doneer dan op rekeningnummer NL14BUNQ2042048275
(BIC: BUNQNL2AXXX) t.n.v. Stichting For the Strays – Paws of Greece (FTS) o.v.v. Nikos.
Of via Paypal: wehelpdogs@outlook.com o.v.v. Nikos
Of vraag ons via onderstaande knop een Tikkie te sturen; u kunt zelf een bedrag naar keuze invullen.
Of maak direct aan ons over via onderstaande knop.
U kunt ons ook vragen een Tikkie te sturen via het contactformulier; u kunt zelf een bedrag naar keuze invullen.