De vrijwilligers in Nederland

We zijn een kleine, enthousiaste, groep vrijwilligers, die allemaal het hart voor dieren op de juiste plek heeft zitten. Vanuit Nederland en Duitsland proberen we de vrijwilligers in Griekenland te ondersteunen.


Petra

(Voorzitter) Honden en katten; frontvrouw

Hallo, wat leuk dat u onze website bezoekt! Mijn naam is Petra Brouwer en ik ben de oprichtster van de stichting For the Strays – Paws of Greece.

Ik heb Griekenland, honden en onze vrijwilligers in mijn hart zitten.

In plaats van mij hier uitgebreid in woorden voor te stellen….. vraag ik u onze FB site te bezoeken, daar ‘video’s’ aan te klikken en onze 2 documentaires te bekijken, waarin ik o.a. mijzelf uitgebreid voorstel.


Daphna

(Secretaris) Honden en katten; rechterhand, manus van alles en chauffeur

Nadat ik in 2019 voor Petra (als privé persoon) honden had begeleid vanaf mijn vakantie adres op de Peloponnesos, heb ik mijn hulp aangeboden. Vlak daarna ging ik naar de safe havens, om in kaart te brengen wie, wat, waar, hoe…

Het was een hele mooie maar ook heftige ervaring; er was zoveel hulp nodig en er gebeurde zoveel… ook tegelijk. Ik had het gevoel dat ik verschil kon maken en dus bleef ik bij de organisatie. Odysseus leefde bij Orsa… ik kon hem niet achterlaten. Hera werd voor haar deur in mijn handen gedrukt door een Griek: “gaan jullie hier maar voor zorgen!” Voor haar kwam ik zelfs terug.

Langzamerhand groeide de organisatie tot stichting en ik er in mee. Inmiddels pak ik vele taken op, maar mijn hoofdtaak blijft Petra ondersteunen in haar werk.

Naast Odysseus en Hera zijn wij personeel van de katers Ramses, Yoda en Big Peat en inmiddels zijn er twee Grieken van de Safe Haven van Giannis bijgekomen: Zelda (hond) en Gizmo (kat).


Karin

(Penningmeester) Honden en katten; ondersteuning

Eind 2019 ben ik via via, middels facebook bij de Stichting terechtgekomen en was ik onder de indruk van hun inzet en wat ze met zo’n klein team al hebben kunnen betekenen.

In voorgaande jaren ben ik zelf wel al meerdere malen vluchtbegeleider geweest voor honden uit Griekenland. Mede hierdoor heb ik een toch wel groot zwak ontwikkeld voor de Griekse hondjes. Ook mijn eigen hond Dezi is een Griek, en naast Dezi heb ik ook katten.

Ik heb als doel om vooral Petra en Daphna te ondersteunen en hopelijk daardoor ook de vrijwilligers in Griekenland, zodat we met elkaar de honden en de katten een zekerdere en mooie toekomst kunnen geven.


Britt

Honden en dwergpapegaai; ondersteuning

In 2020 heb ik mijn hond Lina via FTS geadopteerd. Ik was direct onder de indruk van het mooie werk en de warmte waarmee wij werden ontvangen en begeleid.
Ik ben dan ook supertrots dat ik het team mag ondersteunen.

Behalve vrouwtje van Lina en Blue (onze dwergpapegaai) ben ik moeder van 2 kinderen en werk ik ook voor een stichting die kinderen ondersteunt. Ik ben heel erg dol op de natuur en dieren, en doe waar het kan aan sport. Ik hoop dat ik lang bij deze prachtige stichting mag helpen!


Maria

Honden; tolk

Het geeft me een goed gevoel als ik teksten vertaal vanuit het Nederlands naar Grieks en andersom. Het is een kleine bijdrage aan de organisatie die zoveel goed doet voor de dieren.

Ik heb zelf twee straathonden, Sammy, hij komt uit Kreta en Dexter, mijn Roemeniër.

Martin

Hond; administratief

Mijn naam is Martin, ik woon met mijn lieve echtgenote Irene in de kop van Noord Holland. Ben een grote dierenvriend en ben erg begaan met dieren die het minder goed gaat.

Wij zijn eind vorig jaar met Petra en Daphna in aanraking gekomen op een rommelmarkt en vanaf dat moment help ik FTS met administratieve zaken. Ben inmiddels met pensioen en veel tijd voor leuke dingen onder andere reizen in onze pas gekochte camper.

Wij hebben een hondje genaamd Pika, een stoer jack russeltje van nu al 16 jaar oud!


Help make life a little better.