De vrijwilligers in Griekenland

We zijn een kleine, enthousiaste, groep vrijwilligers, die allemaal het hart voor dieren op de juiste plek heeft zitten. Vanuit Nederland proberen we de vrijwilligers in Griekenland te ondersteunen.

In 2021 werd rescuer Giannis van zijn Safe Haven afgezet. Door middel van crowdfunding kochten wij een stukje land, wat begin 2022 bebouwd werd tot Safe Haven For the Strays. Het proces hiervan kunt u elders nalezen.

Tevens ondersteunen wij rescuer Thenia waar we kunnen, door middel van virtuele adopties en adopties en gaan wij in op diverse verzoeken van individuele rescuers uit de buurt.


Giannis

Honden en katten; opzichter FTS Safe Haven

Giannis is na de uitzetting van zijn safe haven en de evacuaties van de nood-opvangen als opzichter van de FTS Safe Haven op de shelter in de caravan gaan wonen. De safe haven huist gemiddeld 100 honden, die bijna allemaal te adopteren zijn (en ook virtueel te adopteren zijn) en ongeveer 10 katten, welke virtueel geadopteerd kunnen worden.

Hij is officiële vrijwilliger voor Trifiliá en rijdt geregeld, op verzoek of vanuit eigen beweging, naar plekken om honden te vangen die gesteriliseerd en gecastreerd moeten worden.

Klik hier voor een uitgebreid kijkje in de FTS keuken. De te adopteren honden, en virtueel te adopteren katten, zijn terug te vinden op onze Facebook site.


Thenia

Honden en katten; safe haven

Thenia beschikt over een aantal kennels verstopt tussen de huizen. Helaas is zij in 2022 gestopt, maar de dieren die reeds op haar safe haven zijn, verzorgt zij nog tot er een oplossing gevonden is. Gemiddeld heeft zij 20 honden, die op adoptie wachten. Daarnaast voert zij een aantal katten en kippen op het terrein. Ook bij Thenia kunnen alle honden en katten virtueel geadopteerd worden.

Klik hier voor een uitgebreid kijkje in haar keuken. De te adopteren honden zijn terug te vinden op onze Facebook site.


Nikos N.

Honden en katten; FTS Safe Haven

Nikos N. beschikt niet over een eigen Safe Haven. Vanaf begin 2021 zorgde hij voor de honden en katten in het Haven gebied; de Havenhokken en de Taverna. Na de evacuatie van het Havengebied (vanaf 10-05-2022) blijft hij aan als vrijwilliger op de FTS Safe Haven.

Nikos is de zoon van Giannis en rijdt geregeld, op verzoek of vanuit eigen beweging, met Giannis mee naar alle plekken die Giannis’ aandacht behoeven. Daarnaast verzorgt hij dagelijks de 100+ honden en katten op de FTS Safe Haven. Ze wachten allemaal op (virtuele) adoptie.

Klik hier om de voormalige noodopvang ‘Het Havengebied’ te bekijken. De te adopteren honden en katten zijn terug te vinden op onze Facebook site en op de pagina ‘Onze Honden en Katten‘.


Help make life a little better.