De vrijwilligers in Nederland

We zijn een kleine, enthousiaste, groep vrijwilligers, die allemaal het hart voor dieren op de juiste plek heeft zitten. Vanuit Nederland en Duitsland proberen we de vrijwilligers in Griekenland te ondersteunen.


Petra

Honden en katten; frontvrouw

Hallo, wat leuk dat u onze website bezoekt! Mijn naam is Petra Brouwer en ik ben de oprichtster van de stichting For the Strays – Paws of Greece.

Ik heb Griekenland, honden en onze vrijwilligers in mijn hart zitten.

In plaats van mij hier uitgebreid in woorden voor te stellen….. vraag ik u onze fb site te bezoeken, daar ‘video’s’ aan te klikken en onze 2 documentaires te bekijken, waarin ik o.a. mijzelf uitgebreid voorstel. 😉


Daphna

Hond en katten; rechterhand, manus van alles en chauffeur

Nadat ik in 2019 voor Petra (als privé persoon) honden had begeleid vanaf mijn vakantie adres op de Peloponnesos, heb ik mijn hulp aangeboden. Vlak daarna ging ik naar de safe havens, om in kaart te brengen wie, wat, waar, hoe…

Het was een hele mooie maar ook heftige ervaring; er was zoveel hulp nodig en er gebeurde zoveel… ook tegelijk. Ik had het gevoel dat ik verschil kon maken en dus bleef ik bij de organisatie. Odysseus leefde bij Orsa… ik kon hem niet achterlaten. Hera werd voor haar deur in mijn handen gedrukt door een Griek: “gaan jullie hier maar voor zorgen!” Voor haar kwam ik zelfs terug.

Langzamerhand groeide de organisatie tot stichting en ik er in mee. Inmiddels pak ik vele taken op, maar mijn hoofdtaak blijft Petra ondersteunen in haar werk.
Naast Odysseus en Hera zijn wij personeel van de katers Ramses en Yoda.


Adriana

Hond; opvang, achterban

Wat ik zo bijzonder vind bij een hond in de opvang is om te kijken naar wat zijn de kwaliteiten en mogelijkheden. Houdt een hond van eten dan is dat een mogelijkheid om te trainen met komen, zitten en liggen. En natuurlijk meteen trakteren bij leren zindelijk zijn.

Soms is er hond die van straat komt onzeker; dan is kijken naar hoe krijgen we haar weer met zekere poten op de grond en naast omhulling oefenen we met de nieuwe dingen in de omgeving van de hond. Het is voor mij mooi om te mogen zien hoe ze opbloeien, zelfverzekerd worden en leren spelen! Zelfs een bejaarde hond leerde spelen en genoot van een eigen mand. Wauwe


Maria

Honden; tolk

Het geeft me een goed gevoel als ik teksten vertaal vanuit het Nederlands naar Grieks en andersom. Het is een kleine bijdrage aan de organisatie die zoveel goed doet voor de dieren.

Ik heb zelf twee straathonden, Sammy, hij komt uit Kreta en Dexter, mijn Roemeniër.

Martin

Hond; administratief

Tekst volgt


Help make life a little better.